• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak çok zor geliyor...

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
yaa eşimle yine boşanma kararı aldık.. daha doğrusu ben istedim boşanmak.
ama düşündükce delircek gibiyim.. boşanmasam mı diyorum.
güzel günlerimiz oldu kötü günlerimiz de...
aslında iyi bir insan eşim... sohbetimiz cok iyi bi oturduk mu saatlerce konusuyoruz... oraya buraya gitmek istiyorum dedigimde götürür (alışveris merkezi mesela)..yani beni krımamak icin elinden geleni yapar.. sagolsun.
zamanında bana vurdugu da oldu.. sinir sorunları var..ama artık sinirlenince evi terkediyor..yarım senedir el kaldırmadı. ama onun haricinde cok uyumlu iyi biri.
korkuyorum ayrıldıktan sonra pişman olcam cünkü alıştım ona.. aslında sadece 4 yıldır evliyliz ama cok alıstım ona..
sizde boşanınca böyle korktunuz mu? alışkanlık oldugu halde hemen kendinze gelebildiniz mi??

ayrıca 2 cocugmz var.. 3 ve 1 bucuk yaşında... nasıl yapıcam nasıl bakıcam bilmiyorm :(
annem de yok yardım edebilcek.. bakıcıların aldıgı ücret ne acaba 2 cocuk icin?

Bu gün acı yesem mi yemesem mi gibi bir şey olmuş.
Madem bir sorununuz yok neden boşanma kararı aldınız ?

Maceramı arıyorsunuz?

evlilik bu çocuk oyuncağı değilki.... flörtte etmiyorsunuz... siz daha kendi içinizde karar verememişsiniz bence onu bir çözün..

sorunlarımz var tabi...
kavgalı oldugumz zaman hic sygısı yok bana küfür eder.. küfürleri onda ögrendim diyebilirim. ben yurtdısında büyüdügüm icin onla tanısmadan duyduugm en agır küfür 'domuz' :)..

zamanında cok el kaldırdı... simdi tutuyor kendisini ama bence ilerde yine el kaldırabilir..

cinsl hayatmz sıfır.. daha dogrusu ben istemiyrm hic cnm istemiyor.. 2 cocuk beni cok yoruyor bütün gün evin icinde bir kosturmaca.. aksam sadece yatmak istiyrm.

tek iyi taraf iyi arkadas olduk sohbetler, gezmeler, vs vs.. bukadar.

evlilk bumudur yani? ben cok mu bekledim acaba?!

sorunlarınız vardı da niye yakınlarda çocuk yaptınız ki
1,5 yaşında çocuğum var diyorsunuz
o çocukların psikolojisini tahmin edebiliyor musunuz?

Son düzenleme:
sorunlarımz var tabi...
kavgalı oldugumz zaman hic sygısı yok bana küfür eder.. küfürleri onda ögrendim diyebilirim. ben yurtdısında büyüdügüm icin onla tanısmadan duyduugm en agır küfür 'domuz' :)..

zamanında cok el kaldırdı... simdi tutuyor kendisini ama bence ilerde yine el kaldırabilir..

cinsl hayatmz sıfır.. daha dogrusu ben istemiyrm hic cnm istemiyor.. 2 cocuk beni cok yoruyor bütün gün evin icinde bir kosturmaca.. aksam sadece yatmak istiyrm.

tek iyi taraf iyi arkadas olduk sohbetler, gezmeler, vs vs.. bukadar.

evlilk bumudur yani? ben cok mu bekledim acaba?!

Ne evlilikten ne beklediğiniz belli, ne de temelde hangi konudan şikayetçi olduğunuz.. Bu şekilde size yardımcı olabilecek biri çıkacağını sanmam..

