Ahhh keşke eşim ya da ailesi o parayı şu an göndermemem gerektiğini anlasa. Eşim ailesi düğün yapmışmış daha ne yapsınmış onlardan bunu isteyemezmiş. Ben şöyle özetleyim ailesinin ve eşimin genel kafasını: mesela bir ara eşim işsiz ve çok bunalımda diye aldım ailesinin yanına gittim hem onlar oğullarını görsün hem eşimin biraz kafası dağılsın diye. Orda geçirdiğimiz bir iki haftada markete gidileceği zaman para yok deyip eşimin gözüne bakıyorlar ben şok oldum eşim işsizken bizden böyle bir şey beklenmesine. Ama eşime göre bunlar çok normal ve ben küçük hesaplar yapan biriyim. Biz elimizde olan iki üç kuruşu da orda yiyip eksi bir şekilde döndük anlayacağınız. Bu arada evet ben çalışıyorum bir gelirim var ama bende tek maaşla anca kendimizi döndürüyorum. Büyük şehirde tek maaş ne ki. Çok fazla bir gelirim olsa yine laf etmicem. Eşim meslek yüksek okuluna gitti ama mezun değil. İyi bir cv si vardı deneyim olarak ama o şu an kendi alanıyla ilgili kimle görüşse bir iş yok illa kendi alanım diye tutturmuyor ne iş bulsa girecek şu an ama yok malesef bulamadı.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Aralık 2020
- 236
- 204
- 18
- 34
Önemli olan eşiniz. Eşiniz iyiyse ailesini boş verin. Boşandığınızda her şey güllük gülistanlık olmayacak.2 yıla yakın süren bir evliliğim var. Ama günden güne boşanma kararına doğru yaklaşıyorum. Bir zamanlar burada düğün hazırlığı, balayı gibi konulara bakıp heyecanlanırken, bunların hiçbirini yaşayamadığım evliliğimde şimdi gelip burada boşanma başlığı açıyorum. Öncelikle nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum, biraz uzun olacak. Lütfen kusura bakmayın. Kimseye anlatamıyorum, arkadaşlarımı sıkmak istemiyorum. 3 yıl sevgililik, 1 yıl nişanlı şık, yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir evliliğim var. Herkes gibi ben de evlenip, aile kurmak, düzen kurmak istedim. Eşimin ailesi ve eşim zaten ilişkimizin ilk zamanlarından beri ciddi düşünüyordu. Ama benim ailem ilk başta karşı çıktı. Sebebi benim kısmen geleceğimin daha açık, eşiminse iş durumlarının belirsiz oluşu, eğitim seviyemizin aynı olmayışı gibi nedenlerdi. Aileme hak vermiyor değildim maddi açıdan zorluk çekmemi istemiyorlardı ama o zamanlar eşimin düzenli bir işi vardı. Her şey kolaylıkla olur sanıyordum. O çalışır ben çalışırım kimseye muhtaç olmayız. Gel gelelim öyle olmadı. Evlendikten bir süre sonra benim işim dolayısıyla başka bir şehire yerleşmek zorunda kaldık. Eşim burada iş bulamadı. Kısa süreli bir işe girdi, Pandemi den dolayı düzenli maaş alamayınca birkaç ay içinde çıktı. Yani bir yıldır işsiz ve ailesi hiçbir şekilde ne yapıyoruz ne ediyoruz umurlarında değil. Ama her şeyi düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Benim iyi bir işim ve gelirim olduğu için çok rahat davranıyorlar. Üstüne üstlük düğünden kalma ailesinin çektiği bir kredi içinde her ay onlara para gönderiyorum. Ben böyle bir durum ilk defa eşimin ailesinde görüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zamanında ailemin anlatmaya çalıştığı şeyleri yaşamadan anlayamadım. İşsiz kalması da değil sorun insanla işsiz kalabilir, bir yıl iki yıl. Ama ben evlenirken ne bir eşya alındı ne bir ev dizildi. Bana kişisel olarak bir geline alınacak şeyler bile alınmadı ki bunları önceden takmadım hiç kendi paramla alırım dedim. Evliliğimde ikinci yılı doldurmak üzereyken bakıyorum da bir balayına dahi gitmediğim, yeni eşyalarımın olmadığı bir evlilik, . Hiç bu heyecanları yaşayamamışken, bir arpa boyu yol kat edememişken umut edecek bir şey bulamıyorum. Benim durumumda olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
