Bosanma

Baroya avukat şikayetinde bulunmanın bir ücreti var, güncel tutar ne bilmiyorum. Lüzumsuz başvuruları önlemek adına bir ücret ödeniyor. Konu sahibi bütçe ayıramadığı için adli yardıma başvurmuş zaten,
Adli yardımın hangi durumda alındığını ben de biliyorum kendim de alıyorum zaten. Benim Avukatım benim ağzımdan çıkana bakıyor. Protokolü ona göre hazırladı. Karşı taraf ile nasıl uzlaştı isem o yazıldı daha fazlası değil veya daha azı değil anlatmaya çalıştığım bu. İstanbul barosunun sayfasında 500tl olarak yazıyor bu ama ile ve baroya göre değişiyor da yazıyor. Avukat müvekkilin istediğini yazmak zorunda hakim gerekli görürse karar aşamasında bunu değiştirebiliyor bu yüzden boş inat yapmasına gerek yok bunu siz de biliyorsunuzdur.

Adli yardım ücretleri ödenmiyor 1 senedir, zaten çok komik paralar veriyorlar bir de 1 senedir ödeme yapmadıkları için pek çok avukat görev listesinden çıktı. Çekilmelide de anlaşmalıda da aynı ücret ödeneceği için haliyle anlaşmalıda çözüp dosyayı kapatmak istiyordur. Adliye içerisinde yer alan adli yardım bürosu ile görüşebilirsiniz fakat değişim olmuyordu hatırladığım kadarıyla.
Sırf o aynı ücreti aldığı için kapatmak istiyor diye baştan savma davranamaz. O zaman barodan görevden çekilsin adli yardım kabul etmesin. Gece yatılı olacak yaşta değil çünkü çocuk. Daha annesiz yatmayan çocuklar babada yatılı uyuyabilir mi? Yazık o çocuğa. Anlaşma dediğin iki tarafın uzlaşma yapacağı şekilde olur daha farklı olmaz. Kadın yatılı vermek istemiyor böyle bir uzlaşma olur mu olmaz? Anlaşmalı açarsa ve dava red olursa kadın baroya tekrar başvurmak zorunda kalır. Adam bunu bildiği için anlaşmalı açmakta ısrar ediyor bence. Çekişmeli açıp sonrasında anlaşmaya dönebilirler kanunda buna engel yok diye biliyorum bende çekişmeli açtım anlaşma teklif etti karşı taraf yapamıyor olsam ben yapamazdım anlaşma

İnsanları karalamak ne kadar kolay!
Herkes burada hukuk profesörü maşallah. Dosya ile ilgili görüşünü söylemiş avukat, vay efendim karşı tarafın avukatı sanki diyorsunuz.
Hukukta öyle herşey siz söyleyince doğru kabul edilmiyor arkadaşlar. Ağır usul hükümleri var. Şiddet görmüşsünüz darp raporu almamışsınız. Polis tutanağı var diyorsunuz tutanağın içeriği ne ? Zaten eşe karşı şiddet şikayete tabi değil. Tutanakta size şiddet gösterdiği yazılıysa sizi darp raporu için götürmemelerinin mümkünatı yok. Tanığınız var mı bizzat şiddeti gören? Bizzat şiddeti görmese bile sizde morluk şiddet emaresi gören?
Her şeyi geçtim, hepsini ispat ettiğinde de hayal edilen tazminat tutarlarını vermiyor mahkemeler. Verdi diyelim, karar kesinleşene kadar yasal faiz dahi işlemiyor para pul oluyor. İlk derece mahkemesinden boşanma kararının verilmesi yaklaşık 1,5-2 yıl. Üstüne 3 sene bölge adliye mahkemesi var üstüne de 1,5-2 sene Yargıtay var.
Tüm bu aşamaları geçtiniz ve neticeten pul olan o tazminatı almaya kesin olarak hak kazandığınız aşamaya geldiniz. İcraya bir koydunuz ki tahsil kabîliyeti yok:) tüm bu yaşadıklarınızın üzerine bir bardak soğuk su içebilirsiniz. Üstelik çocuk sahibi olmanıza rağmen yıllardır yargılama sürdürdüğünüz bir kişiyle çocuğunuzla ilgili dahi bir daha hiçbir ortamda bulunmak istemeyecek hale geldiniz.

