• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma,yardıma ihtiyacım var.

Üzüldüm,
Resmen hakkına girmişler anlattıgın gibiyse,
İş bulma imkanın var mı ?
Yoksa çocukta yok hollanda kanunlarını bilmiyorum ama boşanınca seni geri gönderirler.

Bence boşanma davası açmasını bekleyin. Daha sonra mahkemede herşeyi anlatın ne kadar madur olduğunuzu işi bırakıp yabancı bir ülkeye gittiğinizi ve tazminat davası isteyin. Sizi madur ettiği için yüklü bir ceza alacaktır eminim. Asla ve asla anlaşmalı boşanmayın.
Tazminatta yüklü bir miktar söyleyin zaten hakim fazla gelirse atıyorm 100 bin isterseniz 70 e kadar indirebilir. Sizin mesleğiniz var ve bu insan yüzünden işinizi bırakıp gitmişsiniz gerekçesi dahi yok niye boşanıyormuş?

Turkiye kız :KK70::63:
Açığını yakaladım naber :KK70:
Turkiye değil Türkiye :D
Açık dediğin türkiyeden yazılsaydı olurdu.
Türkiy denince belli ki eksik basılmış harf var.
Profesyonel yerine profosyonel yazmamışım,evdeki derken -ki ekini ayırmamışım :D
Moral yerine morel yazmamışım,
Açık arayınca böyle yanlış yerden yakalıyorsun demek.
Al buyur,açık yine sana döndü :KK53:

Sen kocani degilde hollandayı bırakmak istemiyorsun gibime geldi....
Şuan kafandan geçenleri cok cok iyi biliyorum... bosansammi ? yok yok burda kalıyım ..kendime yeni bi hayat kurarım .. turkiyede iş imkani az.. olsun bi şekilde çalışırım.. Yok yok burasi daha cazip.. adam gelsin kandırırım be onu... Yok asla .. beni sırtımdan vurdu..nasil affederim......bla bla bla bla..
Aklından 9.234.213 tane düşünce geçiyordur eminim....yalniz öncelikle sen hislerini,duygularını bir kenara bırakıp mantigin ile doğru bi karar ver ki; burdaki bayanlar ona gore sana yardim edebilsinler... bosanicam kesin kararliyim diyosan turkiyeye git iyi bi avukat bul.. donuna kadar alma savaşı başlat... Yok bosanmak istemiyorum diyosan da bisi diyemem.. çünkü adam gelirse o eve seni sokağa atacak gibi geliyo bana

Zorla evli kalmaya ikna edecek haliniz yok,
Zaten sizi aptal yerine koyup arkanızdan iş çeviren, ergen gibi herşeyi ailesine anlatan üstelik abartarak hararetlendiren (ki bu durumda da sizin gıybetinizi yaparak yine arkanızdan iş cevirmiş) bi adamla evli kalmamak isabet olur. Bu adamla yaşlanabileceginize inanıyor musunuz?
Hemen Turkiyeye dönün ve hayatınızı kurun.
+1

Ben sizin ne hissettiğinizi anlıyorum yurtdışında yaşayan biri olarak. Hollanda'da bile olsa orası sizin eviniz. Öyle kafasına esince siZi kandırarak kapının önüne koyamamalı koca kişisi. Türkiye'de nasıl büyük bir suçsa eminim Hollanda kanunlarına göre de suçtur eşinin yaptığı. Bende senin yerinde olsam evine dönerdim.çünkü orası benimde evim. Eğer zor kullanırlarsa polis çağırır "dava sonçlanana kadar beklemek istiyorum "da diyebilirsin sanırım ama neden? Ne için? Kimin için? Böyle üçkağıt yapabilen adama nasıl güveneceksin bundan sonra? Sırtını nasıl yaslayabileceksin? Üstelik ailece vicdansızlar bunlar. Haklarının hiçbirini ona bırakma ama yoluna bak bence. Sen iyi bir insansan zaten yoluna güzellikler çıkacaktur. Allah yardımcın olsun

