• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmadan sonraki hayat

Ailenizle konuştunuz mu hiç?destek olurlar mı?
Konuştum herşeyi ama maddi olarak yardım edemezler babam kardeşimi okutuyor üniversite gidyor kardeşim emekli parası ancak yetiyor.Annem ameliyat olacak belinden kendine faydası yok onlarla da yaşamak istemiyorum ama mecbur oraya gideceğim.tek bırakmaz babam .imkanım olsa beni hiç tanımayan yerde yeni bir hayat kurmak isterim

Konuştum herşeyi ama maddi olarak yardım edemezler babam kardeşimi okutuyor üniversite gidyor kardeşim emekli parası ancak yetiyor.Annem ameliyat olacak belinden kendine faydası yok onlarla da yaşamak istemiyorum ama mecbur oraya gideceğim.tek bırakmaz babam .imkanım olsa beni hiç tanımayan yerde yeni bir hayat kurmak isterim
Maddi olarak olmasalar da manevi destek daha önemli.. oraya gittiğinizde fazlalık gibi hissettirmemeleri ,boşanma zamanında sizin iyiliğinizi gozetmeleri önemli.bunlari yaparlarsa oraya gidebilirsiniz.o süreçte de iş bakarsınız.

Maddi olarak olmasalar da manevi destek daha önemli.. oraya gittiğinizde fazlalık gibi hissettirmemeleri ,boşanma zamanında sizin iyiliğinizi gozetmeleri önemli.bunlari yaparlarsa oraya gidebilirsiniz.o süreçte de iş bakarsınız.
Çok zor evin tüm işi bende olacak .babam bişey alırken param yok diyecek .ben hiçbi şey isteyemem babamdan parası yoktur diye kısaca iki taraftarda da mutlu olamadım çocukluğum da yaşadıklarımı kızım yaşıyor şimdi

Benim de durumum buna benzer fakat benim çocuğum yok ve yeni sayılırım evlilikte sizce ben ne yapmalıyım. ayaklarımın üstünde duruyorum biraz

Boşanmak kolayda ondan sonrası zor bir yaşam olur. Kimsenin evliliği çok iyi değil. eğer gerçekten elle tutulur bir sorun yoksa boşanma. Yinede vereceğin karar senin için hayırlısı olur inş canım

Yeni katıldım öncelikle herkeee selamlar.Rabbim kimin derdi varsa kalbine ferahlık versin.
5 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var .Eşimle hiç anlaşamıyoruz.sürekli saçma sapan şeylerden kavga çıkar evde hep benim istediğim olsun modunda eşim.herşeyime karışıır .kıyafetimden tut takıma makyajıma kadar ,geçen kavga ettik makyaj malzemelerimi çöpe attı .kıyafet yüzünden kavgamızda.hep bir kavga içindeyiz kavga edince de baya büyük oluyor kavgamız uzayıp gidiyor.kısaca ne yapsam batıyor ona .bu 5 yılda çok kötü günler yaşadım güzel günlerde yaşadım ama artık ,bana saygı duymayan biri yaşamak istemiyorum.bir gelirim yok KPSS hazırlanıyorum.eşimde uzman çavuş nafaka çocuk için para ne kadar verir mahkeme bilmiyorum.bu süreci yaşayanlar n’aptınız
Dişini sık sınavına konsantre ol mesleğini garantile sonra yol ver .. aile evinde o psikoloji ile sınavı kazanman çok zor

Kendinizi garantiye almadan boşanmaya kalkmayın. Önce eşinizden yapabiliyorsanız gizli para biriktirin. Hemen kpss çalmaya başlayınca kazandığınız an boşanma davamızı açarsınız yoksa hem siz hemde çocuğunuz perişan olur.