- 27 Eylül 2017
- 2.026
- 2.493
- 83
- 16 Aralık 2020
- 3.907
- 7.839
- 108
eşinizin ailesine para göndermeniz biraz garip ama diğer şeyler için bence sabretmek gerekiyor. öncelikle eskiye dönmeyi bırakmalısınız düğündü balayıydı bunlar geçmiş ve o zaman kabullenilmiş şeyler. eşiniz tembellikten çalışmıyor olsaydı çok sinirlenirdim fakat erkekler çalışıp evi döndürdüğünde sorun olmuyor sizde eşsiniz eğer eşiniz şu an iş bulamadıysa hep işsiz kalacak değil çabalıyorsa bulmak için elbet bulacaktır. böyle şeyleri ben sınav olarak görüyorum, örnek olsun diye kendimden bahsedersem ben eşimle sevgiliyken eşimin ailesinin durumu kötüydü. iflas etmişler her şeylerini kaybetmişlerdi. sevgiliyken hep eşimin yanındaydım hesap dahi ödetmezdim, düğün konuştuğumuzda düğün yapmasakta olur, eşya almasakta olur hep böyle konuşurduk ve bende hiç zorluk çekmemiştim hayatımda.. ben hemşireyim, hastanede çalışıyordum o zaman. birbirimize hep destek olduk. daha sonra eşimin ailesi kredi çekerek ev aldı eşim bir süre onu ödedi. sonra askere gitti. bende cok zor bir hastalık geçirdim. o sırada eşimin babası güzel bir yerde çalışmaya başladı, daha sonra cok ufak bi miktar parayı yatırım yaptı az da olsa parası katlandı, eşim askerden gelene kadar durumu düzeltti sonra ikisi birden dükkan açtı.. tutundular. benim daha düğünüm olmadan öyle bir değişiklikler oldu ki düğünüm en iyisi oldu, evim en iyisi oldu ve su anda Allaha şükür onlarında bizimde durumumuz çok iyi. ama eğer biz sabretmeseydik bunların hiçbiri olmazdı. insana rızkını Allah verir, rızkınızdan ne fazla ne az kazanabilirsiniz. eşinizi seviyorsanız sabırlı olun eminim bu süreç geçicektir
Ben de size bir örnek vermek istiyorum. Tanıdığımızın eşi evlendiği ilk zamanlarda rahatsızlandığı için çalışamamış. Masraf vs az olsun ye kv de kalmışlar. Hiçbir şeylerini eksik etmemişler. Bu arada bir de çocuk gelmiş dünyaya. Sezonluk gibi işler bulmuş hatta tanıdıkta girmiş işe katkım olur diye. Sonra devlet memuru oldu bir şekilde kadın. Eşi tekrar psikolojik/fiziksel sebeplerden dolayı işten çıktı. Hastanelerde kaldı. Kadın hep çalıştı evini çevirdi. Hiç anlaşamıyorlardı. Adamın gözü de dışardaymış. Dayak vs huzursuz edecek bir sürü etken de varmış ayrıca. 13 yıl sonra boşandılar. Bu örnek iflah olmaz bir durum sizinki çok çok daha ılımlı bir halde. Ha problemin boyutu kişiden kişiye de değişebilir tabi. Biraz sabredin. Gerçekten eşinizi seviyor musunuz ? Sevmiyorsanız zaten yürümez yürür de mutlu olamazsınız. Bu süreçte size gaz veren tipler varsa etrafınızda onlardan uzak durmanızı tavsiye edeceğim. O kişiler beni etkilemez diye düşünmeyin çok etkiliyorlar. İnceden inceden. İnşallah çözülür probleminiz2 yıla yakın süren bir evliliğim var. Ama günden güne boşanma kararına doğru yaklaşıyorum. Bir zamanlar burada düğün hazırlığı, balayı gibi konulara bakıp heyecanlanırken, bunların hiçbirini yaşayamadığım evliliğimde şimdi gelip burada boşanma başlığı açıyorum. Öncelikle nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum, biraz uzun olacak. Lütfen kusura bakmayın. Kimseye anlatamıyorum, arkadaşlarımı sıkmak istemiyorum. 