Boşanma sürecinde ne yapmalıyım?

Boşanmalı miyim

• Evet

OY: 3 100,0%
  • Hayir

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    3

betulsss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
68
48
88
İyi aksamlar arkadaşlar boşanma sürecindeyim ve kafam çok karışık. Bir yanım boşan hayatına bak bir yanımda yuvana sahip çık diyor. Eşimle temmuzda tanıştık arkadaş vasıtası ile ilk telefon görüşmelerimiz oldu sonrasında da yüz yüze görüştük ağustosta. Herşey o kadar iyi gitti ki. Sevdiğimi ve sevildiğini düşündüm bu süreçlerde hic tartışma yaşamadık öğretmen olduğum için ve aralık ayında es durumundan atama olmasını istedik ve nikah yaptık aralık 2016 da. Esim ankarada yalniz olmamı istemediği için beraber yaşamayı teklif etti. Zaten imam nikâhımız ve nikâhımız vardı bir sakınnca görmedim bu süreçte ikimiz de çalıştığımız için o bilgisayar prog. yazılımcısı ben de ogretmenim. Herşeyi beraber yapmaya çalıştık maddi olarak. İlk etapta esim keçiören de ailesi ile yaşıyordu kayinvalidem alt katta yaşamamı istedi benim de görev yerim Mamak oldugu için kabul etmedim daha sonra ev isi ve eşya isi sorun oldu bu süreçte yine ikimiz elimizden geleni yapmaya çalıştık ben para biriktirmişim 5000 tl gibi kiralık ev tutarken o paradan harcadim eşimin ailesi esya taşınması sırasında yardımcı oldular. Maddi olarak az da olsa perde masa gibi ihtiyaçları karşıladılar.benim ailem de oturma grubu vs. İhtiyaçları karşıladılar.babam bu arada eşimden altın ya da bilezik istemedi siz ne kadar takmak isterseniz dedi. Müdahale etmedi. Olabildiğince yapıcı oldu ama malesef evliliğimdeki en büyük sorun kayınvalidem oldu beraber yaşadığım icn sürekli suçlandım günah işliyormuşum gibi eşimde birbirimizi tanımadan evlendiğimizii aynı evde yaşayınca anladım bu yüzden hafta sonu bir günü beraber yasamak istedim konuşmak istedim ama o ya bilgisayar başında oturmayı ya da kayınvalidesine götürdü. Tüm bunlara rağmen elimden geldiği kadar sevip saymaya çalıştım ana yok bacak bacak üstüne atıyor yok bana yardımcı olmuyor tarzında söylemlerde kayinvalidem tarafından suçlandım. Ben okulumu ailemi arkadaşlarımı geride bıraktım eşim için ankarada yaşamayı kabul ettim ama bu sorunlar yüzünden kendimi yalniz hissettim. En son kavgamız ise kına saati yüzünden oldu kayinvalidem saat 3 ile 7 arası istedi. Ama ailem ben aksam istedik bu süreçlerde yıprandık ve eğlenmek istedim. Bu arada düğün saatine ve yerine karıncayiyen karar verdi cumartesi öğlen 1 ile 5 arası yaptı ki biz izmitte eşimin ailesi ankarada uzak mesafeler bu süreçlerde sorun oldu. İplerin benim için tamamen koptuğu nokta eşimin annesinin annemi senin annen konuşmayı bilmiyor ve sende saygısız sin bana anne demiyorsun ben sana kızım diyorum sen demiyorsun tarzinda suçlamaları oldu. En sonunda da kınaya gelmek istemedi o gün ve saatte erkek kinasi yapacakmış. Eşimin ailesinin evinde tekrardan ayni evde yaşadığım bacak bacak ustunde attigim vs. Sebeplerden suçlandım davası babamin yetiştirme tarzına bile dil uzattı eşimde ben hüngür hüngür ağlarken ağzını açıp arkamda duramadi. Ben çantamı alıp gitmek istedim kayinvalidem bu yüzden gidilir mi yemek yiyip öyle gidin dedi yine bekledik gidemedim ama sinirlendiğim için eşimde eve gidince konuşacağız düğün olmadan karar vereceğiz dedim ve çıktık eve geçtik o kadar bunaldim ki zaten yaz tatilinde idim ailemin evine gitmek istedim eşimine de uzak kalalim düşünelim hatalarimizi doğru karar vermek için dedim yapamıyorsak düğün olamadan ayrılalim 1 ay düğüne kadar düşünelim dedim o ise ailesinin yanına gitti. Ve 1 günde geldi konuşmak için eve benden boşanmak istiyormuş çok düşünmüş geri dönüşü yokmuş ki evimize de yalniz değil 17 yaşındaki erkek kardeşi ile geldi. Benimle konuşurken hiçbir duygusu yoktu. Arkasını dondu gitti hemen bana eşyaları sordu vs. Gittiğinde içim acıdı gelinlik balayı herşey hazırdı. Kayinvalidemle o kavga olana kadar hepsini hazırlamıştık. Kendisi bana boşanma dilekçesi imzalatmak istedi anlaşmalı boşanmak için ama 1 yılı doldurmadigimiz için olmuyormuş beklemek gerekiyormus (sonradan öğrendim internetten) konuşmanın ardından resimlerimzii sildi sosyal medyadan
sevdiğim için yuvama sahip çıkmak istiyorum ama esime güvenemiyorum ailesine karşı söz sahibi değil ne yapamaliyim...