Bende siz gibiyydim ayrılık planlari yapıyordum o ara kpss hazırlanır kazanır boşanırim diyurdum ama tabi dayanamadım kpss sürecinde boşanma kararı aldım baba evine döndüm ilk başlar çok zor oldu ama benim ailem çok destekçi oldu toprlanip kaldığım yerden kpss calismaya devam ettim deli gibi çalıştım ve atandım kadın isterse herşeyi yapar

Benim de durumum buna benzer fakat benim çocuğum yok ve yeni sayılırım evlilikte sizce ben ne yapmalıyım. ayaklarımın üstünde duruyorum biraz
Cocuk yoksa kocanızın artı eksi yanlarını yazın bi yere sonra ,evilik için artı eksi taraflarını yazın .çocuk olmasa inanın bende çok tan boşanmıştım bulaşıkçılık bile yapardım çalışırdım ben tarlaya da giderdim ama çocuk olunca çocuğu bırakıp gidemiyorsun

Size bir abla nasihatı vereyim, şiddet yoksa tabii,bir süre ev arkadaşın gibi düşün,Yemen'e içmene bak,iletişimin minimum olsun,kendi çıkarın için az huyuna git,sınavına çalış mutlaka,atanmak kolay değil ama imkansız da değil.Lakin şiddet olursa aile evine git,kreşlerde bakıcı ablalar oluyor durumunu anlat çocuğunu kabul ettirmeye çalış.İşkura,Aile ve Sosyal Hizmetlere durumunu mutlaka bildir.

Nafakayla geçinmen mümkün değil. Hele de çekişmeli boşanırsan 3 kuruş nafaka çıkar. Ben iki
Çocuğuma 5638 lira alıyorum icrayla zorla. Dava açmış sadece 300 lira verebilirmiş her çocuğa. Toplam 600 lira.
Not bir çocuğumun kreşi 6500.
Neyse işte ailen arkandaysa çalışacaksan geçinirsin. Elden gelen öğün olmuyor

Avukata danışın o size yol gösterecektir. Daha mesleğiniz, sabit geliriniz yok. 2 yaş çocukla KPSS çalışıp atanabilecek misiniz? Aileniz arkanızda mı? Nerede yaşayacak nasıl geçineceksiniz? Bunlar önemli. Kocanız anca kuş kadar nafaka verir onunla da geçinemezsiniz zaten. Maaşının genelde yüzde 25ini veriyorlar nafaka olarak.
%25 de vermiyorlar mağdur babalar diye bir platform yoğun baskı uyguluyor diye.
Ailem arkamda.anlaşmalı olsa da en fazla vereceği 6 bin TL kendisi 33 bin TL maaş alıyor .6 bin TL de çocuğumun masrafına yetmez onu da çocuk için verir bana verme taraftarı değil.KPSS kazanırsam atandgım yerde kazanamazsam da ailemin yanında olacağım
6 bin verirse şükret hakim vermez. Bir tanıdığıma 2 çocuğa 750 verdi hakim. Enflasyona rağmen. Karar 2023 yılına ait. Onun bunun yardımı ile yaşıyor baba ve anne yaşamıyor. Kız kardeşleri de maddi güçleri yettiğince veriyormuş bu şekilde yaşıyor.
Yok yardım etmez benim eşikmiş boşanırken cok çirkin birine döner gönderdiği paranın da hesabını sorar ayrılsak dahi param falan yok hiç altınları sattı borca yatırdı onu bile vermem dedi elimde sadece parmagımdakki 9 bin TL yüzük var onuda giderken alır parmağımdan
Takıların kanunen sana ait. Düğün resmi varsa mahkemede isteyebilirsin diye biliyorum

çocuk kreş için uygun yaşta anaokulun ver bu sene sıkıca çalış sonra boşan

%25 de vermiyorlar mağdur babalar diye bir platform yoğun baskı uyguluyor diye.

6 bin verirse şükret hakim vermez. Bir tanıdığıma 2 çocuğa 750 verdi hakim. Enflasyona rağmen. Karar 2023 yılına ait. Onun bunun yardımı ile yaşıyor baba ve anne yaşamıyor. Kız kardeşleri de maddi güçleri yettiğince veriyormuş bu şekilde yaşıyor.

Takıların kanunen sana ait. Düğün resmi varsa mahkemede isteyebilirsin diye biliyorum
Dügün videosu var kuyumcuya sattığı dekont var

Back