• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci ve sonrası

gelengiden

Guru
Pro Üye
6 Temmuz 2023
6.335
25.259
468
Merhaba hanımlar,

Boşanma sürecinde ve sonrasında ki hayatınız nasıl ilerledi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz?

Boşandıktan sonra erkek yüzü dahi görmek istemiyorum ama sonrası nasıl olacak çok merak ediyorum yine sevilmeye sevmeye ihtiyaç duyar mı insan?

Kocaman bir boşluğa mı düşüyor insan?
Geçen gün en yakın arkadaşımın nikah şahidi oldum, düğününü gözlerim dolu dolu izledim. Annesi babası beni çok sever mutluydular bir yandan beni teselli ediyorlardı..

Biliyorum birileri boşanıyor birileri de evleniyor sonra ki hayattan çok korkuyorum, el alemi dert eden biri değilim insanların bakış açısı beni yorar mı?
Çok boş yaptım ama çok kötü hissediyorum bir daha yara almamak için ne yapacağım

Boşanma sürecinde ve sonrasında ki hayatınız nasıl ilerledi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz?
İlk evliliğimde eski eşim şiddet işaretleri gösteren biriydi, hemen sesi yükselirdi. 2 yıl dayanabildim. Bir gün ben babamı özlediğim için ağlarken (16 yaşında kaybettim babamı) geldi tepemde bağırmaya başladı, ertesi sabah boşanma davamı açtım.
Dava hızlıca görüldü zaten, kuşlar gibi özgür hissettim kendimi. İşimi çok seviyordum, hemen işime arkadaşlarıma odaklandım..
Boşandıktan sonra erkek yüzü dahi görmek istemiyorum ama sonrası nasıl olacak çok merak ediyorum yine sevilmeye sevmeye ihtiyaç duyar mı insan?
Tabi ki sevmeye de, sevilmeye de ihtiyaç duyuluyor. Ama önceki tecrübelerinizden aldığınız derslerle bakmak gerekiyor insanlara.
Hayır, hiç öyle şartlamayın kendinizi. Büyük bir yük de kalkabilir sırtınızdan.
insanların bakış açısı beni yorar mı?
Bakış açısı derken "boşanmış kadın" saçmalıklarından bahsediyorsanız, yok öyle bir şey. Siz kendinizi nasıl taşırsanız, kendinize ne kadar değer verirseniz, etrafınız da sizi öyle görür. "Dul kadınım ben" ezikliklerine girerseniz, çevreniz de sizi ezer ve öyle görür.

İlk evliliğimde eski eşim şiddet işaretleri gösteren biriydi, hemen sesi yükselirdi. 2 yıl dayanabildim. Bir gün ben babamı özlediğim için ağlarken (16 yaşında kaybettim babamı) geldi tepemde bağırmaya başladı, ertesi sabah boşanma davamı açtım.
Dava hızlıca görüldü zaten, kuşlar gibi özgür hissettim kendimi. İşimi çok seviyordum, hemen işime arkadaşlarıma odaklandım..

Tabi ki sevmeye de, sevilmeye de ihtiyaç duyuluyor. Ama önceki tecrübelerinizden aldığınız derslerle bakmak gerekiyor insanlara.

Hayır, hiç öyle şartlamayın kendinizi. Büyük bir yük de kalkabilir sırtınızdan.

Bakış açısı derken "boşanmış kadın" saçmalıklarından bahsediyorsanız, yok öyle bir şey. Siz kendinizi nasıl taşırsanız, kendinize ne kadar değer verirseniz, etrafınız da sizi öyle görür. "Dul kadınım ben" ezikliklerine girerseniz, çevreniz de sizi ezer ve öyle görür.
İnanır mısınız sabahtan beri hüngür hüngür ağlıyorum mutfakta
Artık “hak etmedim” kısmını çoktan geçtim sonraki hayattan çok korkuyorum şu an kendi tabağımı zor kaldırıyorum gücüm yok enerjim yok nasıl toparlanacağım bilmiyorum 2 haftadır ev içindeyim daralıyorum bir şeyde yapamıyorum

İnanır mısınız sabahtan beri hüngür hüngür ağlıyorum mutfakta
Artık “hak etmedim” kısmını çoktan geçtim sonraki hayattan çok korkuyorum şu an kendi tabağımı zor kaldırıyorum gücüm yok enerjim yok nasıl toparlanacağım bilmiyorum 2 haftadır ev içindeyim daralıyorum bir şeyde yapamıyorum
Ayrılık tazeyse bunlar normal. Kendinize zaman verin.
Sonraki hayatta ise korkacak hiçbir şey yok, köprünün öbür tarafından bildiriyorum :)

Ayrılık tazeyse bunlar normal. Kendinize zaman verin.
Sonraki hayatta ise korkacak hiçbir şey yok, köprünün öbür tarafından bildiriyorum :)
İyi ki varsın güzel insan her sorumda su serpiştiriyorsun içime
Kendin gibi güzel insanlarla karşılaştırsın Rabbim

