• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

minnie mouse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
1.557
1.709
133
32
Selam kızlar boşanma davasında kesinleşme şerhi yazıldı
Nüfüsa gidip kimlik değiştire bilirmiyiz yoksa adliyeden yazımı gider kaç gün sürer bu süreç yardımcı olurmusunuz

Kesinleşme şerhi dün yazıldı cuma günüde adli tatil olacak kalır mı yani Eylül ayına
Kesinleşme yapıldıysa, artık kesinleşmiş ve bitmiş demektir. Zaten daha adli tatil başlamadı . Boşanma kararı verildi ve kesinleşti . Evkralarıkısa süre içinde nüfus müdürlüğüne gönderirler. 1 hafta bekleyip sonra gitmeniz yeterli olur.

Ben boşanma dilekçesini vereli 10 gün oldu. Bana mahkeme günü bildirilmedi. Acaba ne zaman haber gelir. Haberi arayarak mı veriyorlar. Adli tatil girince ne oluyor bizim boşanma Eylüle mi kalacak?

Ben boşanma dilekçesini vereli 10 gün oldu. Bana mahkeme günü bildirilmedi. Acaba ne zaman haber gelir. Haberi arayarak mı veriyorlar. Adli tatil girince ne oluyor bizim boşanma Eylüle mi kalacak?
Bu kadar çabuk duruşma günü beklediğinize göre anlaşmalı bosanma davası açtığınızı varsayıyorum. Avukatsız açtıysanız, bir adliyeye giderek mahkeme memurlariyla bı konuşun, daha yakın bir duruşma günü alabilirsiniz. Mahkemelerin uygulamaları farklı olabiliyor.

Bu kadar çabuk duruşma günü beklediğinize göre anlaşmalı bosanma davası açtığınızı varsayıyorum. Avukatsız açtıysanız, bir adliyeye giderek mahkeme memurlariyla bı konuşun, daha yakın bir duruşma günü alabilirsiniz. Mahkemelerin uygulamaları farklı olabiliyor.
Ben konuşunca öne alırlar mı ki. Öyle bir şeyin olma ihtimali var mı.

Adliye boşanmanın gerçekleştiği yer nüfus müdürlüğüne yollar nüfus müdürlüğü de bir kaç gün içinde işler. Adliyeye sorun gönderdiniz mi nüfus müdürlüğüne diye. Ona göre hesaplayıp gidersiniz.

Selam kızlar boşanma davasında kesinleşme şerhi yazıldı
Nüfüsa gidip kimlik değiştire bilirmiyiz yoksa adliyeden yazımı gider kaç gün sürer bu süreç yardımcı olurmusunuz
nufusa tebligat gitmesi lazim. sizlik bisey yok kalemdeki calisan katip tebligati cikardi ve yasal sureleriniz doldu ise degistirirsiniz

Ben konuşunca öne alırlar mı ki. Öyle bir şeyin olma ihtimali var mı.
Her mahkemenin uygulaması farklı , bazıları aynı gün anlaşmalı boşanmayı yapıyor , bazıları mutlaka tebligat çıkartıp ileri bir tarih veriyorlar. O yüzden mahkeme memurlariyla bir konuşun onların uygulamasını öğrenin .

mahkemeden bildirdiğiniz adrese tebligat gelir hangi şehirdesiniz avukat yok mu?

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum ❤️
Kardeşimin davasıydı
Bügün öğrendik nüfus müdürlüğüne bi kaç gün önce gitmiş kayıtlara geçti boşandığı yeni kimliğimin gelmesini bekliyoruz

Back
X