Kafanızı toparlamalısınız..

eşiniz sizi ne kadar kırdıysa da bence ona karşı hala sevgi var içinizde alıştım diyosunuz iyi yönlerinden bahsediyosunuz mesela ..
belki bu sadece bi kafa karışıklığından ibarettir acele etmeyin...
sorunlarınızı eşinizle detaylı olarak konuşup birlikte karar verin ama bence evliliğiniz bitecek gibi gelmiyo..
inşallah da bitmez bir yuvanın yıkılması kolay bi durum değil her iki taraf için de çok ağır bi bedel..
çözülmesi imkansız sorunlarınız yoksa eğer çocuklarınız için karşılıklı özveride bulunun ve ne siz mutsuz olun ne de mutsuz çocuklar yetiştirin...
haaa bu arada bir kadın olarak iki çocuğu tek başına yetiştirmek hiiiiiiç de kolay değildir hele ki destekçiniz yoksa...
bakıcı ücretini bilmem ama sevgisiz bir bakıcının kollarına bırakmayın çocuklarınızı yapmayın yazık etmeyin
umarım her şeyin hayırlısı olur

Eşinizle aranız iyiyse, anlaşabiliyorsanız sinir problemini halletmeye çalışın.
Dua edin ve bir doktora başvurun.
İnşallah rahatlar.
Muhtemelen sinirini tetikleyen bazı problemleri vardır.
Bence şu durumda boşanmayı düşünmeyin.

sorunlarınız vardı da niye yakınlarda çocuk yaptınız ki
1,5 yaşında çocuğum var diyorsunuz
o çocukların psikolojisini tahmin edebiliyor musunuz?

sizce şu an buldunduğum durumda , 2 çocugum var şimde ne yapmalıyım mı diye düşünmeliyim.. yoksa aah eşek kafam niye 2 çocuk dogurdum mu ddiye düşünmeliyim?

ben düne değil yarına bakmaya çalışıyorum...

Ne evlilikten ne beklediğiniz belli, ne de temelde hangi konudan şikayetçi olduğunuz.. Bu şekilde size yardımcı olabilecek biri çıkacağını sanmam..

Kafanızı toparlamalısınız..

bana burdada önceden herkes boşan demişti.. hatta iyi yönlerini saydıgım için bana çok kızan cahil diyen oldu... eşimin bana karşı cok hataları oldu... dayak,küfür ,saygısızlık,.. ama ben hep iyi yanlarını düşünmeye çalıştım.. ama boşuna.. insan bukdar kırıldıktn sonra ki ben hayatımda annemden babamdan dayak yemedim, küfür duymadım,..evlilginde mutlu olamıyor... zaten kendimce cözmem gereken sorunlarım var.. birde eşimin bana böyle davranması ihtiyacım olan son şey gercktn! çocuklarını düşün diceksiniz ama cocukların önünde dövdüğü de oldu.. o an oglumunun bakişini hic unutmicam.

tek sorunum şu ki herşeye rağmen cok korkuyorum.. alıştım nede olsa.insan olarak da cok seeviyorum herseye ragmen. ama bu bi evlilik mi? bence hayır...
ve bunu merak ediyrm.. boşanan herkes giderken acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünerek mi boşanıyor?

bana burdada önceden herkes boşan demişti.. hatta iyi yönlerini saydıgım için bana çok kızan cahil diyen oldu... eşimin bana karşı cok hataları oldu... dayak,küfür ,saygısızlık,.. ama ben hep iyi yanlarını düşünmeye çalıştım.. ama boşuna.. insan bukdar kırıldıktn sonra ki ben hayatımda annemden babamdan dayak yemedim, küfür duymadım,..evlilginde mutlu olamıyor... zaten kendimce cözmem gereken sorunlarım var.. birde eşimin bana böyle davranması ihtiyacım olan son şey gercktn! çocuklarını düşün diceksiniz ama cocukların önünde dövdüğü de oldu.. o an oglumunun bakişini hic unutmicam.

tek sorunum şu ki herşeye rağmen cok korkuyorum.. alıştım nede olsa.insan olarak da cok seeviyorum herseye ragmen. ama bu bi evlilik mi? bence hayır...
ve bunu merak ediyrm.. boşanan herkes giderken acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünerek mi boşanıyor?

"İyi bir dostluk kurduk, sohbetler-gezmeler.." demişsiniz.. Bu benim aklımı karıştırıyor. Bir yandan dayak, küfür varken nasıl dost gibi olabiliyorsunuz? Madem iyi sohbet kurabiliyorsunuz, bu saygısızlıkları ne zaman bitireceğini, ne zaman düzgün bir ilişkiniz olacağınızı da konuşabiliyor olmanız gerek.

Birçok evlilikte eksik olan iletişim kuramamak. Ama siz de bu sorun yok, o halde herşey hallolabilir, öyle değil mi..