Turkiye değil Türkiye :KK70:
Açık dediğin türkiyeden yazılsaydı olurdu.
Türkiy denince belli ki eksik basılmış harf var.
Profesyonel yerine profosyonel yazmamışım,evdeki derken -ki ekini ayırmamışım :KK70:
Moral yerine morel yazmamışım,
Açık arayınca böyle yanlış yerden yakalıyorsun demek.
Al buyur,açık yine sana döndü :KK53:

Moralim bozuldu simdi :KK11:

Bana birazcık aranızda belli başlı çözülemeyen sorunlar varmış gibi geldi.Anlatmadığınız başka şeyler var gibi.Hollandaya dönüşünüzünde vatandaşlık olabileceğini düşünüyorum.Ama kim olsa böyle yapardı o yüzden kimse ahkam kesmesin :işsiz:
Siz istemezseniz sizi boşayamazlar.Mahkeme barodan avukat atar,avukatı bilgilendirirsiniz ben kocamı seviyorum,boşanmak istemiyorum diye.o mahkeme en az 3 yıl uzar.o sırada hollandada türk marketi yada restaurantı gibi bir yerde iş bulup çalışırsanız hayatınızı devam ettirebilirsiniz.biraz hırpalayıcı bir süreç olur ama vatandaşlığı da kapmış olursunuz..eşinize gelince bence o coktan kararını vermiş..bu saatten sonra dönüş olmaz.Ufaktan hayatınızı kurmaya çalışın. B Basaknur10

Merhabalar,bosanmış ve bu süreci yaşayan arkadaslarin yardimina ihtiyacim var?
Ben iki yıl önce evlenerek Hollandaya geldim.Eşim beni bu yaz Türkiyeye yolladi güya ailemle vakit gecireyim diye.Yaklasik bir ay sonra da o geldi.Türkiyedeyken gayet iyi konusuyoduk,dönüş biletimiz bile vardi.Ben daha yuzunu goremeden geldiginde bosanmak istedigini soyledi.Ailesiyle ortak karar almislar.Beni onden gondermesinin sebebi ise beni oyalamakmis.Avukat ayarlanmis...Beni Hollandaya geri goturmek istemediler.Turkiyedeki evimize de almadilar.Ben de onlardan habersiz Hollandaya geldim.Onlarsa Turkiyede tatilllerini yaptilar,gezdiler ve iki aydir eve geldigi yok.Calismiyorum.Bosanma davasi turkiyede olacak.Anlasmali bosanmaya zorladilar kabul etmedim.Her ailede oldugu gibi bizim de tartismalarimiz vardi ama bosanacak derecede buyuk degildi.Bu evin icinde olan herseyi ailesine abartarak anlatan biri.Ve benim Hollandada kimsem yok.Nasil bir yol izlemeliyim lutfen yardiminiza ihtiyacim var.
sana türkiyeye dön diyenler olmus sakın ola onları dinleme suan ellerind efırsat olsa arkadasna bakmadan kacarlar bi kere

hollandadaya bende gittim gördüm ne olursa olsun türkiyeden cok daha iyi yasarsın hele ki esin ayrılmak istiyosa seni ortada bıraktı diye mecbur tazminat ödicek altınlarını al evindeden sakın cıkma hollanda devleti türk gibi degil cocugun varmı bilmiyorum ama sakın türkiyeye dönme zaten ailende pek istekli degilmis hollanda bırakılıp türkiyeye döülmez gez gitsin ajber hejan da primarkta amsterdamda hafta sonları volemdem yap ohhhh balık ucuz miss gibi gez tabi önce biraz dil ögren gerci 2 yıldır ordasın az cok kelime ögrenmissindir

