boşanmalı mıyım?

mihribn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
42
0
merhaba arkadaşlar bende bir sorunumdan bahsedip sizlerden fikir almak istiyorum.
ben 3 yıllık evliyim 1 oğlum var 1 yaşında. eşimle çok severek evlendik. eşimin hataları evlendiğimizde başladı aslında önceleri yalanlar başladı etrafa ve bana yalanlarını yakaladım hep inkar etti. parayı ve gezmeyi çok seven biri. ilk yaz bi kaç günlüğüne ailemin yanına tatile gitmiştim döndüğümde evi temizlerken takı setimin olduğu kutuyu açtım ( aslında sık takmadığım için pekde bakmam) açmamla şoka girdim kutu boş hemen kocamı aradım inkar yalanlar üste çıkmalar kavga kıyamet geçti. kredi borcumuz vardı babamdan almış her ay krediyi ödeyemedik diye sonrada yatırmamış tabiki..bu arada hem babamdan alıyo hem kendimizden gidiyo hemde babasından alıyo paraları ama ödenmiyo en sonunda babmların evine icra geldi icra gelince hemen oraya gidip parayı ödemiş(onuda başkasından borç almış sonradan öğrendim) hiç bir iş beğenmeyen çalışmayan biri. bu arada hamile olduğumu öğrendim hataların üstüne bi sünger çektim. hamileliğim süresince pek bi sorun yaşamadık ama çalışmıyordu tabiki tek sorunumuz oydu. doğuma yakın bi işe başladı çok sevindik 1buçuk ay sonra işten çıkarıldım deneme süresiymiş bilmemne diye yalanlarla eve geldi çok üzüldüm sonradan borçlular hem beni hem ailesini aramaya başladılar meğer oraya girer girmez herkesden borç almış ödemeyincede şikayet eilmiş işten atmışlar tabi hala bu durumu inkar etmekte çünkü herkes yalan söyler o doğrudur. iki hafta sonra başka bir işe başladı binbir tembihle bak yapma etme çocuğumuzu düşün güzelce çalış falan diye gönderdim harika bi işti hem maddi açıdan hemde kariyer açısından iş arkadaşlarıyla falan tanıştık gayet güzel vakit geçiriyoruz bi akşam iş yerindeki bi bayandan telefon aldım kocana ulaşamıyoruz işten atıldı bize şukadar şukadar borcu var hemen ödesin dedi ay allahım yinemi (kahroluyorum tabi her seferinde) kaç kişiden borç almış topladık 11bin lira babası yavaş yavaş ödedi borçlarını tabi yine işsiz bu adam.. bi kaç işe daha girdi en fazla 10 gün çalışıp bıraktı beğenmemiş beyimiz. sonra ben çalışmaya başladım ilk maaşımı aldım bi kısmınıda eve koydum bir kaç gün geçti bir baktım para yok çocuğumuza gelen altınlarla biraradaydı onlarda yok tabi ne yaptın dedim işte şuna verdim istedi falan diye yalan söyledi yine herzamanki kavgalarımız.. ailesi gelir aman kızım yapma bak bu böyle el birliğiyle düzelticez falan der. ne yeminler etti bir daha asla senden habersiz bişey yapmamda şöylede böylede diye..
annemin binbir emekle yıllarönce bana aldığı çok sevdiğim bir bilezik ve annanemden kalan bir bilekliğim vardı benim için o kadar değerli bi hatıraydıki gözüm gibi saklıyordum bi gün takmak için kutuyu bi açtım yok. almış ve yemiş işte bu bittiğim andı mahvoldum o an onu öldürebilirdim günlerce yüzünü görmedim hazmedemedim artık. sonra bi işe başladı eve döndü aramızda mesafeler olsada çocuk için bişeyleri yola koyalım dedik..(bu arada hiçte alttan almaz bişey olunca hemen üste çıkar) her hatayı yapan o hep affeden ben oldum. en son bir hafta önce maaşını bekliyorum ödemelerimiz faturalarımız falan var benimle oturup hesap yapıyo falan maaş kartıda bende yatmadımı diyorum yok yatmadı diyo içime kurt düştü gittim atmye bi baktım üç gün önce yatmış maaşı ve çekmiş telefon açtım allah belanı versin dedim kapattım. bir haftadır görmüyorum konuşmuyorum. bu adam asla düzelmicek belli.parayı ne yaptığınıda bilmiyorum sürekli yalanlar canımdan bezdim artık ailemin olanlardan hiç haberi yok tabi.. kendi başıma mücadele veriyorum. şuanda napıcağımı bilmiyorum tek düşündüğüm oğlum çok üzgünüm çok..
biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar okuduğunuz için teşekkürederim..

Eşiniz Hem Hırsız, Hem Yalancı..
İnsan Para İçin Yalan Söyler mi ?

