Boşansam, nafaka talep edilene kadar devletden yardim alabilirmiyim?

Es
Estfr. Ne kusuru. Haklisiniz tabiki de. Elhmd meslegim diplomam cebimde sagligim yerinde. Zaten bana kalsa kimseden para isteyen biri degilim. İstemem de. Bilmiyom okudunuzmu ama okul zamaninda bile annemden babamdan para almazdim. Kendim calisirdim. Kocama bile dedim, medeni ayrilalim hak taleb etmicem dedim. Para da gozum yok. Daha cok ihtiyaci olan kisiler var elbetde. Oglum buyuk olsaydi bu soruya gerek kalmazdi zaten. Sadece oglum kucuk oldugu icin bu soruyu sordum. Boyle kucukken, daha da emiyor, baska birisine birakmayi kiyamiyorum... :)

Sa
aileniz arkanızdaymış. çocuklara onlar bakar, siz de iş bulmayı deneyebilirsiniz. böyle de devletten de ailenizden de kocanızdan da harçlık istemek durumunda kalmazsınız.
Sagolun. Tam okumadiniz galiba. Ailem avrupada. Turkiyede daha dogrusu oturdugum yerde yardim eden kimsem yok. Keske annem burda olsaydi, zaten soruya gerek kalmazdi :)

Bu boşanma sebebine bağlı. Psikolojik veya fiziksel şiddet varsa beklememelisin.
Haklisin. Bende oyle dusunuyorum. Evlendigimizden beri 6 ay onceye kadar toplam 6 tokat yemisimdir. Hicbir sucum olmadan ve zaten bi tokati insan ne zaman hal eder ki. Ama her seferinde pisman, tabiki bu bir ozur degil. 6 ay dan beri oyle bir terslik gormuyorum. Boyle devam giderse de oglum iki yasina girene kadae, guzune kadar dayanirim inshallah. Sadece konu sevgisizlik, saygisizlik...

Dusuncelirinize saygi duyuyorum. Bende oyle dusunuyorum. Kendim zor durumda olmasam kimsenin parasini yemem.
Ama bunu bilmenizi isterim, islamiyetde de nafaka durumu vardir. Yani ters birsey degil, hakka da girmiyorum. Elimde baska bisey olsa, nafakaya hic taleb etmeyi dusunmem zaten.
Evlilik bitsede ortada bi cocuk var, yani yollar oyle kolay kolay ayrilmaz maalesef :)

Sözüm gerçekten size değil. Benim bu konuya bakışım böyle. Bir baba ölene dek evladına bakmalıdır ya da ayrılsanız bile çocuğunuz olduğu için herhangibir kadın olamazsınız elbette. İstemeden kırdıysam çok özür dilerim.

Yok estfr. Beni kirmadiniz. Dusuncelerinizi soylediniz. Ki zaten bende oyle dusunuyorum inanin. Ne zaman oglum okula baslasin, kocamdan bir kurus almam cunku kendim calisirim. Sadece bazeleri icin kotu bulmuyorum. Yani hakklari diye dusunuyorum. Ben calisirim evet. Ama baze kadinlar zamaninda okuyamamislar, diploma yok, anne baba yardimi yok, hayatlarinda hic calismamislar. Onlar icin bence nfaka odenmelidir diye dusunuyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…