Peki, ortak çocuğu olan ve illa ki hayatında sürekli karşı tarafın adını öyle ya da böyle bir şekilde duymak zorunda kalacak, çocuğun mezuniyetinde düğününde bir araya gelmek zorunda olacak biri olarak, neden tarafların ödeme gücüne göre mutabık kalacakları bir tutarda anlaşmalarına öcü olarak bakıyorsunuz? Neden davayı boşlamak satmak olarak görüyorsunuz? Avukat tünelin ucunu yüzlerce kez gördüğünden sizi iyi niyetiyle böyle yönlendiriyor olmasın? Neden doktor mesela şu ameliyatı olmalısın, şu ilacı kullanmalısın dediğinde yapıyorsunuz da avukat yapması gereken olarak dava kapsamıyla ilgili fikrini söylediğinde mesleğini kötüye kullanmış oluyor?
Buradaki hiç kimse bir avukat dahil sizin dosyanızın durumunu dosyanızın avukatı kadar iyi değerlendiremez. Hukuk okumamış bu işi hiç yapmamış birinin bu konuyu değerlendirmek için teknik bilgisi yoktur. Yıllarca bu işin eğitimini almış mesleğini icra eden yeminini etmiş kişinin yanında komşusunun kardeşinin dosyasından duyduklarını aktaran kişilerin beyanlarına mı itibar edip avukatı şikayet edeceksiniz ?
Şunu da ekleyeyim bana sadece adli yardımdan değil özel olarak çalıştığımdan biri bu söylemlerde bulunsa ki bu minvalde bir şey söylemeye çalışan tek bir kişi oldu şu zamana kadar meslek hayatımda, gel dosyanı al git ne yapıyorsan yap sen bana güvenmiyorsan ben sana hiç güvenmem al dosyanı diye yırtındığımı hatırlıyorum. Kendisi de sonrasında benden özür dilemişti. Bu konuda geri vitesim asla yok. Kimse benim mesleğimi kötüye kullandığımı karşı tarafın avukatı gibi davrandığımı ima dahi edemez, ettirmem.
Keşke şikayet etseniz de meslektaşım da belki dosyanızdan kurtulsa. Ya da cesur olup dosyanızdan kendi çekilse.

Şu kk’da çalışın koca eline bakmayın dediğimiz için linc yiyoruz bazı arkadaşlarla.
Nafaka , tazminat olaylarını filmlerden duyuyorlar sanırım
Mahkemenin de belirlediği her zaman kuş kadar oluyor ne geçinmeye ne de çocuğa yetiyor.

3 yıldır evlıyım 2 yasında kızım var esımle evlendıgımızden beri kavga tartışma oluyordu esımden şiddet gördüm ama darp raboru almadım polis tutanağı var eşim sinir hastası yuksek sese tahmul edemiyor ve kendine zarar vermıslıgı var içki de içiyor en son kavgamız ilgi ıstemem kafasını topların diye ailemin evine geldim ondan berı bosancam diyor avukatlık bürosundan avukat ıstedım avukat verdiler ama avukat hep anlaşmalı olmasını sağlama peşinde esımle benimle konuştu anlaşmalı olarak prasaturde tazminat olarak 10.000 bin istedim taksit taksit ocak mart şeklinde 2500 olacak şekilde yazdı nafaka kendjm ve çocuk için 2000 yazıldı çocuğu görme şartları var ona birşey yapamayız dedi iki haftada 1 gece yatmalı olacak şekilde ara tatillerde iki haftada 1 gün şeklinde 3 yaşına geldiğinde ise 1 ay görme olarak hazırlamak istiyor ne kadar çekişmeli olsa ne olur diyorum ıdda ettiğiniz şeyleri kanıtlayamazsanız sonuç bosanmamayla ya da istediğiniz şeyleri alamazsınız dedi ne yapmalıyım
Yaş bilginiz yanlıştır umarım.

X