Karar Sizin..

inan ne diyeceğimi bilemedim canım allah sabır versin dicem ama elinden geleni fazlasıyla yapmıssın..Acaba psikolojik sorunlarımı var bu kadar söz verip tamam deyip yine aynı şeyi yapması cok normal değil.Göz göre göre nasıl yapabiliyor anlamıs değilim..Daha fazla nasıl katlanırsın bilemiyorum yuvanı yıkmanı istemem tabii ama şu durumda nasıl düzelir bilmiyorum Bi süre resmi olarak boşanmadan ayrı yasasanız acaba hayatını düzene sokar mı ? Çünkü bu sekilde daha fazla basa cıkmamazsın gibi geliyor.

eşiniz bu kadar parayı alıp napıyor peki yani çalışırken neden borç alıyor ayrıca orayı anlamadım :26:

eşim bencede hasta ama o bunu kesinlikle kabul etmiyor tabi bunu nası çözeceğimide bilmiyorum. aldığı borç paralarıda gece kulüplerinde falan yer içer gezer arrkadaşları var onlara yedirir falan ama bu kadar para yenirmi bilmiyorum yiyip içip gezmek için böyle şeyler yapılırmı onuda bilmem çünkü zaten biz sosyal insanlarız ve durumumuz el verdiğince dışarıda çıkarız yemeğede gideriz zamanzaman eğlenirizde

canım bence git ailene bu anlattıklarını onlarada bir bir anlat sonrada en kısa zamanda o adamdan kurtul.. ben değişeceğini asla düşünmüyorum hani böyle yaşamayı ya kabuyl etceksin yada buna bi son vericeksin karar senin:82:

Maalesef eşin ümitsiz vaka gibi görünüyor.Sorumsuz erkek hiç iflah olmuyor.İş beğenmez,işi beğenir,iş arkadaşlarını sevmez,işyerini uzak bulur vs...Hiçbir iş böylelerine uygun (layık) değildir.

Borç meselesi ayrı bir sorun.Kime borç yapıyor,kumar mı oynuyor,kredi mi çekip duruyor ?
Ele güne borç takıp ortadan kaybolan,evden takı aşıran bir erkekten koca olmaz,üzgünüm.

Böylelerinden çok korkarım.Yarın öbürgün sana birşey imzalatır veya imzanı taklit eder.Veya tefeciye borçlanır,adamlar kapına dayanır,yolunu keser.

Batağa bulanmadan kurtulmanı öneririm.

bu kadar para çalması ne bileyim ne olabilirki ilk aklıma gelen başka kadına yediriyor olabilir mi.öyle bir şey sezdiniz mi hiç

Psikolojik yardım alması konusunda israrcı olun bence. Evli kalsanız da boşansanız da bu sorunlarını en az düzeye indirmesi için çaba göstermenizde yarar olabilir. Neticede ortak bir çocuk var, onun babası olarak, tedavi görmesi konusunda gerekiyorsa eşinizin ailesi ile de görüşerek ortak bir yol bulmaya çalışın bence.

bi kere değil bin kere boşamalısın bu adamı..
her türlü yalan dolan var..
sakın çalışşim deme,adam senin sırtından geçinmeye başlıcak..
oh ne ala,adam yesin içsin altındır paradır dolandırıcılıktır herşeyi yapsın,
siz hala boşanmalı mıyım? diye sorun..
pes doğrusu...

bu kadar katı yanıt vermek istemezdim ama bir an önce o adamdan kurtul derim.
çocuğum için katlanırım diye falan da düşünme çünkü bu çocuğuna yaptığın kötülük olur
öyle bir babanın elinde çocuğunun karakteri ne kadar düzgün olur bunu düşün.

zaten çalışıyorum ve evin tüm masraflarını ben karşılıyorum yani o benm sırtımdan geçiniyo ama ben çocuğum için çalışıyorum yoksa kuzuma kim bakıcak bezini mamasını kim alıcak bu sorumsuz adammı

Çok üzüldüm durumunuza.Birde küçük çocuğunuz var onun rızkını yemese bari.
Eşiniz psikolojik destek almayı kabul edeceğini sanmam ama bu gidişle o desteği siz
almak zorunda kalıcaksınız.

Son düzenleme:
Calıstıgını soyledın maasın duzenlıyse bırıne muhtac deılsen bosa gıtsın o adamı senın ıcını bırak cocugu ıcın bısey yapmıyo o adam ne beklenır aılesınden alısmıs arkasını toplayanlar var borclarını odeyenler var allah yardımcın olsun ne dıyımm ama cok altttan almıssın

hayır cnm şunu demek istedim;
bu adamla evli kaldığın sürece çalışıyo olman onu daha rahat para harcamaya iticek..
zaten gelirim var diye düşünüp gününü gün edicek..
ama ayrıldığın takdirde bitek çocuğundan sorumlu olcaksın,ve paranı doğru bişe için harcamış olcaksın..senin çalışarak aldığın ekmekten tek bir lokma bile haketmiyor eşin..
benimde merak ettiğim o aslında;
bu kadar parayı ne yapıyo bu adam???:26:

evet çok alttan aldım ve çok yıprandım ve kimseye belli etmeden yaşadım bunları herkes evliliğimize hayran. arkasının toplanmasına alıştığı için yapıyor zaten bunları kimse ders vermemiş buna umurunda değil hiç bişey.

Son düzenleme:
Hiç elle tutulur yanı yokmu diyerek okudum yazdıklarını.
Çok sabırlıymışsın birde sanki ödül olarak çocuk vermişsin...
Gerçekler biraz acı olucak belkide 3 yıl neden bekledin veya neyi bekledin.Hırsızlığıda cabası bence.
Eşinin bence psikolojik sorunları var tedavi görmesi gerekiyor zaten bu evliliğe devam edersen çok değil bir kaç ay sonra bu formda seni konuşmaya başlarız senin tedavi görmen konusunda.
Bence biran önce karar vermelisin hayatını farklı yönlendirmelisin.
Hayatında ciddi değişiklikler yapman dileklerimle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…