• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak için tuttuğum avukattan memnun değilim

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.493
2.954
133
Boşanma ile ilgili danışmak için bir avukata gittim. Bu avukata google da bir sürü güzel yorumlar yapılmıştı. Ben de aradım yüz yüze konuşmak için cagirdilar. İlk gittiğimde çok sıcak, beni dinleyen Babacan bir tavırla karsilandim. Ben sadece danışmak için gitmiştim lakin beni ikna etti orada ve tazminat kazanacagimizi söyledi. Ben de zaten tazminat için danismistim avukata. Benden harç parası dışında hiçbir para talebinde de bulunmadı. Karşı taraftan alicam, tazminat kazanirsak da yüzde 10nunu alicam dedi. Benim de aklıma yattı kabul ettim. Bana yaşadıklarını yaz dedi yazdım verdim (16 sayfa tutmuş )
Neyse avukat bunu okuyuncaya kadar bir 10 gün bekledim. Yalnız gelismelerden haberdar olmak için ulaşmaya calistigimda ilgisiz tavirlarla karsilandim. Aradığımda bir mrb bile demeden alelacele konuşup kapatiyordu. Sonra dilekçeyi hazirlamalarini bekledim o da baya sürdü. Yine ilgisiz tavırlar ve su is ne zaman olacak diye sorduğumda her şeye bugün hallolacak demesine rağmen hiç hallolmiluyordu o iş. Artık güvenim sarsilmisti avukata karşı. Ben de eğer benim davama ayıracak zamanınız yoksa başka avukata da gidebilirim, hep bugün hallolacak deyip çocuk kandırır gibi o gun yapmiyorsunuz, şu yüzden yapamadık diye de haber vermiyorsunuz , dedim. O gün şükür dilekçeyi yazmış bana gönderdi ben de okudum bazı hatalar gördüm. En başta ismim yanlış yazıyordu ve avukatın dediği düzenlenmemis halini göndermiş bana acele ettirdiğim için . Halbuki öyle bir şey yok sadece durumla ilgili bilgi almak istemiştim. Neyse o günden sonra avukat bana soğuk davranmaya başladı.
Harç ve dilekçe parasini vermiştim 1000 lira.
Bu durumda avukat değiştirebilir miyim? E devlette dava açılmamış görünüyor. Halbuki 2 gün önce yine bugün açılacak demisti yine sözünü tutmamis

bana da 2haftada cözerim dedigi davayi 5 ayda sonuclandirdigi icin kimseye güvenim yok bu konuda, isini saglama al derim.

Kotu avukat anca para yiyolar. Herseyi paraya bagliyolar. Rezillik..

bana da 2haftada cözerim dedigi davayi 5 ayda sonuclandirdigi icin kimseye güvenim yok bu konuda, isini saglama al derim.
Boşanmak zaten yipeatici bir süreç bir de avukatlar böyle yapacaksa vay halimize değil mi? Benimki e aralıkta biter diyor ama artık hiçbir sözüne güvenim yok

Öncelikle sizin konunuzdan bağımsız olarak şunu söylemeliyim, avukat bazen müvekkil ile görüşür görüşmez dava açamayabilir, konuyu daha ayrıntılı araştıracaktır, iş planlamasını farklı yapmıştır, vs. Vekalet verince sadece o işle ilgileneceğini düşünmek doğru olmaz. Ama bu demek değildir ki, işleri aksatabilsin, savsaklayabilsin, ya da yükümlülüklerini yerine getirmesin.

Diğer yandan avukatın azledilmesi mümkündür. Azil durumunda vekalet ücretinden sorumlu olmamanız için, azlinizin haklı bir sebebe dayanması gerekir. Bu haklılık/haksızlık mahkemece takdir edilir. Sizin dava henüz açılmamış olduğundan yazdığı dilekçe ve danışma ücreti karşılığında bir miktar alması uygun olabilir, tabi azilde haklı değilseniz.

Genel olarak kabul gören azil sebepleri arasında; avukatın kusurlu davranışları nedeniyle güven ilişkisinin sarsılması, avukatın özen yükümlülüğünü yerine getirmemesi, sürelerin kaçırılması, müvekkilin bilgi alma hakkının kısıtlaması gibi nedenler var gördüğüm kadarıyla.

Somut olayınızda vekilinizle görüşerek çözebilir misiniz fikri, ilk aklıma gelen. Verdiğiniz ücreti geri alabileceğinizi düşünmemekle birlikte, belki yeniden güven ilişkisi tesis edilebilir ya da herkes yoluna bakmayı kabul eder.