3 yıl sevgililik, 1 yıl nişanlı şık, yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir evliliğim var. Herkes gibi ben de evlenip, aile kurmak, düzen kurmak istedim. Eşimin ailesi ve eşim zaten ilişkimizin ilk zamanlarından beri ciddi düşünüyordu. Ama benim ailem ilk başta karşı çıktı. Sebebi benim kısmen geleceğimin daha açık, eşiminse iş durumlarının belirsiz oluşu, eğitim seviyemizin aynı olmayışı gibi nedenlerdi. Aileme hak vermiyor değildim maddi açıdan zorluk çekmemi istemiyorlardı ama o zamanlar eşimin düzenli bir işi vardı. Her şey kolaylıkla olur sanıyordum. O çalışır ben çalışırım kimseye muhtaç olmayız. Gel gelelim öyle olmadı. Evlendikten bir süre sonra benim işim dolayısıyla başka bir şehire yerleşmek zorunda kaldık. Eşim burada iş bulamadı. Kısa süreli bir işe girdi, Pandemi den dolayı düzenli maaş alamayınca birkaç ay içinde çıktı. Yani bir yıldır işsiz ve ailesi hiçbir şekilde ne yapıyoruz ne ediyoruz umurlarında değil. Ama her şeyi düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Benim iyi bir işim ve gelirim olduğu için çok rahat davranıyorlar. Üstüne üstlük düğünden kalma ailesinin çektiği bir kredi içinde her ay onlara para gönderiyorum. Ben böyle bir durum ilk defa eşimin ailesinde görüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zamanında ailemin anlatmaya çalıştığı şeyleri yaşamadan anlayamadım. İşsiz kalması da değil sorun insanla işsiz kalabilir, bir yıl iki yıl. Ama ben evlenirken ne bir eşya alındı ne bir ev dizildi. Bana kişisel olarak bir geline alınacak şeyler bile alınmadı ki bunları önceden takmadım hiç kendi paramla alırım dedim. Evliliğimde ikinci yılı doldurmak üzereyken bakıyorum da bir balayına dahi gitmediğim, yeni eşyalarımın olmadığı bir evlilik, . Hiç bu heyecanları yaşayamamışken, bir arpa boyu yol kat edememişken umut edecek bir şey bulamıyorum. Benim durumumda olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
- 18 Kasım 2020
- 20.524
- 49.542
- 548
bu problemler çözülebilir kardeşim rabim sağlık versin öncelikle , borçta biter eşyada alınır önemli ola eşin ve senin ilişkin ne durumda saygı sevgi anlayış var mı2 yıla yakın süren bir evliliğim var. Ama günden güne boşanma kararına doğru yaklaşıyorum. Bir zamanlar burada düğün hazırlığı, balayı gibi konulara bakıp heyecanlanırken, bunların hiçbirini yaşayamadığım evliliğimde şimdi gelip burada boşanma başlığı açıyorum. Öncelikle nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum, biraz uzun olacak. Lütfen kusura bakmayın. Kimseye anlatamıyorum, arkadaşlarımı sıkmak istemiyorum. 3 yıl sevgililik, 1 yıl nişanlı şık, yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir evliliğim var. Herkes gibi ben de evlenip, aile kurmak, düzen kurmak istedim. Eşimin ailesi ve eşim zaten ilişkimizin ilk zamanlarından beri ciddi düşünüyordu. Ama benim ailem ilk başta karşı çıktı. Sebebi benim kısmen geleceğimin daha açık, eşiminse iş durumlarının belirsiz oluşu, eğitim seviyemizin aynı olmayışı gibi nedenlerdi. Aileme hak vermiyor değildim maddi açıdan zorluk çekmemi istemiyorlardı ama o zamanlar eşimin düzenli bir işi vardı. Her şey kolaylıkla olur sanıyordum. O çalışır ben çalışırım kimseye muhtaç olmayız. Gel gelelim öyle olmadı. Evlendikten bir süre sonra benim işim dolayısıyla başka bir şehire yerleşmek zorunda kaldık. Eşim burada iş bulamadı. Kısa süreli bir işe girdi, Pandemi den dolayı düzenli maaş alamayınca birkaç ay içinde çıktı. Yani bir yıldır işsiz ve ailesi hiçbir şekilde ne yapıyoruz ne ediyoruz umurlarında değil. Ama her şeyi düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Benim iyi bir işim ve gelirim olduğu için çok rahat davranıyorlar. Üstüne üstlük düğünden kalma ailesinin çektiği bir kredi içinde her ay onlara para gönderiyorum. Ben böyle