Merhabalar,bosanmış ve bu süreci yaşayan arkadaslarin yardimina ihtiyacim var?
Ben iki yıl önce evlenerek Hollandaya geldim.Eşim beni bu yaz Türkiyeye yolladi güya ailemle vakit gecireyim diye.Yaklasik bir ay sonra da o geldi.Türkiyedeyken gayet iyi konusuyoduk,dönüş biletimiz bile vardi.Ben daha yuzunu goremeden geldiginde bosanmak istedigini soyledi.Ailesiyle ortak karar almislar.Beni onden gondermesinin sebebi ise beni oyalamakmis.Avukat ayarlanmis...Beni Hollandaya geri goturmek istemediler.Turkiyedeki evimize de almadilar.Ben de onlardan habersiz Hollandaya geldim.Onlarsa Turkiyede tatilllerini yaptilar,gezdiler ve iki aydir eve geldigi yok.Calismiyorum.Bosanma davasi turkiyede olacak.Anlasmali bosanmaya zorladilar kabul etmedim.Her ailede oldugu gibi bizim de tartismalarimiz vardi ama bosanacak derecede buyuk degildi.Bu evin icinde olan herseyi ailesine abartarak anlatan biri.Ve benim Hollandada kimsem yok.Nasil bir yol izlemeliyim lutfen yardiminiza ihtiyacim var.
hollandanın neresindesin

Ben bosanmak istemiyorum.Gercekten severek evlendik ve Turkiyede ogretmenlik yaptim.Meslegimi birakacak kadar da sevdim.Ama su hale gelecegimi bilseydim hic gelmezdim.Hatta Turkiyeye donmeyi bile dusunuyoduk.O arastiriyordu ne is yapabilirim Turkiyede diye.Burda da diplomam gecerli fakat is icin dilimin cok iyi olmasi gerek.Arkamdan bu kadar is cevrilmesi cok zoruma gitti.Ailesinin etkisinde biliyorum.Her seyimi birakip onun icin geldim ve donup tekrardan baslayabilir miyim bilmiyorum.O gucu kendimde bulamiyorum.
Önünde iki seçenek var eğer istiyorsan boşanıp hayatına hollanda da devam edeceksin.. bunun icin once bir dil kursu lazim...yaşamış birisin hangi ulkenin hayat şartları daha iyi geliyorsa sana... yada hollanda da yalnız devam edemem deyip yine boşanıp Türkiye ye yerleseceksin... İki türlü de bosanacaksin zaten...

Kendimi savunmak için,haberim olmadan bosarlar da belli olmaz.
Haberin olmadan olmaz o iş.. Hiç ortalıkta görünme kaybol en az iki yıl. .. Hakim iki tarafında dinlemek için uzayabilir mahkemeye. . Sende takıp edeceksin avukat ayarlayacan kendine ama önce nerede yasamak istediğine karar ver

Devlette mi öğretmendiniz özel okulda mi ? Devletse 5 yıl çalıştıysanız dönüşü olur ozelse zaten yine iş bulursunuz branşınız aranan bir branşa.

sana türkiyeye dön diyenler olmus sakın ola onları dinleme suan ellerind efırsat olsa arkadasna bakmadan kacarlar bi kere

hollandadaya bende gittim gördüm ne olursa olsun türkiyeden cok daha iyi yasarsın hele ki esin ayrılmak istiyosa seni ortada bıraktı diye mecbur tazminat ödicek altınlarını al evindeden sakın cıkma hollanda devleti türk gibi degil cocugun varmı bilmiyorum ama sakın türkiyeye dönme zaten ailende pek istekli degilmis hollanda bırakılıp türkiyeye döülmez gez gitsin ajber hejan da primarkta amsterdamda hafta sonları volemdem yap ohhhh balık ucuz miss gibi gez tabi önce biraz dil ögren gerci 2 yıldır ordasın az cok kelime ögrenmissindir
Kadın sığınma evine de gidebilir,durumunu anlatıp bir sure sonra sana belediye evi verip maas bağlıyorlar mis gibi gecirnir gidersin....

Back