Lütfen fikirlerinizi bekliyorum kafam çok karışık...

Seni istemeyeni, sen hiç isteme. Sevseydi arayı bulmaya çalışır, mücadele ederdi. Ama o naptı? Tıpkí bir korkak gibi, kaçmayı tercih etti. Bu adamdan hayır gelir mi allah aşkına

Evet esim çok korkak yetiştirilmiş ama iste insan hayatini değiştiriyor ve karşılığı bu oluyor nasıl bu kadar vicdansız anlamıyorum kendisi evlenmek için acele etti ben bekleme taraftarı idim demek ki insanin ağzı dili tutuluyor...

Sizin kayınvalide ile cok lacka olmus iletişiminiz. Cok kısa surede cok hızlı adımlar atmışsınız. Mesafe koymamışsınız.Üstüne size rahatsızlığı duyulan konular söylendiği halde devam etmissiniz. Kayinvalidenize neden anne demedinizki? Rahatsız oluyorsa bacak bacak ustune atmayiverseydiniz. Olayı sidik yarışına cevirmissiniz. Sizi saygısız
bulmuslar. Kocanızda sizden soğumuş. Bence once siz kendinizi sorgulayın.

Söylenenleri yaptım bacak bacak üstüne atmadım denildikten sonra
Eşime mesafe koymamiz gerektiğini belirtim ama dinlemedi. Gerekirse kendisinin gideceğini ama benim gitmek istemediğimi belirttim ama dinlemedi. Tabiiki hatalarım var ama eşimin sogudugunu hissetmedim. Evlenmeden önce sorunlarını oturup çözeceğimizi konuştuk buna güvendim boşanma aşamasından önce terapi de önerdim ama o da cvp bulmadı sanırım o benin gibi çabalamak istemiyor.

Söylenenleri yaptım bacak bacak üstüne atmadım denildikten sonra
Eşime mesafe koymamiz gerektiğini belirtim ama dinlemedi. Gerekirse kendisinin gideceğini ama benim gitmek istemediğimi belirttim ama dinlemedi. Tabiiki hatalarım var ama eşimin sogudugunu hissetmedim. Evlenmeden önce sorunlarını oturup çözeceğimizi konuştuk buna güvendim boşanma aşamasından önce terapi de önerdim ama o da cvp bulmadı sanırım o benin gibi çabalamak istemiyor.
Biraz zaman tanımak en iyisi. Eşiniz çabalarsa bi orta yol bulunabilir belki, daha hiçbirşey oturmamış çünkü. Ama eşinizden bir adım gelmezse tek taraflı ne kadar uğraşabilirsiniz ki. Belki büyükler oturup etraflıca konuşup bi orta yol bulabilirler. Keşke büyükler büyük gibi davransa, küçüklerle yarışa girmeyip olgun olsalar hiç böyle olmazdı . Hakkınızda hayırlısı olsun, doğru düzgün bir problem bile Yok ortada, kayınvalidenin saçma kaprisleri eşinizin olgunlaşmamış oluşu durduk yerde yıkacak bu yuvayı.

