• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma,yardıma ihtiyacım var.

Basaknur10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
9
1
1
35
Merhabalar,bosanmış ve bu süreci yaşayan arkadaslarin yardimina ihtiyacim var?
Ben iki yıl önce evlenerek Hollandaya geldim.Eşim beni bu yaz Türkiyeye yolladi güya ailemle vakit gecireyim diye.Yaklasik bir ay sonra da o geldi.Türkiyedeyken gayet iyi konusuyoduk,dönüş biletimiz bile vardi.Ben daha yuzunu goremeden geldiginde bosanmak istedigini soyledi.Ailesiyle ortak karar almislar.Beni onden gondermesinin sebebi ise beni oyalamakmis.Avukat ayarlanmis...Beni Hollandaya geri goturmek istemediler.Turkiyedeki evimize de almadilar.Ben de onlardan habersiz Hollandaya geldim.Onlarsa Turkiyede tatilllerini yaptilar,gezdiler ve iki aydir eve geldigi yok.Calismiyorum.Bosanma davasi turkiyede olacak.Anlasmali bosanmaya zorladilar kabul etmedim.Her ailede oldugu gibi bizim de tartismalarimiz vardi ama bosanacak derecede buyuk degildi.Bu evin icinde olan herseyi ailesine abartarak anlatan biri.Ve benim Hollandada kimsem yok.Nasil bir yol izlemeliyim lutfen yardiminiza ihtiyacim var.

Bosanmak mı istemiyorsunuz? Avukat ve bosanma süreci hakkında mi yardım ıstiyorsunuz? Ne konuda yardım istediğinizi ben anlamadım.

Zorla evli kalmaya ikna edecek haliniz yok,
Zaten sizi aptal yerine koyup arkanızdan iş çeviren, ergen gibi herşeyi ailesine anlatan üstelik abartarak hararetlendiren (ki bu durumda da sizin gıybetinizi yaparak yine arkanızdan iş cevirmiş) bi adamla evli kalmamak isabet olur. Bu adamla yaşlanabileceginize inanıyor musunuz?
Hemen Turkiyeye dönün ve hayatınızı kurun.

Keşke donmeseymisiniz,Allah yardımcınız olsun.Hollandada napiyosunuz ki simdi,o gününü gün ederken evde pineklemek sıkıcıdır siz de ailenizle gezip egleneydiniz.

Ben bosanmak istemiyorum.Gercekten severek evlendik ve Turkiyede ogretmenlik yaptim.Meslegimi birakacak kadar da sevdim.Ama su hale gelecegimi bilseydim hic gelmezdim.Hatta Turkiyeye donmeyi bile dusunuyoduk.O arastiriyordu ne is yapabilirim Turkiyede diye.Burda da diplomam gecerli fakat is icin dilimin cok iyi olmasi gerek.Arkamdan bu kadar is cevrilmesi cok zoruma gitti.Ailesinin etkisinde biliyorum.Her seyimi birakip onun icin geldim ve donup tekrardan baslayabilir miyim bilmiyorum.O gucu kendimde bulamiyorum.

Siz niye Hollanda'ya geri gittiniz ne mantıkla:işsiz:size boşanma davası açsa Türkiye'de davalara katılıp kendinizi savunanayacaksınız daha rahat boşar sizi artık.
Bu arada ailesi ile oturup konuştuğuna göre ortada ciddi bir sorun var ya farkında değilsin ya da anlatmıyorsun

Ben bosanmak istemiyorum.Gercekten severek evlendik ve Turkiyede ogretmenlik yaptim.Meslegimi birakacak kadar da sevdim.Ama su hale gelecegimi bilseydim hic gelmezdim.Hatta Turkiyeye donmeyi bile dusunuyoduk.O arastiriyordu ne is yapabilirim Turkiyede diye.Burda da diplomam gecerli fakat is icin dilimin cok iyi olmasi gerek.Arkamdan bu kadar is cevrilmesi cok zoruma gitti.Ailesinin etkisinde biliyorum.Her seyimi birakip onun icin geldim ve donup tekrardan baslayabilir miyim bilmiyorum.O gucu kendimde bulamiyorum.
Başlarsın, sana kıymet vermeyen bir adama ömrünü adamaya nasıl karar verdin orası tartışmalı. Neyse ki mesleğin var altınlarını veya birikmiş paranızı al ortak ev varsa sattır bir gr koklatma

Sizin istemeyen birisi için neden tekrar geri dönüş yaptınız ? Yaka paça evden atsın mı istiyorsunuz ? Akıllı olun lütfen! Sizi istemeyeni siz de istemeyin olsun bitsin...