bir durum ilk defa eşimin ailesinde görüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zamanında ailemin anlatmaya çalıştığı şeyleri yaşamadan anlayamadım. İşsiz kalması da değil sorun insanla işsiz kalabilir, bir yıl iki yıl. Ama ben evlenirken ne bir eşya alındı ne bir ev dizildi. Bana kişisel olarak bir geline alınacak şeyler bile alınmadı ki bunları önceden takmadım hiç kendi paramla alırım dedim. Evliliğimde ikinci yılı doldurmak üzereyken bakıyorum da bir balayına dahi gitmediğim, yeni eşyalarımın olmadığı bir evlilik, . Hiç bu heyecanları yaşayamamışken, bir arpa boyu yol kat edememişken umut edecek bir şey bulamıyorum. Benim durumumda olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
- 12 Temmuz 2020
- 779
- 507
- 53
- 33
Aile siz para yollamazsanız o krediyi ödeyemiyor mu? Eğer bi imkanınız varsa o parayı su dönemde kendiniz için kullabilirsiniz. Ben sizi boşanacak gibi görmedim. Biraz bunalımlar artmış gibi hepsi bu. Geçmişte razı olduğunuz şeylerin hesabını içinizde kapatın. Pandemiden sonra gidersiniz tatile. Eşiniz bi iş bulduğunda evinizde değiştirmek istediğiniz şeyleri değiştirirsiniz.Eşim aslında hayatında ilk defa işsiz kalmış. Hayatı boyunca çalışmış ailesini geçindirmiş zaten ailesinden dolayı düzenli bir eğitim hayatı da olmamış. Anne baba ayrı olduğu için eşim kardeşlerini okutmuş evlendirmiş vs. Biz üniversite zamanındayken de iyi bir iş fırsatı çıkınca karşısına ailesi işe girmesi için baskı yapınca diplomayı almadan eğitimini de yarıda bırakmış oldu. O iş de proje bazlı olduğu için daha biz nişanlıyken bitti. Eşim geçici bir işte çalışıyordu biz şehir değiştirmeden önce. Şu an iş bulamadığı için çabalıyor evet ama durumlar malum zaten. Sürekli her konuda ekside olmak beni yıprattı bu süreçte.. Bu arada şu an zaten eşimin iş olanağının en fazla olduğu büyük bir şehirdeyiz yani başka bir şehire taşının demişsiniz ama ben işimi bırakamam devlet memuruyum ve yıllarca mücadele ettim, sınava girdim bu
- 18 Kasım 2020
- 20.524
- 49.542
- 548
kesinlikle katılıyorum boşanmak yuva kurmaktan zor bir süreçBen de size bir örnek vermek istiyorum. Tanıdığımızın eşi evlendiği ilk zamanlarda rahatsızlandığı için çalışamamış. Masraf vs az olsun ye kv de kalmışlar. Hiçbir şeylerini eksik etmemişler. Bu arada bir de çocuk gelmiş dünyaya. Sezonluk gibi işler bulmuş hatta tanıdıkta girmiş işe katkım olur diye. Sonra devlet memuru oldu bir şekilde kadın. Eşi tekrar psikolojik/fiziksel sebeplerden dolayı işten çıktı. Hastanelerde kaldı. Kadın hep çalıştı evini çevirdi. Hiç anlaşamıyorlardı. Adamın gözü de dışardaymış. Dayak vs huzursuz edecek bir sürü etken de varmış ayrıca. 13 yıl sonra boşandılar. Bu örnek iflah olmaz bir durum sizinki çok çok daha ılımlı bir halde. Ha problemin boyutu kişiden kişiye de değişebilir tabi. Biraz sabredin. Gerçekten eşinizi seviyor musunuz ? Sevmiyorsanız zaten yürümez yürür de mutlu olamazsınız. Bu süreçte size gaz veren tipler varsa etrafınızda onlardan uzak durmanızı tavsiye edeceğim. O kişiler beni etkilemez diye düşünmeyin çok etkiliyorlar. İnceden inceden. İnşallah çözülür probleminiz
Ne güzel özetlemişsiniz evliliğin temel yapı taşlarını sevgi, saygı , anlayış...bu problemler çözülebilir kardeşim rabim sağlık versin öncelikle , borçta biter eşyada alınır önemli ola eşin ve senin ilişkin ne durumda saygı sevgi anlayış var mı
- 18 Kasım 2020
- 20.524
- 49.542
- 548
en önemliside bu değil mi :)Ne güzel özetlemişsiniz evliliğin temel yapı taşlarını sevgi, saygı , anlayış...
