BOSANMAYİ DUSUNENLER BOSANMAYİN!!(

Bernalaasl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2021
200
63
29
Merhabalar arkadaşlar . Ben başımdan geçeni size anlatip sizlerden de bosanmayi düşünenlere bir daha düşünmeleri hakkında fikir olsun istedim . memurum bir yıllık evliliğimj bitirdim psikolojik şiddet .iki yıla yakın oldu bosanali. Ailem kız kardeşlerim bosanmam için ellerinden geleni yaptılar yağ bal çalıp ağzıma bosadilar beni çocuk yoktu ve memurdum sonuncta her konuda faydalancaklardi . Üç beş ay iyilerdi sonrasında öyle kötü davrandılar ki ailemi tanıyamadım. Kız kardeşlerim beni öldürmeye kalktılar . Evden ayrıldım şimdi tek başıma yaşıyorum. Şunu söylemek isterim kıyaslama yaptım benim bı tane kocam vardı evliyken bosandigimda ise herkes benim kocam oldu. Psikolojim daha da kötü oldu . Şimdi düşünüyorum o kadar kötü şeyler yaşadım değdi mi gerçekten boşanmama .aileme güvenip gelmiştim. Maddi olarak değil manevi olarak ihtiyacım vardı onlara ama öyle boşlukta sevgisiz kaldım ki toparlanamiyorim . Sözüm şu ki boş sebeplerden evliliklerinzi yikmayin öyle sizi koruyan ailelerinize de bakmayın menfaat devreye girince çok cirkinlesiyorlar. Benden tavsiyedir. Baba evindede aynı psikolojik ve ölüm korkusunu yaşamış biri olarak yazıyorum buraya.bir de en önemlisi bunca zaman kaybı ve tükenmişlik SENDROMU. VE ARTİK KİMSEYEYE GUVENEMEME . Lutfen yuvalarinizi tekrar gözden geçirin 👋

Psikolojik şiddet boş şey mi yani?
Madem o kadar iyiydi boşanma aşamasına nasıl geldiniz ya?
Herkesin ailesi sizin aileniz gibi değil yalnız. Onu da hesaba katın. Yaranıza tuz basmak gibi olmasın tabi de ne aileler var, kızım mutsuzsan çek kapıyı çık gel diyen sonrasında da desteğini sürdüren. Eminim benim ailem de yapar bunu.
Ondan sebep milletin ailesini töhmet altında bırakıp temelsiz tavsiyelerde bulunmayın derim.

Bundan 36 yıl önce bir akraba hanımi eşinin çocuğun olmuyor yeni kadın alacağım diye onu bosadigini öğrendim. Sonra bu hanım evllenmis ama ikinci de çok iyi değilmiş. Anneme şöyle demiş; Boşandım anamın evine geldim, çalıştım ama hep baskı yaptı dulsun, şusun,busun diye o yüzden bu adamla evlendim bir ateşten diğerine düştüm .

Anneme eskiler böyleymiş dedim ama maalesef bu ülke hep böyle gelip böyle gidiyor 😪

onları size kötü davranası varmış
"boşatalım da öyle öldürelim" diye plan yapmamışlardır herhalde...töbe estagfurullah. öldürecek olan her yerde öldürür.

zaten yetişkin, memur kadının baba evinde işi ne ki.... en güzeli kendi evinizin olması. bir de tedavi görseniz, bunları arkada bıraksanız hayatınız yoluna girer.

Merhabalar arkadaşlar . Ben başımdan geçeni size anlatip sizlerden de bosanmayi düşünenlere bir daha düşünmeleri hakkında fikir olsun istedim . memurum bir yıllık evliliğimj bitirdim psikolojik şiddet .iki yıla yakın oldu bosanali. Ailem kız kardeşlerim bosanmam için ellerinden geleni yaptılar yağ bal çalıp ağzıma bosadilar beni çocuk yoktu ve memurdum sonuncta her konuda faydalancaklardi . Üç beş ay iyilerdi sonrasında öyle kötü davrandılar ki ailemi tanıyamadım. Kız kardeşlerim beni öldürmeye kalktılar . Evden ayrıldım şimdi tek başıma yaşıyorum. Şunu söylemek isterim kıyaslama yaptım benim bı tane kocam vardı evliyken bosandigimda ise herkes benim kocam oldu. Psikolojim daha da kötü oldu . Şimdi düşünüyorum o kadar kötü şeyler yaşadım değdi mi gerçekten boşanmama .aileme güvenip gelmiştim. Maddi olarak değil manevi olarak ihtiyacım vardı onlara ama öyle boşlukta sevgisiz kaldım ki toparlanamiyorim . Sözüm şu ki boş sebeplerden evliliklerinzi yikmayin öyle sizi koruyan ailelerinize de bakmayın menfaat devreye girince çok cirkinlesiyorlar. Benden tavsiyedir. Baba evindede aynı psikolojik ve ölüm korkusunu yaşamış biri olarak yazıyorum buraya.bir de en önemlisi bunca zaman kaybı ve tükenmişlik SENDROMU. VE ARTİK KİMSEYEYE GUVENEMEME . Lutfen yuvalarinizi tekrar gözden geçirin 👋
Burada problem boşanmış olmanız değil bunu yaparken ailenin vs vaatlerine inanarak yapmanız kendi kendinize düşünüp saglam Bi karar alıp yolunuzu çizseydiniz o zaman boşandıgınız için mutlu olurdunuz