Umarım her şey güzel olur hepimiz için

Boşanmadim ama evlilik öncesi ayrılık süreci yaşadım. Zor oluyor ama insan daha güzel şekilde hayatına devam ediyor bence. Doğru zamanda doğru insanı bulucaginizi düşünüyorum. 1 kapi kapanırsa 1000 kapı açılırmış çünkü ❤️

Boşandıktan sonra çok heyecanlıydım bir an önce özgürlüğümü istedim. Anlaşmalı boşandık güle oynaya gittim. Yeni başlangıçlar vardı kafamda hep.
Zaten iyi giden evlilik olsa sevgim bitmezdi sevgim de bitmişti. Soğumuştum ondan.
Boşandıktan sonra şimdiki eşimle tanıştım bir süre beraber yaşadık o şekilde evlendik.
Benim bakış açımda ayrılıklar normal bu evliliğimde bitebilir (temennim güzel şekilde devam etmesi olsa da) kimse garanti değil bir tane hayatımız var mutlu olmalıyız üzüyorsa yürümüyorsa bitmeli diye düşünüyorum.

Boşanma aşamasına gelmek demek zaten bir şeyler yolunda gitmiyor, sorunlar çözülemiyor demek.

Boşandıktan sonra kuş gibi hafifledim. Adı pislik evde kaldı, ben çocuğumla çıktım, çünkü çıkmasam çıldıracaktim. Kiraladığımız eve kıyafetlerimiz ve kitaplarımizla gittik.

Her şeyi baştan dosedik. Taşınmadan önce iş yerindeki arkadaşımın oğlunun yatak odası takımını aldık oğlum için, bir de kahve masası. Eve girdiğimizde tek onlar vardı, ama o akşam yediğimiz ilk yemek en huzurlu yemeğimizdi herhalde.

Evin eşyası, mobilya boyama hobisi, iş güç derken iyileştim, atlattım.

Aslında daha çok detay var ama kısa geciyorum. Ben ve oğlum çok iyiyiz. Eski eşimden onun payını verip evi aldım.

Oğlum üniversiteye başlayacak bu sene. Heyecanlıyız, hazırlık telaşları çok tatlı.
Erkek arkadaşımla 7 yıldır birlikteyiz, geçen sene onun evine taşındık. Oğlumun üzerine titrer, ebeveyn banyolu, giyinme odalı odayı ona verdi rahat etsin diye, bu kadar düşünceli bir insan.

Çok seviyorum ve seviliyorum, evlenme kararı aldık. Çok büyük baska bir kararımız da var, hayatımızı tamamen değiştirecek bir şekilde, ona güvenim tam, o yüzden korkmuyorum hiç.

Darısı başınıza (güzel bir hayat, gerekirse ev, bir yoldaş ve huzur), Allah gönlünüze göre versin her şeyi. Kim ne der diye de hiç düşünmeyin, hayat çok kısa, ve siz çok değerlisiniz, unutmayın.

Merhaba hanımlar,

Geçen gün en yakın arkadaşımın nikah şahidi oldum, düğününü gözlerim dolu dolu izledim. Annesi babası beni çok sever mutluydular bir yandan beni teselli ediyorlardı..

Biliyorum birileri boşanıyor birileri de evleniyor sonra ki hayattan çok korkuyorum, el alemi dert eden biri değilim insanların bakış açısı beni yorar mı?
Çok boş yaptım ama çok kötü hissediyorum bir daha yara almamak için ne yapacağım
Ben süreçte tehditler (boşanmayacağım deme, çamur atma vs.), özel eşyalarımı bile vermeme, işyerimin evimin kapısına dayanma bir dolu sıkıntı yaşadım. 3 ay kadar sonra davam görüldü tek celsede boşandım. Akabinde adresimi telefonumu değiştirdim yakamdan düştü. 10 yıllık ilişkimdi. 1,5 ay falan biraz bunalıma girdim diyebilirim, ama işime gücüme, arkadaşlarımla vakit geçirmeye odaklandım kolay atlattım, Sonrası vur patlasın çal oynasın :halay: :halay:

Ben süreçte tehditler (boşanmayacağım deme, çamur atma vs.), özel eşyalarımı bile vermeme, işyerimin evimin kapısına dayanma bir dolu sıkıntı yaşadım. 3 ay kadar sonra davam görüldü tek celsede boşandım. Akabinde adresimi telefonumu değiştirdim yakamdan düştü. 10 yıllık ilişkimdi. 1,5 ay falan biraz bunalıma girdim diyebilirim, ama işime gücüme, arkadaşlarımla vakit geçirmeye odaklandım kolay atlattım, Sonrası vur patlasın çal oynasın :halay: :halay:
Ay benimkine benziyormuş aynı. Benimki de patronumu aramıştı beni işten çıkarsınlar diye. Onun aklı yerinde değil, sorunlu, ruhsal durumu bozuk demişti. Bozan kendi değilmiş gibi. 😂İşsiz kalırsam terkedemem sandı zaar. Patronum da biz gayet memnunuz kendisinden deyip kapatmis telefonu. Avucunu yaladı yani. 😁

