• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşluktayım

Bak ben vize nasıl başvurulur bile bilmiyorum dil de yok.
Yani yanlış anlamayın da gençsiniz. Mezun olmuşunuz 3 yıl geçmiş. Elinizde internet var, annemin emekli arkadaşları bile (çoğu lise mezunu ya da açıköğretimden mezunlar) kendi kendilerine vize alıp geziyorlar. Şuna bile bilmiyorum diye cevap verişiniz biraz çabasızlık, rahatlık gibi duruyor. 3 yıl emek verip atanamamak çok kötü bir şey, haklısınız. Ama bölümü yazarken biraz bunları da düşünmek gerekiyor, kaldı ki şu an en çok ataması yapılan bölümlerden de birinden mezun olmuşsunuz.

Öğretmen olarak atanmıyorsunuz artık sanırım. Arapça vs öğrendiniz mi? Çevirmenlik yapabilirsiniz öğrendiyseniz
Zaten öğretmen olmaya can da atmıyorum. Ancak Bizim gibi fakir ailenin çocuklarının kendi hayatını kurmasının yolu atanmakla olur

Yani yanlış anlamayın da gençsiniz. Mezun olmuşunuz 3 yıl geçmiş. Elinizde internet var, annemin emekli arkadaşları bile (çoğu lise mezunu ya da açıköğretimden mezunlar) kendi kendilerine vize alıp geziyorlar. Şuna bile bilmiyorum diye cevap verişiniz biraz çabasızlık, rahatlık gibi duruyor. 3 yıl emek verip atanamamak çok kötü bir şey, haklısınız. Ama bölümü yazarken biraz bunları da düşünmek gerekiyor, kaldı ki şu an en çok ataması yapılan bölümlerden de birinden mezun olmuşsunuz.
Bende ilk bine görebilecek potansiyel yok . Her gün istinasiz odamda ağlaya ağlaya kpss çalışıyorum. Olmuyor zulüm gibi geliyor

Tüm bu özgüvensizligimin sebebi ailem param olsa bile vizem olsa bile yurtdışına çıkamam heralde

Bende ilk bine görebilecek potansiyel yok . Her gün istinasiz odamda ağlaya ağlaya kpss çalışıyorum. Olmuyor zulüm gibi geliyor
Herkes memur olacak diye bir kural mı var? Arkadaşım müzik öğretmeni yıllardır binbir mobbingle bir kolejde çalışıyor. Ücreti asgari, üstünü elden alıyor, her yıl sözleşme feshedilip yeniden anlaşılıyor vb. Ama kendini çok sevdirdiği için okuldan bir sürü özel ders öğrencisi oldu. Evinde enstrüman dersi veriyor. Normal öğretmenden çok daha iyi kazanıyor. Genel konularınızın tamamı boşluktayım, napabilirim, hayal kırıklığı üzerine. Bir mesajınızda nasıl CV hazırlarım bile yazmışsınız. Hiç kimsenin ağzına armut pişip düşmüyor, bu kadar çabasızlıkla zaten maksimum yapabileceğiniz görücü usulü zengin birini bulmak olabilir. Görücü usulü deme nedenim de bu kadar boşvermişliğiniz. Onu da hazır isteme ihtimalinizdi.

Üniversiteden mezun olalı 3 sene oldu. Benim atanmak gibi bir umudum yok. Kpss çalışıyorum ancak yarım yamalak her gün odamda ağlaya ağlaya. Havanda su dövmekten başka bir şey değil. Atanmak mümkün değil artık. Kendi hayatımı nasıl kurucam bilmiyorum. Bir yandan Ailevi sorunlar diğer yandan her gün evde olduğum için bunalıma girmeler amaçsız olmalar. Evlenmek istesem hayatımda hiç kimsenin olmayışı. Sosyal hayat yok sevgili yok arkadaş yok dertleşecek kimse yok. Bazen aldığım nefesten dahi vazgeçmek isteyişim. kendi içimde mutsuz oluşum beni kimsenin anlamayişi yardım etmemesi. Tüm bunlar içinde bunalımlı halden nasıl kurtulurum bilmiyorum
Üniversite mezunu tüm gençlerin sorunu seninkiyle aynı canım benim Allah iyi kapılar acsin 🥹

Lanet olsun ki ilahiyat mezunuyum. Kusura bakmayın artık lanet eder hale geldi.
Ataması gayet iyi onun okul öncesi ile berabermiş sanki 3 öğretmen alınan bi bölüm. Sınava az kaldı mecbur oturup çalışacaksın. Sonra da geçici işe gireceksin. Kuzenim 1 sene bekledi bu sene atandı alımı çok az tarih öğretmeniydi daha yeni mezun atama 1 sene olmayınca işe girdi kalan vakitte de tekrar hazırlandı. Yapan yapıyor

Yanlış anlama küçümsemek için değil gerçekten yardımcı olabilmek için soruyorum. İlahiyat mezunu olmak dışında ne vasfın var? Dil yok diyorsun. Yani bir sertifika vs var mı elinde? Ya da bir el becerisi, hobi?