Kesinlikleen önemliside bu değil mi :)
- 18 Kasım 2019
- 189
- 177
- 53
- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 798
- 35
konu bdv lik sanki Mune
Konu sahibi yerinizde olsam ilk iş eşime durumdan çöl rahatsız olduğumu bir an önce iş bulması gerektiğini söylerdim.
Düğünden önce balayı eşya vs bu tür talepleri neden söylemediniz ?
Keşke o zaman dile getirmiş olsaydınız , ama dile getirilmese bile en azından küçük bir balayı düşünmesi gerekirdi eşin
Eşinin ailesi size hiç bir şey yapmadıysa neyin kredisini ödüyorsunuz onlara ?
Bence bugünden itibaren kesin bu saçmalığı , zaten ondan sonra görün ailenin tutumu size karşı değişecek mi yoksa oğullarına artık çalış mı diyecekler.
Son olarak eğitim ve gelir düzeyi evlilikte en büyük sorunlardan biri
Eğer arada bariz fark varsa anlaşmak hemen hemen imkansız gibi bir şey
Konu sahibi yerinizde olsam ilk iş eşime durumdan çöl rahatsız olduğumu bir an önce iş bulması gerektiğini söylerdim.
Düğünden önce balayı eşya vs bu tür talepleri neden söylemediniz ?
Keşke o zaman dile getirmiş olsaydınız , ama dile getirilmese bile en azından küçük bir balayı düşünmesi gerekirdi eşin
Eşinin ailesi size hiç bir şey yapmadıysa neyin kredisini ödüyorsunuz onlara ?
Bence bugünden itibaren kesin bu saçmalığı , zaten ondan sonra görün ailenin tutumu size karşı değişecek mi yoksa oğullarına artık çalış mı diyecekler.
Son olarak eğitim ve gelir düzeyi evlilikte en büyük sorunlardan biri
Eğer arada bariz fark varsa anlaşmak hemen hemen imkansız gibi bir şey
- 27 Nisan 2009
- 2.370
- 2
- 3.264
- 683
2 yıla yakın süren bir evliliğim var. Ama günden güne boşanma kararına doğru yaklaşıyorum. Bir zamanlar burada düğün hazırlığı, balayı gibi konulara bakıp heyecanlanırken, bunların hiçbirini yaşayamadığım evliliğimde şimdi gelip burada boşanma başlığı açıyorum. Öncelikle nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum, biraz uzun olacak. Lütfen kusura bakmayın. Kimseye anlatamıyorum, arkadaşlarımı sıkmak istemiyorum. 3 yıl sevgililik, 1 yıl nişanlı şık, yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir evliliğim var. Herkes gibi ben de evlenip, aile kurmak, düzen kurmak istedim. Eşimin ailesi ve eşim zaten ilişkimizin ilk zamanlarından beri ciddi düşünüyordu. Ama benim ailem ilk başta karşı çıktı. Sebebi benim kısmen geleceğimin daha açık, eşiminse iş durumlarının belirsiz oluşu, eğitim seviyemizin aynı olmayışı gibi nedenlerdi. Aileme hak vermiyor değildim maddi açıdan zorluk çekmemi istemiyorlardı ama o zamanlar eşimin düzenli bir işi vardı. Her şey kolaylıkla olur sanıyordum. O çalışır ben çalışırım kimseye muhtaç olmayız. Gel gelelim öyle olmadı. Evlendikten bir süre sonra benim işim dolayısıyla başka bir şehire yerleşmek zorunda kaldık. Eşim burada iş bulamadı. Kısa süreli bir işe girdi, Pandemi den dolayı düzenli maaş alamayınca birkaç ay içinde çıktı. Yani bir yıldır işsiz ve ailesi hiçbir şekilde ne yapıyoruz ne ediyoruz umurlarında değil. Ama her şeyi düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Benim iyi bir işim ve gelirim olduğu için çok rahat davranıyorlar. Üstüne üstlük düğünden kalma ailesinin çektiği bir kredi içinde her ay onlara para gönderiyorum. Ben böyle bir durum ilk defa eşimin ailesinde görüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zamanında ailemin anlatmaya çalıştığı şeyleri yaşamadan anlayamadım. İşsiz kalması da değil sorun insanla işsiz kalabilir, bir yıl iki yıl. Ama ben evlenirken ne bir eşya alındı ne bir ev dizildi. Bana kişisel olarak bir geline alınacak şeyler bile alınmadı ki bunları önceden takmadım hiç kendi paramla alırım dedim. Evliliğimde ikinci yılı doldurmak üzereyken bakıyorum da bir balayına dahi gitmediğim, yeni eşyalarımın olmadığı bir evlilik, . Hiç bu heyecanları yaşayamamışken, bir arpa boyu yol kat edememişken umut edecek bir şey bulamıyorum. Benim durumumda olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
madem hiç masraf etmediker ne kredisiymiş? Şuan ödeyemiyoruz deyin. Ben olsam öyle yapardım
Senin durumdayım hem de uzun zamandır çok iyi anlıyorum seni. Keşke çözümüm olsa ama seni anladığımı unutma. Krediye gelince ödeyemeyiz de eğer durumları varsa onlar ödesinler2 yıla yakın süren bir evliliğim var. Ama günden güne boşanma kararına doğru yaklaşıyorum. Bir zamanlar burada düğün hazırlığı, balayı gibi konulara bakıp heyecanlanırken, bunların hiçbirini yaşayamadığım evliliğimde şimdi gelip burada boşanma başlığı açıyorum. Öncelikle nasıl başlasam nereden başlasam bilemiyorum, biraz uzun olacak. Lütfen kusura bakmayın. Kimseye anlatamıyorum, arkadaşlarımı sıkmak istemiyorum. 3 yıl sevgililik, 1 yıl nişanlı şık, yaklaşık 2 yıla yaklaşan bir evliliğim var. Herkes gibi ben de evlenip, aile kurmak, düzen kurmak istedim. Eşimin ailesi ve eşim zaten ilişkimizin ilk zamanlarından beri ciddi düşünüyordu. Ama benim ailem ilk başta karşı çıktı. Sebebi benim kısmen geleceğimin daha açık, eşiminse iş durumlarının belirsiz oluşu, eğitim seviyemizin aynı olmayışı gibi nedenlerdi. Aileme hak vermiyor değildim maddi açıdan zorluk çekmemi istemiyorlardı ama o zamanlar eşimin düzenli bir işi vardı. Her şey kolaylıkla olur sanıyordum. O çalışır ben çalışırım kimseye muhtaç olmayız. Gel gelelim öyle olmadı. Evlendikten bir süre sonra benim işim dolayısıyla başka bir şehire yerleşmek zorunda kaldık. Eşim burada iş bulamadı. Kısa süreli bir işe girdi, Pandemi den dolayı düzenli maaş alamayınca birkaç ay içinde çıktı. Yani bir yıldır işsiz ve ailesi hiçbir şekilde ne yapıyoruz ne ediyoruz umurlarında değil. Ama her şeyi düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Benim iyi bir işim ve gelirim olduğu için çok rahat davranıyorlar. Üstüne üstlük düğünden kalma ailesinin çektiği bir kredi içinde her ay onlara para gönderiyorum. Ben böyle bir durum ilk defa eşimin ailesinde görüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Zamanında ailemin anlatmaya çalıştığı şeyleri yaşamadan anlayamadım. İşsiz kalması da değil sorun insanla işsiz kalabilir, bir yıl iki yıl. Ama ben evlenirken ne bir eşya alındı ne bir ev dizildi. Bana kişisel olarak bir geline alınacak şeyler bile alınmadı ki bunları önceden takmadım hiç kendi paramla alırım dedim. Evliliğimde ikinci yılı doldurmak üzereyken bakıyorum da bir balayına dahi gitmediğim, yeni eşyalarımın olmadığı bir evlilik, . Hiç bu heyecanları yaşayamamışken, bir arpa boyu yol kat edememişken umut edecek bir şey bulamıyorum. Benim durumumda olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.