boy uzaması

Blau99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2015
4
3
25
Merhaba boyum 158 cm yaşım 16
Yaklaşık 1,5 yıldır boyum aynı sizce kıkırdaklarım kapanmış mıdır

Pilates yap, bol kalsiyum ve protein tuket, mucizevi bir uzama olmaz ama bu boyda kalmazsin

off kanayan yarama parmak bastın...ben de 18 im 1.58 de kaldım ne yapsam uzayamıyorum
sen spor yapmayı dene belki uzarın

Liseyi bitirdiğimde 1.70tim şimdi 1.73 boyum. 18den sınra 3 cm daha atmışım. Genetikle ilgili ama daha uzarsın bence. Spor yap, voleybol çok boy uzatır mesela. Yüzme de öyle. Hazır yaz mevsimi bol bol yüz imkan bulursan.

Barfix tarzi seylerde uzatir boyu. Ya da bir yere asilin kucukken.maymun merdivenlerine asılırdık ya onun gibi. Kalsiyum agirlikli beslenin ve de. Basketbol, yuzme gibi sporlarla ilgilenin.

Valla ben habire uzuyordum, kac yasinda durdum bilmiyorum. Uzun boylu bir insanim. Sanirim 16'dan sonra da uzadim, 1.75 e kadar ciktim.
Sen kisa boylu yapidasin. Bu yastan sonra herkes uzamaz diyemem, uzayacak insan yine uzar, ama sen fazla uzamazsin. Uzayan da cok cok uzamiyor zaten. Birkac cm atiyor, atmiyor. Sen kendini 1.58-1.60 civari olmaya alistir.

16 sından sonra uzayan insanlar genelde zaten o yaşa kadar da baya uzamış oluyorlar. önceki yorumlarda da örnekleri var. bu yaşa kadar 1.58 e ulaştıysan muhtemelen bu civarda bir boyda kalacaksın. boya bu kadar kafanı takma derim.

bir 1.58 çok kısa bir boy değil ki bende 1.62 yim ama hiç boyumu uzatmaya çalışmadım topuklu ayakkabı giyince zaten 1.70 i buluyorum biraz ince yapılı br bayansan çok göze batmıyor boy. uzarsın ama adetten sonra uzamak zor çok özel bi diyet ve çok sıkı bir spor yaparsan maximum 4 cm uzarsan şükret derim ben de liseden sonra hiç uzamadım boyuma hiç takılmadım takılsam bende o zamnlar senin gibi biraz daha uzun olmak isterdim

Ya ailede öyle çok kısa boylu kişi yok annem 1.63 babam 1.70 ortalama. En azından 1.65 falan olsam yeter. Yüzmeye falan yazılıcam inşallah ramazan bittikten sonra.

Merhaba boyum 158 cm yaşım 16
Yaklaşık 1,5 yıldır boyum aynı sizce kıkırdaklarım kapanmış mıdır
Kıkırdak kapanması nedir ya ? Henüz küçücüksün, fiziksel büyüme 20-23 yaşlarına kadar sürer. 1.70-80 olmazsın belki ama daha birkaç cm daha uzarsın. Kıkırdakların için endişelenme.

bol bol balik ye uskumru filan siyah kisimleri yenicekmis(ibrahim saracoglunun boy uzatma kürü var onu incelemelisin), balik yagi icilcek günlük, zeytin yagina limon sIkIp ic her gün ve her gün süt ic ama bitti mi bitmedi
Spor yap özellikle ziplamali hareketler yapmalisin imkan yoksada netten plates izleyip yapabilirsin

Her gün süt iç. Erkek kardeşim 1. 65civarlarındaydı liseyi bitirdiğinde. Her gün süt içti, barfiks yaptı, düzenli yüzdü 1.83 şu an. Gerçi erkekler de sonradan boy atma oluyor ama bizimki abarttı baya. Bu kadat uzamazsın da yine uzar boyun. Ne kadar uzarsa o kadar kardır düzenli sütünü iç mutlaka.

Bol bol balık ye. Hatta İbrahim Saraçoğlu bu konuda önerilerde bulunmuştu. Onun söylediği balıklardan her hafta ye. KAlsiyum al ama aynı zamanda yeterince emilebilmesi için D vitamini de almalısın. Bir de spor yap. En önemlisi vücudunla barışmaya çalış. Bu bir kusur değil. Uzun olmak zorunda değiliz. :)

Uzarsin ancak cok bir sey bekleme 3 5 cm anca uzarsin bebeğim
Bol bol sut yoğurt ye. Aman dikkat! Abartma da kalsiyum zehirlenmesi falan olmasin.
Suyu cok ic. Spor yap ama agir sporlar degil vucudunu esnet

Bende su an 21 yasindayim ve en son 18 yasindayken 1.57 oldugumu duymustum.
O gunden beri metreye kustum. V

Ben gec kaldim zaten benden bisy olmaz daha.
Sen vitamin D takviyesj al. 100 microgram a kadr hic bi sorun yapmaz vitamin D takviyesi. Bunun ardindan bol bol sut ic. Calcium kemikleri guclendirir( vitamin D calciumun vucutta daha iyi absorbe olmasini saglar, her ikisde onemli yani).
Bunun yaninda balik ye haftada en az 2 kere. Bu balik yagli baliklardan olsun.
Aslinda balik her gun yenilmesi gerek. Eger dersenki balik sevmiyorum aktarlarda balik yagi takviyesi var plastik kapsullerin icinde.
Gunluk ihtiyac 450 mg dir balik yaglarinin. Sen ordaki bi calisana zor hangi doz bana en uygun diye, balik yaginin max sinirini bilmiyorm burdan soyluyemiycem. Kafana gore yapip en yuksek dozlari alma. Fazla vitamin takviyesi organlarini mahveder, vucudundaki DNA lari bile bozabilir. Kanser yapar seni.

peki çok süt içince boy uzaması yerine kemik kalınlaşması durumuyla karşı karşıya kalma durumumuz var mı??

Ben 19 yaşına gircem. Liseye başladigimda 163tüm 173 mezun oldum, şimdi 174 olmuşum. Ben bu yaşta uzuyosam sen hayli hayli uzarsin. Ama ben 15 yaşında regl olmuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…