Merhaba hanımlar,

Çekişmeli boşanma davasından çıkmış biriyim. O süreçler hiç bitmeyecek gibi geliyordu. Allah'a şükür geçti bitti. Bol baş ağrılı, bol sinir ve stresli günlerdi. Allah'a havale edip önüne bakmaya çalıştım. Hamd olsun el yeteneğim ile evde iş yapıyorum, siparişleri yetiştirme telaşı ile hep bir meşguliyetim oldu. Size de tavsiye ederim.

Boşandım, henüz ex üzerine olan evde çocuklarla oturuyorum. Bi süre daha çocuklar için burada olmamız gerekiyor. Ex ve ailesi bu durumdan çoooookkk şikayetçi olsada şuan yapabilecek bişeyim yok.

Kendimi kapatmadım. Dürüst, evlatlarımı evladı gibi görecek, beni sevip sayacak, değer verecek, muhabbetini esirgemeyecek bir insan ile yeni bir evlilik çok isterim 🤲🏻
Tabiki her türlü araştırmamı da yapmalıyım. Allah iyilerle karşılaştırsın her daim 🤲🏻

Nerelerde dolaşırsanız, oraya doğru gidersiniz 👍🏻

El aleme gözlerinizi kapayın. Onlar dış kapının dış mandalı.

Bende geçen ay boşanmış biri olarak benzer süreçlerden geçiyorum. Zaman zaman çok iyi olurken bazen de çok kötü hissetttiğim zamanlar oluyor. Arkadaşlarımla vs. vakit geçirirken iyiyim ama aklıma şey geliyor ya mutlu olamazsam erkekler bi şekilde hayatına daha kolay devam ediyor gibi geliyor şimdiden bir sürü kişiyle konuşmaya başlamıştır diyorum. Konuşması önemli değil ama ama bu süreçte hepsi aklımdan geçiyor o yüzden de terapi alıyorum. Bu konuşmaları durdurabilmek için.

hepsi geçici 6 7 aylık yas süreci oluyor bu da normal, insan evini alışkanlıklarını özler ama sonra kuş gibi hafifleyeceksin, istesen de istemesen de hayat devam ediyor kim bilir belki bir zaman sonra aşık olacaksın yeniden seveceksin

Merhaba hanımlar,

Hiçbir zaman büyük konuşmayın.Olmadi bir 5 sene sonra karşınıza iyi biri de çıkabilir.Hic evlenmeyedebilirsiniz.Sartlandirmayin kendinizi.

Ben de şuan boşanma aşamasındayim 1 aydir annemleyim şimdiden rahatladım biraz biraz en azindan hergun benle kavga eden küçük birşeyde küfür eden psikolojimi bozan yok çok şükür. Önceden derdim nasıl başkasını yerime koyar sever kiskanirdm kendi içimde ama şimdi diyorum beni hak etmedi ne hali varsa görsün umrumda bile değil. Kendime değer vermek en onemlisiymis yeni anladım.

Ben de şuan boşanma aşamasındayim 1 aydir annemleyim şimdiden rahatladım biraz biraz en azindan hergun benle kavga eden küçük birşeyde küfür eden psikolojimi bozan yok çok şükür. Önceden derdim nasıl başkasını yerime koyar sever kiskanirdm kendi içimde ama şimdi diyorum beni hak etmedi ne hali varsa görsün umrumda bile değil. Kendime değer vermek en onemlisiymis yeni anladım.
Ben eşimden başkasını göremez biriydim eve geç gelsin triplere girer özler balkonda bekleyen biriydim şimdi beni hiç hak etmiyormuş diyorum sizin gibi…

Bizi ne hale getirmişler bakar mısınız?
Evet akrep hanım bundan sonra kendimize değer vermeye bakacağız geçmiş kapandı bitti

hepsi geçici 6 7 aylık yas süreci oluyor bu da normal, insan evini alışkanlıklarını özler ama sonra kuş gibi hafifleyeceksin, istesen de istemesen de hayat devam ediyor kim bilir belki bir zaman sonra aşık olacaksın yeniden seveceksin
Abla birini sevmek sevilmek bile istemiyorum artık her erkeğe bakış açım tek olacak ödüm kopar benim yine annesinin eteklerinden ayrılmayan biriyle olurum diye tanıyacaksınız edeceksiniz diyeceksiniz ama eş kişisi de öyle gözükmüyordu…
Derler ya içlerine girdikten sonra görüyorsun diye bu riski alacağıma bekar kalayım

Merhaba hanımlar,

Umarım her şey gönlünce olur çok daha iyisi olur💙

Back
X