Kardeşlerim beni öldürmeye çalıştı ,ailem beni boşadı bence siz bir psikolojik tedavi görün olur mu ? Sizin boşanma durumunuzla eminim bir çok insanın alakası yok . Durumunuza da üzüldüm . Şu sözünüz çok doğru boşandıktan sonra kocası daha çok oluyor insanın . Böyle olmaması için tek çözüm herkesten uzakta olmak . Siz maddi olarak özgürlüğü olan insansınız . Herkesten uzaklaşın tedavi olun belki o zaman daha makul bakarsınız

Daha önceki mesajlarınızda eski eşinizin narsist ve alkolik olduğunu, sizle evliyken sahte hesaplardan başkalarıyla görüştüğünü, sizinle maddi sebeplerle evlendiğini düşündüğünüzü yazmışsınız. Böyle düşünüyorsanız boşandığınıza üzülmemelisiniz.

Ailenizle anlaşamıyor olmanız başka, kötü bir evliliği sonlandırmak başka konu. Kendinize yeni bir hayat kurup mutlu olmanız da mümkün, inanın.

Boşanmakta sıkıntı yok, sıkıntı sizsiniz. Basiretsizliğiniz, kendi kararlarınızı bile alamamanız sıkıntı, o onu yaptırdı, bu bunu yaptırdı, boşattılar ne demek? Ayrıca boşanmayana madalya mı takıyorlar? Siz bir bireysiniz, tek başınıza da var olabilirsiniz.

Eski eşiniz para diye tutturan, tanımadan evlendiğiniz alkol bağımlısı biriymiş, evliliği de ailenizden uzaklaşmak için yapmışsınız, bence psikolojik olarak aşırı yıpranmışsınız o yüzden terapi almanızı tavsiye ediyorum.

Kimse sizi zorla evlendirmemiş zorla boşatmamış da, yeri gelmiş ailenizden kaçmak için evlenmişsiniz, yeri gelmiş evlendiğiniz kişiden kaçmak için ailenizin yanına sığınmışsınız gibi bir durum sizin ki, yani her seferinde yanlış kararlar alarak yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsunuz.

Yetişkin bir birey kendi evinde yaşamalı hatta mümkünse 18 yaşından sonra evden ayrılmalı. Kendi düzeni olmalı. Bu ev benim evim diyebilmeli. Kendisi dışında o eve adımını atan her birey misafir olmalı. Kapısını kapatıp kendini güvende hissetmeli. İnsan psikolojisine güvenmiyorum. İnsanın duygu durum değişiklikleri öngörülemez. Etiketler sürekli değişir iyi kötü sakin sinirli bunlar değişir. Ekonomik kaygılar okey ama gerekirse yarısı gitsin kendi evinde otur kafan rahat mis.

Aynen psikolojik şiddet görüp kocamdır diyip devam edin okumuş memur olmuş kaç yaşına gelmişsin boşanınca anne evine dönmek nedir bende boşandım küçük yaştaydım öyle ahım şahım bir mesleğim sabit gelirim yoktu ama gidip annemin eteğine saklanmadım ki ailemde böyle manyaklar yok bağlasalar belli yaştan sonra aileyle yaşamam ne alaka ya tut evini azıcık aşım ağrısız başım de geç niye illa başında koca ana baba arıyorsun bu hayatta tek başına da hayatta kalınıyor ama bazıları çobansız olmuyor demek ki ailen aniden böyle delirmemiştir zaten böylelerdir sen kendini kandırmışsındır

Sizin eski eşiniz şu an vaktinde düğününüzde koşturmuş, göbekler atmış kuzeni ile evlilik yolunda değil mi? Az daha boşanmasanız kuma gelecekmiş zaten. Bir de kendi adınıza konuşun, herkes her şeyden drama çıkarmıyor, hayatına bakan çok kadın var boşanmış.

Yasadiklarinin sebebi aile bireylerinin sorunlu olmasi, bosanmis olman degil. Evlenmeden once çok mu iyilerdi mesela?
Ben de bosandim, tek gun bile pisman olmadim.
Kesinlikle durup bi sakinleşmeni öneririm. Bu kafayla baska yanlis kararlar alman da olası çünkü, Allah korusun.
Terapi iyi gelecektir.

X