• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri boy ve saç orantısı??

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

yesilboncuk972

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
156
0
96
Bursa
arkadaşlar benim boyum kısa ama ben saçlarımı uzatmak istiyorum uzun saç yakışır mı yada daha doğrusu uzunluğu ne kadarda bırakmam ideal olur??kaydirigubbakcemile

Benim de boyum kısadır ama ben kendimi bildim bileli saçlarım hep uzundur kaydirigubbakcemile3 gayet güzel duruyor.

ama hangi boyutta uzatsam öyle belime kadarınıda biliyorum o bana çok fazla yakışmıyoda belimden 5 parmak fln üstü ii olurmu acaba yoksa yinemi kötü durur??:S

Boy, kilo ve yapı meselesi ile saç uzunluğu orantılanabilir bence. Mesela, Gülse Birsel'e uzun saç hiç yakışmaz.
kısa boya uzun saç daha iyi olur diyosun mutlu oldum:) bu arada benim saçlarımın şöyle değişik bi özelliği var aklıma gelmişken soriyim benim saç diplerim o kadar gür durmuyo ama uçları diplerinden çok fazla duruyo üçgen gibi anlatabildimmi belkide onun için ne uzun nede çok katlı saç yakışmıyo şimdi saçımı uzun ve güsel göstermem için ne yapmam lazım uçlarına??:kızgın:Çok üzgünüm çoook

kısa boya uzun saç daha iyi olur diyosun mutlu oldum:) bu arada benim saçlarımın şöyle değişik bi özelliği var aklıma gelmişken soriyim benim saç diplerim o kadar gür durmuyo ama uçları diplerinden çok fazla duruyo üçgen gibi anlatabildimmi belkide onun için ne uzun nede çok katlı saç yakışmıyo şimdi saçımı uzun ve güsel göstermem için ne yapmam lazım uçlarına??:kızgın:Çok üzgünüm çoook

Benim de bazen öyle duruyor. Ben de ya fön çekerek dipler ve uçlar arasındaki orantıyı sağlıyorum ya da saçımı hafif kuruttuktan sonra tamamen kuruturken kafamı sağa, sola, ve öne yatırarak iyice tarıyorum saçımı. Dipler de uçlar da yeterli miktarda kabarık oluyor.

bence saç boyu meselesi sadece insanın boyunu kıstas alınarak yapılmamalı...
evet aslında bu kural çoğu zaman geçerlidir ama yüz hatları da önemli sanırım...ünlülerden yola çıkarak şöyle örnek vereyim ben..

deniz akkaya uzun boylu bir bayan yüzü de uzun yüzlü ama kendisine uzun saç pek yakışmıyor..o yüzden de zaten genellikle kısa ve modern kesimler kullanıyor...

Son düzenleme:
cnm mesela kendmden örnek wereym
bnm boyum 1,59
saçlarım çok fazla kıwırcık we belime kdr
ama herkes çok beğenir :nazar:
hiç kötü durmaz cnm endişelenme

Bence de boydan çok yüz şekliyle ilgili.

Uzun yüzlerde kısa saç daha iyi oluyor,küçük yüzlerde uzun saç yerimseniben

Uzat bence,beğenmezsen kestirirsin saç senin sonuçta buyrunnnnnnnnn

çok kısa boylu bi kıza beline kadar saç yakışmıyor
hele de biraz kiloluysaa
ama minyonsa uzun saç çok cici duruyor
uzun saç genelde yakışır -eğer bakımlıysa-
ama kısa saçı herkes taşıyamaz, cesaret ister
yüz güzelliği önemli gibi gelio bana, yüz hatları falan

Uzun saçın yakışıp yakışmamasının boyla değil yüzle alakası var. Uzun yüzlülere, çenesi uzun olanlara uzun saç, yuvarlak ve minik yüzlülere ise kısa ve orta boy saç yakışıyor bence... Boyum 1.58, yüzüm uzun; kısa saç kesinlikle yakışmıyor hatta orta boy saç bile yakışmıyor. Bana en yakışanı bele kadar uzun saç.. Bir de fizikle alakalı. Boyu ister kısa olsun ister uzun bir kadının beli inceyse uzun saç çok ama çok yakışır... :21:

bence kısa boylular bele kadar saç asla kullanmamalı yoksa boyu kadar saçı var efekti veriyor
ama göğüs altına kadar uzatılabilir ama ondan fazlası asla bilmiyorum bizim bi hocamız vardı saçları poposuna kadardı dümdüzdü ve baya kısaydı 1,50 fln çok komik durduğunu düşünürdü herkes.

Back