İnsanları karalamak ne kadar kolay!
Herkes burada hukuk profesörü maşallah. Dosya ile ilgili görüşünü söylemiş avukat, vay efendim karşı tarafın avukatı sanki diyorsunuz.
Hukukta öyle herşey siz söyleyince doğru kabul edilmiyor arkadaşlar. Ağır usul hükümleri var. Şiddet görmüşsünüz darp raporu almamışsınız. Polis tutanağı var diyorsunuz tutanağın içeriği ne ? Zaten eşe karşı şiddet şikayete tabi değil. Tutanakta size şiddet gösterdiği yazılıysa sizi darp raporu için götürmemelerinin mümkünatı yok. Tanığınız var mı bizzat şiddeti gören? Bizzat şiddeti görmese bile sizde morluk şiddet emaresi gören?
Her şeyi geçtim, hepsini ispat ettiğinde de hayal edilen tazminat tutarlarını vermiyor mahkemeler. Verdi diyelim, karar kesinleşene kadar yasal faiz dahi işlemiyor para pul oluyor. İlk derece mahkemesinden boşanma kararının verilmesi yaklaşık 1,5-2 yıl. Üstüne 3 sene bölge adliye mahkemesi var üstüne de 1,5-2 sene Yargıtay var.
Tüm bu aşamaları geçtiniz ve neticeten pul olan o tazminatı almaya kesin olarak hak kazandığınız aşamaya geldiniz. İcraya bir koydunuz ki tahsil kabîliyeti yok:) tüm bu yaşadıklarınızın üzerine bir bardak soğuk su içebilirsiniz. Üstelik çocuk sahibi olmanıza rağmen yıllardır yargılama sürdürdüğünüz bir kişiyle çocuğunuzla ilgili dahi bir daha hiçbir ortamda bulunmak istemeyecek hale geldiniz.
Peki, ortak çocuğu olan ve illa ki hayatında sürekli karşı tarafın adını öyle ya da böyle bir şekilde duymak zorunda kalacak, çocuğun mezuniyetinde düğününde bir araya gelmek zorunda olacak biri olarak, neden tarafların ödeme gücüne göre mutabık kalacakları bir tutarda anlaşmalarına öcü olarak bakıyorsunuz? Neden davayı boşlamak satmak olarak görüyorsunuz? Avukat tünelin ucunu yüzlerce kez gördüğünden sizi iyi niyetiyle böyle yönlendiriyor olmasın? Neden doktor mesela şu ameliyatı olmalısın, şu ilacı kullanmalısın dediğinde yapıyorsunuz da avukat yapması gereken olarak dava kapsamıyla ilgili fikrini söylediğinde mesleğini kötüye kullanmış oluyor?
Buradaki hiç kimse bir avukat dahil sizin dosyanızın durumunu dosyanızın avukatı kadar iyi değerlendiremez. Hukuk okumamış bu işi hiç yapmamış birinin bu konuyu değerlendirmek için teknik bilgisi yoktur. Yıllarca bu işin eğitimini almış mesleğini icra eden yeminini etmiş kişinin yanında komşusunun kardeşinin dosyasından duyduklarını aktaran kişilerin beyanlarına mı itibar edip avukatı şikayet edeceksiniz ?
Şunu da ekleyeyim bana sadece adli yardımdan değil özel olarak çalıştığımdan biri bu söylemlerde bulunsa ki bu minvalde bir şey söylemeye çalışan tek bir kişi oldu şu zamana kadar meslek hayatımda, gel dosyanı al git ne yapıyorsan yap sen bana güvenmiyorsan ben sana hiç güvenmem al dosyanı diye yırtındığımı hatırlıyorum. Kendisi de sonrasında benden özür dilemişti. Bu konuda geri vitesim asla yok. Kimse benim mesleğimi kötüye kullandığımı karşı tarafın avukatı gibi davrandığımı ima dahi edemez, ettirmem.
Keşke şikayet etseniz de meslektaşım da belki dosyanızdan kurtulsa. Ya da cesur olup dosyanızdan kendi çekilse.