Benzer seyleri yasadim. Basta mucadele ettim bosanmam diye sonrasinda tamam senin istedigin gibi olsun dedim. Uzuntuden kg vermistim zaten epey esimin karsisina hic uzgun cikmadim hep bakimli oldum. Ailen degil mevzu belli ki senin tercihin kocaman adamsin diyerek de alttan alta ailesini saf disi biraktirdim. Basta kafasi karisti. Mesajlar atmaya baslafi cevap vermedim. Arkadaslariyla konustugumda boyle bir es istemiyorum mesajinda israrci oldum - ki oyle. Ve su an esim deli gibi af dileyip pesimde kosuyor. Diyecegim odur ki bu kadar haksizken bir de alttan almayin boyle bir omur mu gecer. Siz biraz iradeli davranin ve geri planda durun artik atilacak adimlar o tarafta.

Arkadaşlar sagolun fikirler için yeni bir hayat beni bekliyor boşanacağım ama bu süreçte de yıkılan hayallerimin karşılığını alacağım.
Herkese hayırlı akşamlar

Üzülme sen yine de bekle istiyorsa o acsin. Cocugun yok en azindan ayrılırsan muhatap olmazsin. Adam zaten adam olsa seninle annesi arasında dengeyide kurardi. Sen de düşün. Evlenirken yaptığın hızlı hareketleri yapma.

Bakın ana kuzularıyla evlilik olmuyor. Dilerim barışır ve çok mutlu olursunuz herkes bir değil.. benim eşimde ana baba kuzusu pısırık.. iyidir dedim kalbi güzel dedim diye diye 4 yılı devirdim.. değişir koca oldugunu anlar dedim anlamadı.. boşanmaya kalkmıstık vazgeçtik aklıma tükiriyim insanın cocukları olunca dank ediyormus iş işten geçince.. keşke zamanında boşansaydım ! İyi kalp yetmiyor azıcık "yahu benim eşimde haklı bakın şurda yanlış düşünüyorsunuz deseler belki bu kadar ileri gidemicekler. Şunuda eklemek istiyorum benım sevgili kv de de kınama ota çöpe herseye burnunu sokmustu eşimle birbirimize girmiştik. Bizim verdiğimiz akıl sana olmaz ne kadar yaşadık bilemeyiz inan dilim varmıyor boşan demeye ama keşke ben boşansaydım.. uzun oldu kusura bakmayın şu ana kuzuları konusunda doluyum

Ben sevdim eşimi ama ortak bir gelecek hayal edemedim malesef belki de herşey kaderdir. Her hayırda şer, her şerde de hayır olabilir. Ama artık gelecekten daha umutluyum. Hiçbir şey için hicbir zaman geç değildir. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.
Bakın ana kuzularıyla evlilik olmuyor. Dilerim barışır ve çok mutlu olursunuz herkes bir değil.. benim eşimde ana baba kuzusu pısırık.. iyidir dedim kalbi güzel dedim diye diye 4 yılı devirdim.. değişir koca oldugunu anlar dedim anlamadı.. boşanmaya kalkmıstık vazgeçtik aklıma tükiriyim insanın cocukları olunca dank ediyormus iş işten geçince.. keşke zamanında boşansaydım ! İyi kalp yetmiyor azıcık "yahu benim eşimde haklı bakın şurda yanlış düşünüyorsunuz deseler belki bu kadar ileri gidemicekler. Şunuda eklemek istiyorum benım sevgili kv de de kınama ota çöpe herseye burnunu sokmustu eşimle birbirimize girmiştik. Bizim verdiğimiz akıl sana olmaz ne kadar yaşadık bilemeyiz inan dilim varmıyor boşan demeye ama keşke ben boşansaydım.. uzun oldu kusura bakmayın şu ana kuzuları konusunda doluyum

Sizin kayınvalide ile cok lacka olmus iletişiminiz. Cok kısa surede cok hızlı adımlar atmışsınız. Mesafe koymamışsınız.Üstüne size rahatsızlığı duyulan konular söylendiği halde devam etmissiniz. Kayinvalidenize neden anne demedinizki? Rahatsız oluyorsa bacak bacak ustune atmayiverseydiniz. Olayı sidik yarışına cevirmissiniz. Sizi saygısız
bulmuslar. Kocanızda sizden soğumuş. Bence once siz kendinizi sorgulayın.
Anne demek zorunda değil bugün bunun için kavga cikaran insan yarin her istediğini yaptirmaya çalışacak baştan susmamasi iyi olmuş

Back