Devlete sigindim gecen sene kadin siginma evine gittim orda destek bir yere kadar yani paraya ihtiyac oluyo ailemden destek alamam yetim büyüdüm çocuğum da cok hastalaniyo kreşe falan verecek yaşta degil gecen sene eşimle annesi kaçırmışlardı bebegimi aglayarak yalvararak aldim. Bu arada eşim aileyi zor gecindiren birisi hani para biriktirme şansım yok avukat 20bin tl istedi byuorodan alayim desem git gel evrak topla gine bi sure masraf su anda haftalik 20 liralik harcliktan baska birikim yok bunlari bilerek yapiyo ama Allahin huzurinda ne diyecek
Kadın sığınmada neden paraya ihtiyacınız oldu? Bebeğinizin ve sizin ihtiyacınız varsa Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile zaten destek olunur.
Önce karar verin ne istediğinize. Kurtulmak istiyorsanız bu durumdan devlet fazlaca yardım ediyor. Kendim bu bakanlıkta çalışıyorum, mevzuat çerçevesinde söylüyorum kulaktan dolma değil.
Aile bakanlığı il müdürlüğüne giderek ya da en yakın karakola giderek kadın sığınmaya gitmek istediğinizi söyleyin.
Kadın sığınma evine kabulünüz gerçekleşince sizin öykünüzü alan personele “herhangi bir gelirinizin olmadığını, nakdi yardım için Vakıf başvurmak istediğinizi” söyleyin.
Sizi bilmiyorum ama sadece tembellikten çoğu kişi BAROya avukat için başvurmuyor. Vekalet vereyim, avukat halletsin ben yorulmayayım diyor ve bekliyor ki birileri 15-30bin para ödesin avukata. Ama malesef ki imkanlar doğrultusunda değerlendirilmeli. Kurum kurum gezmek yorabilir ama emeksiz yemek de olmaz. Tüm masraflarınız için vakıf yine para çıkarabiliyor. Sadece kararlı ve istekli olun.
Kadın sığınmada kalma süreleri var, ama kimseyi hadi süren doldu diyip kapıya atmıyorlar. Sadece başkasının basibini işgal ettiğinizde çıkmanızı isterlet. Kadın sığınmada ikrn tedavinizi de olun iş de bakın. Sizi işkur aracılığı ile işe yerleştirmeye zaten çalışacaklar sadece istekli olun.
Ayrıca yeni hayata başlayan kafınlar için ev tutma eşya alma gibi konularda destek oluyorlar.
Çocuğunuza da aile bakanlığı ücretsiz kreş desteği veriyor.
Velayet biriminde 2 yıl çalıştım, adliyedenrosya gerlir hakim ebeveynler hakkında inceleme ister ve gider her iki bireyle de tek tek konuşulur. Çocuğunuza maddi ve manevi olarak bakmaya yeterli olduğunuzu gösterdiğinizde, çocuğunuza olumsuz örnek olacağınız davranışlarınız olmadığında hele hele bu yaş çocuğu anneye verilir.
Tüm bunlar için yapmanız gerekenler ise; kararlı olmak, lüks bir hayat sunulmasını beklememek, çalışmadan çaba göstermeden hemen bir hayat sunulmasını beklememek. Ama imkanlar var. Lütfen düşünün.
Herhangi bir işte çalışmayan ve aktif sigortası bulunmayan kişiler için bunlar geçerli bu arada.