Herkes memur olacak diye bir kural mı var? Arkadaşım müzik öğretmeni yıllardır binbir mobbingle bir kolejde çalışıyor. Ücreti asgari, üstünü elden alıyor, her yıl sözleşme feshedilip yeniden anlaşılıyor vb. Ama kendini çok sevdirdiği için okuldan bir sürü özel ders öğrencisi oldu. Evinde enstrüman dersi veriyor. Normal öğretmenden çok daha iyi kazanıyor. Genel konularınızın tamamı boşluktayım, napabilirim, hayal kırıklığı üzerine. Bir mesajınızda nasıl CV hazırlarım bile yazmışsınız. Hiç kimsenin ağzına armut pişip düşmüyor, bu kadar çabasızlıkla zaten maksimum yapabileceğiniz görücü usulü zengin birini bulmak olabilir. Görücü usulü deme nedenim de bu kadar boşvermişliğiniz. Onu da hazır isteme ihtimalinizdi.
Yahu burdaki insanlar ne kadar takıntılı alt tarafı cv ile ilgili bir şey sordum bilmediğim için sormadım daha iyi nasıl hazırlarim işverenin ilgisini çekmek için bu kadar abartilacagini dusunmedim

Yanlış anlama küçümsemek için değil gerçekten yardımcı olabilmek için soruyorum. İlahiyat mezunu olmak dışında ne vasfın var? Dil yok diyorsun. Yani bir sertifika vs var mı elinde? Ya da bir el becerisi, hobi?
Bu soruyu sorman tuhaf değil mi bu ülkede her genç gibi hayatımız okumakla geçiyor . Sence herhangi bir beceri edinmiş olma ihtimalim var mı

Ataması gayet iyi onun okul öncesi ile berabermiş sanki 3 öğretmen alınan bi bölüm. Sınava az kaldı mecbur oturup çalışacaksın. Sonra da geçici işe gireceksin. Kuzenim 1 sene bekledi bu sene atandı alımı çok az tarih öğretmeniydi daha yeni mezun atama 1 sene olmayınca işe girdi kalan vakitte de tekrar hazırlandı. Yapan yapıyor
İyid ben öğretmen olmak için can atmıyorum bana bunu dayatan sistem.

Bu soruyu sorman tuhaf değil mi bu ülkede her genç gibi hayatımız okumakla geçiyor . Sence herhangi bir beceri edinmiş olma ihtimalim var mı
😧 çok enteresan bir bakış açısı. Ailen yönlendirmemiş, anlıyorum ama üniversite mezunusun. Üniversite okurken bir kulübe falan da mı katılmadın? Ya da part time çalışmadın? Yani sadece okula mı gidip geldin? Mesela ehliyetin var mı? Üniversiteden 23 yaşında mezun olduğunu düşünürsek şu an 26 yaşında olmalısın. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği okumak dışında kendin için ne yaptın bunu soruyorum. Mesela 3 senedir işsizmişsin, halk eğitim kurslarına falan gitmeyi düşündün mü? Bu sayede farklı bir alanda çalışma ihtimalin olurdu. Değerlendir istersen.

Hele ki zengin bir ailenin çocuğu değilsem beceri edinmiş olma ihtimalim var mı

Depresyona doğru yol alıyorsunuz bunu kendinize yapmayın. Evet şu an kpss sonu gözükmeyen bir şey ama bu sonsuza kadar olacak bir şey değil. Başka sektörlere bakın, kendinize iş kurun belki elinizin yetenekli olduğu başka alanlar vardır. Hayat tamamen kpss memurluktan ibaret değil. O eskide kaldı artık. Evde durmayın çıkın gezin arkadaş edinin kurslara gidin hobiler deneyin. Kitap okuyun. Yaz geliyor havalar ısınmaya başladı çıkın gezin yürüyüş yapın. Biliyorum yıllarca emek çekip üniversite okuduk kolay değildi kazanması okuması dertti ama tek bi yerde durmak iyi olmaz. Kesinlikle başka işlere yönelin.

*edit imla hatası düzelttim
Ailen bana manevi destek olsa bunalıma girmeyeceğim. İse yaramıyorlar hiçbir şekilde benciller nefret ediyorum onlardan

Bu ülke dayatıyor diyor ki siz fakirlerin atanmaktan başka şansı yok diyor kısaca.. Atanamayan öğretmen zaten intihar ediyor. Sence neden intihar ediyorlar kendi hayatlarını kuramadiklari için.
Tüm dünyada fakirler çalışıyor. Kimse de mutlu mutlu çalışmıyor. Her yetişkin hayatını kurmak zorunda. Olmak istemiyorsan olma. Tabii paran varsa

Ailen nasıl insanlar muhafazakar insanlar mı? Seni kısıtlıyorlar mı?

Back
X