Nedenki? En fazla bikez daha kpss ye girer atanmayı beklersin? Neden yapamayasın? Seni istemiyor olması bi yana, birde kandırılmışsı resmen ortada birşey yokken oyun oynamış sana bunu nasil içine sindirebileceksin devam etseniz bile?

Esimin ikinci evliligiyim ben daha once evlendigi kisinin ailesi bunlarin yanindan alip goturmus oyle anlattilar ve ben bunu cok sonra ogrendim.Bu sebepten ailesiyle aramda hep mesafe vardi sakladiklari icin.Evlenmistim ve esim de bu konuyu anlatmadigi icin cok pismanlik duydu veya ben oyle sandim bilmiyorum.Biraz da kendi ailemin baskisindan korkuyorum.Babam bana kucak acabilecek biri degil.Burdan vekaletle avukat tutabilir miyim?yada bosanma sureci hakkinda bilginiz var mi?

Esimin ikinci evliligiyim ben daha once evlendigi kisinin ailesi bunlarin yanindan alip goturmus oyle anlattilar ve ben bunu cok sonra ogrendim.Bu sebepten ailesiyle aramda hep mesafe vardi sakladiklari icin.Evlenmistim ve esim de bu konuyu anlatmadigi icin cok pismanlik duydu veya ben oyle sandim bilmiyorum.Biraz da kendi ailemin baskisindan korkuyorum.Babam bana kucak acabilecek biri degil.Burdan vekaletle avukat tutabilir miyim?yada bosanma sureci hakkinda bilginiz var mi?
Tutabilirsin ama neden sen tutuyosunki? Ödeyebilme imkanın varmı? Bırak boşanmak isteyen tutsun avukatı o uğraşsın o ödesin..

Boşan ve donuna kadar al. Ne demek bu şekilde boşanma davası mı açılır aile ile karar mı alınırmış. Ne kadar da anneci babacı yazık.
Onu ikna etmeniz çok zor gibime geliyor belki başka kadın bile olabilir planlı projeli olduğuna gçre.

ikna etmeye niyetim yok cok uzduler,konusulanlar cok cirkinlesti.Benim merak ettigim bosanma asamasinda ne yapabilirim?Veya bosanma ne kadar surer beni zor durumda biraktilar ve dedikleri gibi anlasmali bosanmak istemiyorum.

Nedense baska kadin var gibi geldi bana. Durupdururken boyle bir karar alinmasi bana biraz garip geldi.
Tabi ben konuya gelirsek sunu soyleyeyim severekte evlensen asktanda olsen bitince bitiyor yapacak bisey yok. Davani ac neyi var neyi yok almaya bak. Surec nasi isler onu bilmem ama haksizliga ugramissiniz Allah yardimciniz olsun. Turkiyeye donemem naparim gibide dusunmeyin donersiniz atanirsiniz ve kendinize yeni bir hayat kurarsinizda. O koskocaman adam simdi aile etkisinde daha sonra etkiden cikacakmi saniyorsunuz. Oyle gelmis oyle gider bu evlilikte bir yere cikmaz. Gururu kenara birakip ne yapabilabir ona bakin. Onlarda Allahından bulsun bosverin.

ikna etmeye niyetim yok cok uzduler,konusulanlar cok cirkinlesti.Benim merak ettigim bosanma asamasinda ne yapabilirim?Veya bosanma ne kadar surer beni zor durumda biraktilar ve dedikleri gibi anlasmali bosanmak istemiyorum.

Hollandada ne yapacaksınız işsiz bir şekilde ben onu anlamadım 1 yıl daha doldurup oturum izni mi alacaksınız.

Back