- 31 Temmuz 2024
- 24
- 6
- 1
- Konu Sahibi lalalupsiii
-
Ev eşinizin ailesine ait sanırım. Bu durumda boşandıktan sonra evde kalamazsınız tabii ki.Arkadaşlar iyi akşamlar, ben geçen gün yazdığım konudan sonra çok düşündüm boşanmaya kararlıyım. Bahsetmiştim eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz diye. Az önce kavga ettik ve artık gerçekten bu insanla tek bir saniye geçirmek istemiyorum. Ona evdeki bütün eşyalarını toplayıp aşağıda annesi gilin yanında kalmasını boşanma süreci bitene kadar ve ben kendimi toparlayana kadar da yukarıda kızımla kalacağımı söyledim. Bu 5 ay olur 7 ay olur bilemem ama ben yukarıda kalacağım sende adımını dahi atmayacaksın buraya dedim. Şu an bir iş bulana kadar ve kendimi toparlayana kadar en doğrusu bu gibi geldi bana. Boşanma süreci için ne yapmam gerekiyor nereden başlamalıyım direkt adliyeye mi gitmeliyim özel avukata para vermek istemiyorum birikimim olmadığı için. En önemlisi kızımın velayetini bana verirler mi ? Kayınvalidem bu duruma kesinlikle karşı ben seni boşandıktan sonra bu evde tutar mıyım diyor ama benim kararım bu yönde. Siz ne düşünüyorsunuz sizce akıllıca bir çözüm mü bu ?
Ama ikametgâhım burada yukarıda görünüyor. Yine de sorun olur mu? Mahkemede bu konuyla ilgili benim bu evde kalmam konusunda hak tanır mı ?Ev eşinizin ailesine ait sanırım. Bu durumda boşandıktan sonra evde kalamazsınız tabii ki.
Boşanma sonrası neden böyle bir hak tanınsın ?Ama ikametgâhım burada yukarıda görünüyor. Yine de sorun olur mu? Mahkemede bu konuyla ilgili benim bu evde kalmam konusunda hak tanır mı ?
Normalde boşandıktan sonraki iddet döneminde ev kadında kalmaz mı ben öyle duymuştum ama çok emin olamıyorum açıkçası doğruluğundanBoşanma sonrası neden böyle bir hak tanınsın ?
Ev eş ailesinin. Hani evlenip alınmış ortak ev değil. Eş kişisi müsaade edebilir bir süre kalmanıza. Ama mahkemede böyle bir karar çıkmaz maalesefNormalde boşandıktan sonraki iddet döneminde ev kadında kalmaz mı ben öyle duymuştum ama çok emin olamıyorum açıkçası doğruluğundan
Evin tapusu evlendikten sonra eşinize satış yoluyla geçmediyse size evle ilgili bi hak düşeceğini sanmıyorum. Hem düşse bile size hayatı dar edecekleri kesin değil mi?Ama ikametgâhım burada yukarıda görünüyor. Yine de sorun olur mu? Mahkemede bu konuyla ilgili benim bu evde kalmam konusunda hak tanır mı ?
Eğer işiniz gucunuz paranız aileniz yoksa şimdiden dava açmayın. Ne zaman bu evden gidersem de yaşarım dersiniz o zaman dava açın ortada kalmayın.Arkadaşlar iyi akşamlar, ben geçen gün yazdığım konudan sonra çok düşündüm boşanmaya kararlıyım. Bahsetmiştim eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz diye. Az önce kavga ettik ve artık gerçekten bu insanla tek bir saniye geçirmek istemiyorum. Ona evdeki bütün eşyalarını toplayıp aşağıda annesi gilin yanında kalmasını boşanma süreci bitene kadar ve ben kendimi toparlayana kadar da yukarıda kızımla kalacağımı söyledim. Bu 5 ay olur 7 ay olur bilemem ama ben yukarıda kalacağım sende adımını dahi atmayacaksın buraya dedim. Şu an bir iş bulana kadar ve kendimi toparlayana kadar en doğrusu bu gibi geldi bana. Boşanma süreci için ne yapmam gerekiyor nereden başlamalıyım direkt adliyeye mi gitmeliyim özel avukata para vermek istemiyorum birikimim olmadığı için. En önemlisi kızımın velayetini bana verirler mi ? Kayınvalidem bu duruma kesinlikle karşı ben seni boşandıktan sonra bu evde tutar mıyım diyor ama benim kararım bu yönde. Siz ne düşünüyorsunuz sizce akıllıca bir çözüm mü bu ?