Bu arada serbest avukatlık yapmıyorum, hukuk bilgim çerçevesinde cevap veriyorum. Serbest avukatlık yapan arkadaşlar hatam varsa düzeltsin lütfen. Yahut yeni bir avukat ile görüşeceksiniz, ondan da bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kızkardeşim de avukat. Davayı aldığında ilk yaptığı şey sözleşmedir. Her iki tarafın da haklarını korumak için. Başka bir avukata gidebilirsiniz. Size yol gösterecektir.

5 yıl sürmediğine Mutlu olun desem

Hatası iki haftada çözerim demek ama bazen iki haftada bir önceki çözmüş iken bir başkası aylar sürüyor

Bir avukat arkadaş boşanacaktı anlaşmalı 6 ay sürdü çok güldük hatta herkes hemen boşanıyor sen boşanamadın diye

Önce görüşmeye gider, davayı avukata verir, orada anında sözleşme yapılır.
oradan seni notere yönlendirir vekalet için.
sonra dilekçesini vs.. hazırlar.

sanırım siz bu aşalamarı hiç görmediniz .

avukatı yerinde tekrar ziyaret edip ayar verseniz çok iyi olur

Burda diger meslektaslarla ilgili yazilari okudukca kendimin ne kadar saf oldugunu anliyorum....

Öncelikle sizin konunuzdan bağımsız olarak şunu söylemeliyim, avukat bazen müvekkil ile görüşür görüşmez dava açamayabilir, konuyu daha ayrıntılı araştıracaktır, iş planlamasını farklı yapmıştır, vs. Vekalet verince sadece o işle ilgileneceğini düşünmek doğru olmaz. Ama bu demek değildir ki, işleri aksatabilsin, savsaklayabilsin, ya da yükümlülüklerini yerine getirmesin.

Diğer yandan avukatın azledilmesi mümkündür. Azil durumunda vekalet ücretinden sorumlu olmamanız için, azlinizin haklı bir sebebe dayanması gerekir. Bu haklılık/haksızlık mahkemece takdir edilir. Sizin dava henüz açılmamış olduğundan yazdığı dilekçe ve danışma ücreti karşılığında bir miktar alması uygun olabilir, tabi azilde haklı değilseniz.

Genel olarak kabul gören azil sebepleri arasında; avukatın kusurlu davranışları nedeniyle güven ilişkisinin sarsılması, avukatın özen yükümlülüğünü yerine getirmemesi, sürelerin kaçırılması, müvekkilin bilgi alma hakkının kısıtlaması gibi nedenler var gördüğüm kadarıyla.

Somut olayınızda vekilinizle görüşerek çözebilir misiniz fikri, ilk aklıma gelen. Verdiğiniz ücreti geri alabileceğinizi düşünmemekle birlikte, belki yeniden güven ilişkisi tesis edilebilir ya da herkes yoluna bakmayı kabul eder.

Bu arada serbest avukatlık yapmıyorum, hukuk bilgim çerçevesinde cevap veriyorum. Serbest avukatlık yapan arkadaşlar hatam varsa düzeltsin lütfen. Yahut yeni bir avukat ile görüşeceksiniz, ondan da bilgi alabilirsiniz.

Şimdi baktım davam açılmış. Ne yapmam gerek şimdi lütfen yol gösterin

Önce görüşmeye gider, davayı avukata verir, orada anında sözleşme yapılır.
oradan seni notere yönlendirir vekalet için.
sonra dilekçesini vs.. hazırlar.

sanırım siz bu aşalamarı hiç görmediniz .

avukatı yerinde tekrar ziyaret edip ayar verseniz çok iyi olur

Vekalet verdim ve dilekcem yazıldi. Dava da bugün açılmış şimdi baktim

Vekalet verdim ve dilekcem yazıldi. Dava da bugün açılmış şimdi baktim
Davan açılmışsa duruşma günün De gözüküyordur. Bazen avukatlar hakime görüşüp anlaşmalı ya da acil durumlarda duruşmayı öne çekebiliyorlar.
Bence ilk duruşmanın görüşmesini bekle, onlar cidden yoğun oluyor ve seni çok iyi anlıyorum sen sadece kendi işin görüşsün istiyorsun ama o da kaç tane bu şekilde vakaya bakıyor ayni anda...
Bence yüzyüze görüşmeye gidip kibarca konuşup yeniden o güveni sağla derim...

Back