Ama dediğim gibi, ben saygı bittikten sonra iletişim ve dostluğun nasıl sürdüğünü anlayabilmiş değilim..

eşiniz sizi ne kadar kırdıysa da bence ona karşı hala sevgi var içinizde alıştım diyosunuz iyi yönlerinden bahsediyosunuz mesela ..
belki bu sadece bi kafa karışıklığından ibarettir acele etmeyin...
sorunlarınızı eşinizle detaylı olarak konuşup birlikte karar verin ama bence evliliğiniz bitecek gibi gelmiyo..
inşallah da bitmez bir yuvanın yıkılması kolay bi durum değil her iki taraf için de çok ağır bi bedel..
çözülmesi imkansız sorunlarınız yoksa eğer çocuklarınız için karşılıklı özveride bulunun ve ne siz mutsuz olun ne de mutsuz çocuklar yetiştirin...
haaa bu arada bir kadın olarak iki çocuğu tek başına yetiştirmek hiiiiiiç de kolay değildir hele ki destekçiniz yoksa...
bakıcı ücretini bilmem ama sevgisiz bir bakıcının kollarına bırakmayın çocuklarınızı yapmayın yazık etmeyin
umarım her şeyin hayırlısı olur

Evli olduğu halde çocuğunu bakıcı ile büyüten anneler hepten yanlış yapıyor o halde:27::27:

bence çok iyi düşünün eşiniz değişmeye çalışıyor sanırım artık size vurmadığını söylüyorsunuz uzun uzun sohbet edebildiğinizi şuanki durumunu size ve çocuklarınıza karşı çizdiği çizgeye bakın boşandıktan sonra nasıl bir düzen ortam kurabileceğinize bakın sizin ve çocuklarınız için eşinizden ve babalarında ayrı yaşamak daha sağlıklı daha güvenli bir ortam mı olacak bunları yargılayın çok düşünün kararınızdan emin olun

Evet canım sanırım boşanan herkes "acaba yanlış mı yapıyorum" diye düşünür. Bende eşimin yüzlerce yanlışına rağmen iyi yönlerini düşünerek ayrılamıyordum ama iyi bir arkadaş, iyi bir dost olmak iyi bir evlilik için çözüm olmuyor. Gerçi benim çocuğum yoktu o yüzden daha kolay oldu ayrılmak, siz çocukta yapmışsınız. Sanırım boşandıktan sonra çocuklarla birlikte sizin için yaşam biraz zor olur. Ben çocuksuz olduğum halde, ailemin yanında hayatıma kaldığım yerden devam ettiğim halde sorunlar yaşayabiliyorum, o yüzden bence bu dayak sorununu çözmeye çalışın, yani dışarda sizi çokta iyi erkekler beklemiyor...

Yani aslında o da çok belli olmuyor..
Ayrıldıktan sonra, beklediği gibi bir sevgi/ilişki/evlilik bulamayıp hayal kırıklığı yaşayan da var. :58:
Ama ayrılıp, çok mutlu olup "oh, iyi ki ayrılmışım, zararın neresinden dönsem karmış" diye düşünen de var..:29:
Tabi çocuk varsa eğer, onun psikolojisini de düşünmek gerekiyor, kendinden önce..:emir_bebek:
Çocuk varsa yeni bir evlilik de zor, seçme şansın daralıyor ve hatta beklentilerini düşürmek zorunda kalabiliyor kadınlar..

Bence, eğer evlilik yürümüyorsa (ufak tefek sorunlar değil, ciddi anlamda taraflar mutsuzsa, mutsuzluk çocuğa da sirayet ediyorsa -ki eder) o zaman "yeni bir ilişki kurarım" hayali ve beklentisi olmaksızın ayrılmak gerek.. "Yalnızlık" bu adamla yaşamaktan daha iyi demek gerek.. Sonradan hayal kırıklığı yaşamamanın yolu bu bence..
Yeni bir aşk çıkarsa karşına o da üzerine kaymak olur..

Bu arada eşindne ayrılan kadınlara (hele çocuk da varsa) malesef bazı lanet olasıca erkekler çok da romantik niyetlerle yaklaşmıyor. Kendini korumak için, insanla şeytanı ayırt etmek için de ayrıca çaba sarf etmen gerek..

Back