Anket boşanma üzerine anket

boşanma gerekçesi ne idi?

• erkeğin aldatması

OY: 42 40,8%
  • kadının aldatması

OY: 2 1,9%
  • şiddetli geçimsizlik

OY: 14 13,6%
  • ailesel sebepler

OY: 16 15,5%
  • erkeğin çalışmaması

OY: 9 8,7%
  • kadının çalişmaması

OY: 0 0,0%
  • çocuk olmaması

• kadinin kendine ozen gostermemesi

OY: 4 3,9%
  • erkegin kendine ozen gostermemesi

• diger (lutfen yorum olarak yaziniz)

OY: 6 5,8%
  • aile ici siddet

OY: 10 9,7%

• Ankete Katılan
    103
erkeğin aldatması şuanda önde görünüyor.
ama şahsi görüşüm bu durumda genellikle çalışan kadınların yada ailesinden maddi manevi yardım gören kadınların işi boşanma sürecine götürdüğüdür. eğer kadının maddi açıdan olanakları sınırlı ise evlilik zorda olsa devam ediyor.

1 aydır bende boşanmayı düşünüyorum.artık yürütemiyoruz olmuyor 5 yıllık evliyiz.2 yaşında 1 oğlum var.oğlum doğduğundan beri aramızda bir uçurum var.artık daha fazla dayanmaya gerek duymuyorum bende.tabi bunnun yanında bir çok neden var.zamana bırakalım diyoruz ama düşününce pekte işe yarayacağını sanmıyorum:50::50:

boşanmadım,ama her an gerçekleşe bilir.sebep ise bizlerin(çocuklarımın ve benim) zorunlu ihtiyaçlarını karşılamanın eşime zul gelmesi,iletişimsizlik ve sevgisizlik.her şeye rağmen çocuklarım için topallayarak da olsa yürütmeye çalışıyorum.nereye kadar?hiiiç bilmiyorum.:((

bu çok zor bir karar hele çocuk olunca daha da zorlaşıyor.bazen bende diyorum boşansam 1 sene içinde toparlarım beklemektense.bu kararı vaermek çok zor..

1 aydır bende boşanmayı düşünüyorum.artık yürütemiyoruz olmuyor 5 yıllık evliyiz.2 yaşında 1 oğlum var.oğlum doğduğundan beri aramızda bir uçurum var.artık daha fazla dayanmaya gerek duymuyorum bende.tabi bunnun yanında bir çok neden var.zamana bırakalım diyoruz ama düşününce pekte işe yarayacağını sanmıyorum:50::50:

sebep tam olarak ne , uçurum bir çatlakla başlar.sizdeki çatlak neydi?

sebep tam olarak ne , uçurum bir çatlakla başlar.sizdeki çatlak neydi?

valla herşey çocuk olunca başladı.aramıza mesafe girdi.eşim ailemle görüşmüyordu.ben ailemin yanında kaldım doğumdan sonra işte herşey orada kalmamla başladı.daha sonra maddiyat girdi aramıza yetmiyordu ve kavgalar başladı.cinsel isteksizlik falan hala eşimle ayrı yatıyoruz.düzeltmeye çalıştıkca konuşalım dedikce.daha da beter oluyor.anlaşamıyoruz.tabi eğitim farkıda var eşim ve ailesiyle.

valla herşey çocuk olunca başladı.aramıza mesafe girdi.eşim ailemle görüşmüyordu.ben ailemin yanında kaldım doğumdan sonra işte herşey orada kalmamla başladı.daha sonra maddiyat girdi aramıza yetmiyordu ve kavgalar başladı.cinsel isteksizlik falan hala eşimle ayrı yatıyoruz.düzeltmeye çalıştıkca konuşalım dedikce.daha da beter oluyor.anlaşamıyoruz.tabi eğitim farkıda var eşim ve ailesiyle.

eğitim açısından "üstün" olan kim

şöyle bir düşündüm de çevremde boşanmış insan yok.haaa herkes çok mu mutlu,elbette bir çok sıkıntıları olmuştur ve de devam ediyordur ama demekki sıkıntılar çok uç noktalarda değil allaha şükür.

şıklara baktım aldatmadan dolayı boşanma ileride ama ne kadar doğru bilmiyorum.burada okuduğumuz konulara göre aldatmadan dolayı boşananlar azınlıkta:50:

eğitim açısından "üstün" olan kim

ben üniversite mezunuyum ailemde öle.eşim ve ailesi ilkokul.bu benim için problem değildi aslında hala da değil.zaten aileler görüşmüyor.eşimde açığı fazlasıyla kapatıyor.ama bezen öle hatalar yapıyor ki ben bile toparlayamıyorum.ve annem her seferinde bunu yüzüme çarpar.

şöyle bir düşündüm de çevremde boşanmış insan yok.haaa herkes çok mu mutlu,elbette bir çok sıkıntıları olmuştur ve de devam ediyordur ama demekki sıkıntılar çok uç noktalarda değil allaha şükür.

şıklara baktım aldatmadan dolayı boşanma ileride ama ne kadar doğru bilmiyorum.burada okuduğumuz konulara göre aldatmadan dolayı boşananlar azınlıkta:50:

uç nokta kişiden kişiye değişiyo canım. sana iğne batıyo ama o bana çuvaldızmış gibi geliyo. bana diken batıyo ama o başkasına iğneymiş gibi geliyo. çevrede önemli faktör. bazen boşanma kararları olağan karşılanıyor ama çoğu yerde absürt ve gereksiz. athta boşanana iyi gözle bakılmıyo

ben üniversite mezunuyum ailemde öle.eşim ve ailesi ilkokul.bu benim için problem değildi aslında hala da değil.zaten aileler görüşmüyor.eşimde açığı fazlasıyla kapatıyor.ama bezen öle hatalar yapıyor ki ben bile toparlayamıyorum.ve annem her seferinde bunu yüzüme çarpar.

kişisel göüşüm evlilikler sosyal zenginlikler içiersinde daha coşkulu ayşanıyor. kendi kendine kapanan evlilikler zamnala tükenyor. ailelerle kopan bağlar evlilikleri geriyor. ve maç 1- 0 yenik başlıyor. bu gerginlik başta görünmez bir ipli k durumndayken zamnala sicim halini alıyor. sizdede durum böyle birşey galiba

uç nokta kişiden kişiye değişiyo canım. sana iğne batıyo ama o bana çuvaldızmış gibi geliyo. bana diken batıyo ama o başkasına iğneymiş gibi geliyo. çevrede önemli faktör. bazen boşanma kararları olağan karşılanıyor ama çoğu yerde absürt ve gereksiz. athta boşanana iyi gözle bakılmıyo

evet çok haklısın, kimine iğne çuvaldız gibi,kimine de çuvaldız iğne gibi geliyor.kişilerin sorunları algılayış biçimine göre değişiyor :34:

Back