ev eşinizin ailesinin , mahkeme niye böyle bir karar versin? İşiniz gücünüz paranız yoksa nasıl geçineceksiniz? Velayeti alırsanız çocuğa nasıl bakacaksınız? Nerede kalacaksınız?Normalde boşandıktan sonraki iddet döneminde ev kadında kalmaz mı ben öyle duymuştum ama çok emin olamıyorum açıkçası doğruluğundan
:) blöf yapan birisi hiç olmadım. Kendini düzeltmiş düzeltmemiş zerre umrjmda değil. Sadece kendimin ve kızım için şu an olabilecek en iyi şeyi düşünmeye çalışıyorum. Gelirim ve birlikimim yok. Herhangi bir işte çalışmıyorum. Şu an için aklıma gelen fikir bu yönde. Siz ne önerirsiniz ?Gerçekten boşanacaksanız eşinizin ve ailesinin olduğu apartmanda kalamasınız. Önce eşiniz sonra ailesi size hayatı zindan eder. Ama sanki sizin boşanmak gibi bir derdiniz yok. Daha çok kendini düzeltsin diye blöf yapıyor gibi geldiniz.
Kızım 2 yaşında, şu an için aklıma gelen başka bir şey yok açıkçası. Ailemle iletişimim yok. Birikim ve maddiyat yönünden de bir gelirim yok. O yüzden bu durum beni psikolojik olarak zorlasa da mantıklı olan bu mu diye düşünüyorumBoşanıp aynı binada altlı üstlü oturmaya devam etmeyi mi düşünüyorsun gerçekten ? Ki aileyle de aranız kötü
Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama küçük çocuklar anneden ayrılmaz pek. Velayet anneye verilir. Anlaşmalı şekilde boşanırsan tabi. Çekişmeli olursa zorlaşır her şey.
Davayı açmadan bu şekilde de yaşayabilirim öyleyse sizin söylediğinizde çok mantıklı evet, teşekkür ediyorum. Birde eşim mahkemeye yanaşmayacağını isterse seneler sürsün umrumda değil istiyorsan gidip kendin boşanırsın diyor. gidemeyeceğimden bir ailem olmadığı için buna cesaret edemeyeceğimden çok çok emin.Eğer işiniz gucunuz paranız aileniz yoksa şimdiden dava açmayın. Ne zaman bu evden gidersem de yaşarım dersiniz o zaman dava açın ortada kalmayın.
Bebek. Kesinlikle anneye verilir ama velayeti hangi nitelikle alacaksın onu da bilmiyorum.Kızım 2 yaşında, şu an için aklıma gelen başka bir şey yok açıkçası. Ailemle iletişimim yok. Birikim ve maddiyat yönünden de bir gelirim yok. O yüzden bu durum beni psikolojik olarak zorlasa da mantıklı olan bu mu diye düşünüyorum
Çekişmeliye gidecek eşin. Şu an elin hiç güçlü değil.Davayı açmadan bu şekilde de yaşayabilirim öyleyse sizin söylediğinizde çok mantıklı evet, teşekkür ediyorum. Birde eşim mahkemeye yanaşmayacağını isterse seneler sürsün umrumda değil istiyorsan gidip kendin boşanırsın diyor. gidemeyeceğimden bir ailem olmadığı için buna cesaret edemeyeceğimden çok çok emin.
:) blöf yapan birisi hiç olmadım. Kendini düzeltmiş düzeltmemiş zerre umrjmda değil. Sadece kendimin ve kızım için şu an olabilecek en iyi şeyi düşünmeye çalışıyorum. Gelirim ve birlikimim yok. Herhangi bir işte çalışmıyorum. Şu an için aklıma gelen fikir bu yönde. Siz ne önerirsiniz ?
Boşandıktan sonra seni orada barındırmazlar bacım iyice burnundan getirirler. Hem sen nasıl rahat edeceksin orda sonuçta aynı kapıdan girip çıkacaksınızArkadaşlar iyi akşamlar, ben geçen gün yazdığım konudan sonra çok düşündüm boşanmaya kararlıyım. Bahsetmiştim eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz diye. Az önce kavga ettik ve artık gerçekten bu insanla tek bir saniye geçirmek istemiyorum. Ona evdeki bütün eşyalarını toplayıp aşağıda annesi gilin yanında kalmasını boşanma süreci bitene kadar ve ben kendimi toparlayana kadar da yukarıda kızımla kalacağımı söyledim. Bu 5 ay olur 7 ay olur bilemem ama ben yukarıda kalacağım sende adımını dahi atmayacaksın buraya dedim. Şu an bir iş bulana kadar ve kendimi toparlayana kadar en doğrusu bu gibi geldi bana. Boşanma süreci için ne yapmam gerekiyor nereden başlamalıyım direkt adliyeye mi gitmeliyim özel avukata para vermek istemiyorum birikimim olmadığı için. En önemlisi kızımın velayetini bana verirler mi ? Kayınvalidem bu duruma kesinlikle karşı ben seni boşandıktan sonra bu evde tutar mıyım diyor ama benim kararım bu yönde. Siz ne düşünüyorsunuz sizce akıllıca bir çözüm mü bu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?