- 18 Şubat 2016
- 43
- 6
- 36
- 35
- Konu Sahibi KaraGozlu89
-
Cok tesekkur ederim, bu dediginiz para ben nafaka alirken de verilirmi yoksa sadece bafaka alana kadarmi? Dediniz ya nafaka yetmez gecimime diye. Nafaka ne kadar veriliyo biliyormusunuz? Oglum daha bir bucuk yasinda ve emziriyorum, calismam en az 6 ay sonra olur, onun icin soruyorum. Yoksa calismayi cok isterim. Ama oglum memeden kopsa da bu sefer kime vercem bakmaya. Gunde bir iki saat degil bu 10 saat. Ailemde yok burda. Yurtdisindalar. Bakicilara da guvenemiyorum....ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurursunuz. mal varlığı, kalacağınız evdeki çalışan kişiler vs. araştırması yapılır. buna göre ücret verilir. siz gidip danışın.
nafakaylada rahat geçinildiğini duymadım. özelde çalışan kocalar genelde maaşlarını düşük gösterip nafakayı da düşürüyorlarmış.
boşanmak mı çare? düzelir yanı yok mu evliliğinizin.
Baslikdaki soru zaten herseyi soyliyor. Su an param yok, bosansam nafaka alana kadar, ki mahkeme kesin uzun surer, devletden ben ve ogluma para talep edebilirmiyim? Ve nerde talep edicem? Ne kadar alabilirim? Gecime yetermi?
Ailem avrupa da yasiyor. Annem bana kendi dedi, bosanmayi dusunursen arkandayim. Manevi ve maddi diye. Ama zaten kardesim evlenvek ona birikdiriyo, bode az parasi var. Bide ben okul zamanimda bile calisip kendi parami, harcligimi kazanan biriydim. Nasil gidip HARCLİK isterim annemden.... cok zoruma gider. Ac kalirim gene isteyemem....Aileniz yardım etmiyor mu?
Tesekkur ederim. Evet oyle gorunuyor. Calismam sart galiba. Olmazsa cocuk iki yasina gelince bosaniyim.. oyle olur anca..Tedbir nafakası diye bir şart var ama nasıl karar verilip alınıyor bilmiyorum.
Sosyal yardımlaşma kuruluşlarına başvurun. Ama onunla nasıl geçinirsiniz bilmem. Pek tatmin edici meblağlar değildir.
Kv tek yaşıyor boşandı kp bir miktar nafaka ödüyor. Kv sobalı eve taşınınca belediye 40 torba kömür getirmişti. Yani belediyeyi falan da bilgilendir. Kömür olmasa da belki başka yardım yapılır.
Ayrıca çalışmanız şart. Bakıcıya güvenmiyorum demişsiniz ama ihtiyaçlarınız olacak. Nafaka yetmez diye düşünüyorum.
500 tl ise ben gene gecinirim sorun degil. Sobali bir odali evde. 100 tl kira 100 tl su elektrik, 100 tl komur, diyince 200 tl de yicek ve bez, zor olur ama gecinirim sorun degil. Ama o 500 tl kocanizin kazanci iyi diyemi veriliyo? Yada kazanca bakmiyomu bu? Herkezde aynimi? Kocamin cok borclari var. Gelire bakilirsa cunku hic birsey veremez bana, cunku elinde birsey yok.....Mahkemeyi açtıktan sonra ilk duruşmada hakim tedbir nafakasına hükmediyor. Bu da yaklaşık 2-3 ay süre.
Ben Haziran'da açtım davayı, Eylül'de ilk duruşmada 200 TL nafakaya hükmedildi.
Sonra yaklaşık 2 sene mahkeme sürdü. En son davada 500 TL'ye yükseldi nafaka. Aradaki 300 TL geriye dönük 2 senelik ödendi.
Yani toplam 20 ay sürdü, 20*300=6000 TL ekstradan yattı.
Ama yine de çok az.
Bence de çalışsanız daha iyi olur.
Bakıcıya güvenmiyorum demişsiniz, Ayşe'ye güvenmeyin, Fatma'ya güvenmeyin tamam ama mutlaka güvenilir birini de bulursunuz. Siz bakıcılık yapmak isteseydiniz nasıl bir bakıcı olurdunuz? Emin olun sizin gibi vicdanlı, ahlaklı bakıcılar da var hayatta.
Ailem avrupa da yasiyor. Annem bana kendi dedi, bosanmayi dusunursen arkandayim. Manevi ve maddi diye. Ama zaten kardesim evlenvek ona birikdiriyo, bode az parasi var. Bide ben okul zamanimda bile calisip kendi parami, harcligimi kazanan biriydim. Nasil gidip HARCLİK isterim annemden.... cok zoruma gider. Ac kalirim gene isteyemem....
500 tl ise ben gene gecinirim sorun degil. Sobali bir odali evde. 100 tl kira 100 tl su elektrik, 100 tl komur, diyince 200 tl de yicek ve bez, zor olur ama gecinirim sorun degil. Ama o 500 tl kocanizin kazanci iyi diyemi veriliyo? Yada kazanca bakmiyomu bu? Herkezde aynimi? Kocamin cok borclari var. Gelire bakilirsa cunku hic birsey veremez bana, cunku elinde birsey yok.....
Tabi haklisiniz. Kesin guvenilir bir bakici vardir. Hep oglum ilr beraberim ya ondan baskasina birakmakdan da korkuyorum azicik :) cok bagliyim ona.
Size de gecmis olsun. Sormasi ayip, ayrildiginizdan memnun musunuz?
Sagolun.Benim eski eşimin de adına sadece emekli maaşı vardı o dönemde. Gelire göre veriliyor evet ama borca göre verilmiyor. Dağlar kadar borcu da olsa fark etmiyor, sonuçta ortada bir çocuk var. Eğer borca göre verilse o zaman bütün boşanan erkekler bir yerlere borçlanırlar daha az nafaka vermek için. Kazançla, birikimle, refah seviyesiyle alakalı. Hakimin takdirine kalıyor açıkçası. Herkeste aynı değil.
Ben ayrıldığıma çok çok çok çok çok memnunum.
Size de Allah kolaylık versin. Neden zor şartlarda geçiniyorsunuz? Bakıcı değil de kreş düşünseniz?
Derdine çare olmaz belki ama kusura bakmazsan kısa bir yorumum olacak. Sağlığın yerindeyse hep birilerinden beklemektense neden kendin çalışıp kazanmayı düşünmüyorsun. Devlet bu kadar yük içinde hangi birine yetişsin?Baslikdaki soru zaten herseyi soyliyor. Su an param yok, bosansam nafaka alana kadar, ki mahkeme kesin uzun surer, devletden ben ve ogluma para talep edebilirmiyim? Ve nerde talep edicem? Ne kadar alabilirim? Gecime yetermi?
Tesekkur ederim. Evet oyle gorunuyor. Calismam sart galiba. Olmazsa cocuk iki yasina gelince bosaniyim.. oyle olur anca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?