boşanma sonrası

Ev annemin evi ama bana verdiler evi. Babam vefat etti. Annem bir süreliğine yanımda kalıyor. Gitmek istiyor da ben yalnız kalmaktan korkuyorum bebeğim kreşe gidiyor ama küçük. 11 aylıktı ayrıldığımda oğlum 8 yaş. Hasta olsalar falan tek başıma paniklerim öyle işte bizim durum
alllah kolaylık versin ....işte boşanınca babalar rahat ediyor ...

Ev annemin evi ama bana verdiler evi. Babam vefat etti. Annem bir süreliğine yanımda kalıyor. Gitmek istiyor da ben yalnız kalmaktan korkuyorum bebeğim kreşe gidiyor ama küçük. 11 aylıktı ayrıldığımda oğlum 8 yaş. Hasta olsalar falan tek başıma paniklerim öyle işte bizim durum
Mesleğiniz var mı iki çocuk zormuş küçükler takdir ettim sizi

Mesleğiniz var mı iki çocuk zormuş küçükler takdir ettim sizi
Teşekkür ederim evet küçükler. Ben devlet memuruyum. Ondan boşanırken 2 arabanın borcu vardı üzerimde o birini satıp yemiş diğerini bozmuş ve birsürü hacizli borç eve geliyordu. 10 yıllık birikimimizi yemiş pavyonlarda.
Aracımı alıp boşandım. Kredi kartımla bozuk aracımı yaptırdım. Üzerine 5 bin ceza yemiş ödedim ve ev taşıdım. Sonra ücretsiz izindeydim işe başladım. Üzerime başıma hiçbirşeyim kalmamış. Annem götürdü dedi al dünyaya bir daha mı geleceksin. Aldım onları da karttan 😬 sonra dişlerim hamilelikte mahvolmuş onları da annemin zoruyla yaptırdım. Kilo vermiştim aldım biraz toparlandım. Araba borcu ve kredi kartım hafifledi.3 aya kadar onlar da bitiyor inş.
O mu işinden sürüldü. Keyifle ek iş olarak açtığı dükkan battı. Üzerine tek bir çöp alamıyor icralık.
Yani herşey düzene giriyor mazlumun ahıda çıkıyor şükür

Sizinle birebir aynı durumu yaşadım boşanma olduğunda 20 yıllık Özel sektörde de çalışan biriydim. Ben evi aldım adam da kendi iş yerini anlaşmalı olarak bitirdik şimdi böyle bir durumda boşanma yıpratıcı olmuyor. Yalnız erkek çok daha çabuk toparlanabiliyor çünkü iş yerinin cirosu yüksek oluyor evden ve erkek çok daha kolay yeni hayatını kurabiliyor hemen bir konut kredisi çekip ev sahibi oldu evlendi çok daha çabuk hayatını toparladı aynen hayatına kaldığı yerden devam. Özel sektörde hiçbir kimsenin özellikle kadınları 58 yaşına kadar çalıştıracağını düşünmüyorum Sizin burada en büyük avantajınız kira vermemek olur ama nafaka miktarını ve çocukların eğitim masraflarını çok iyi düşünün çünkü şu an hayat çok pahalı çocuklarımızın geleceği var biz birer anne olarak onları düşünmek zorundayız. Bence nafaka dışında çocukların üniversite bitirinceye kadar eğitim masraflarını da kendisine yükleyin derim
siz neden ayrılmıştınız. eşiniz anladığım kadarı ile zenginmiş şirket cirosuyla hızlıca ev alıp kendini toparlamış. rahat yaşıyorsunuzdur. aldatma vs mi oldu. bu kararı nasıl verebildiniz hemde küçük 2 çocukla

siz neden ayrılmıştınız. eşiniz anladığım kadarı ile zenginmiş şirket cirosuyla hızlıca ev alıp kendini toparlamış. rahat yaşıyorsunuzdur. aldatma vs mi oldu. bu kararı nasıl verebildiniz hemde küçük 2 çocukla

Çok rahat yaşıyorum 42 yaşındayım sacimda bir tane siyah yok hepsi beyaz .

• Beğen
Reactions: Cac
Ben de benzer durumdayim nafaka 1500 ama hata etmişim hicbirseye yetmiyor.
Nafaka miktari okul taksiti gibi konulari tam yazin anlaşmaya.Kiyafet ayakkabi sosyal programlar malesef herseyini fiyati uçmuş.
Benim ex 1 ay sonra evlendi.Hicbirseye yardim etmiyor çocuğu salladı bile.
Sizin eşiniz de evlenirse tamamen size kalır hersey.O nedenle anlaşma cok önemli.
Yakın çevrem bana evlenmemi tavsiye etti :KK43: Bu ekonomik koşullarda tek başıma olmazmis.Ben direniyorum bakalım, hayat daha neler gösterecek.Allah yardımciniz olsun
Evlenince elin adami bakacak mi cocuga.yedikleri gozune batar.calisip ayakta durmak kimseye minnet etmemek dahaniyi olur.ayrica babanin gorevide cocuklara bakmak yapmasini biliyolar madem bakmasinida bilsinler.

Bazı anlaşmazlıklar sonucu evliliğimizi anlaşmalı olarak bitirmek istiyoruz...
Sevgimiz saygımız kalmadı artık birbirimize öyle söyleyeyim kısaca
2 çocuğumuz var .20 yıldır çalıştığım bir işim var. evimiz , 2 arabamız ve kendimize ait eşimin işyeri var.
Anlaşmaya göre çocuklar bende kalacak.
ev ve araba bende kalacak
işyeri ve araba eşimde kalacak

Buraya kadar bir sorun yok
Fakat ileri ki hayatımı düşünüyorum...kaç yaşına kadar çalışacağım. 58 yaşında emekli olacağım
çalışmazsam gelirim yok...Çocuklarla bir sürü masraf var.. bunlar beni korkutuyor

Belki çalışacaksın diyeceksiniz ama çok korkuyorum gerçekten .
Baş edebilir miyim ..20 yıldır çalışıyorum daha ne kadar bu çalışma hayatına dayanırım hiç bilmiyorum
Allah size guc kuvvet versin.artik herkes 60 indan sonra emekli oluyor siz 58 de ne guzel.aktif calisma hayatina sahip insanlar calismaz ise sikilir
Suan size zor.geliyor ama eminim evde oturuncada sikilirsiniz.simdiden su yasa kadar calisacam mi diye dusunmeyin ani yasayin cocuklarinizla zaman gevirin saglikli olmanin calismanin keyfini cikartin.eminim guzel.gunler cok yakindir.

Boşansın ya da boşanmasın herkes o yaşlarda emekli olmuyor mu artık?
Daha öncesinde olursan da emekli maaşı için yaşı bekliyoruz sanırım.
Belki 20 senedir çalışan biri girdiği seneden dolayı daha önce de olabilir. Bir şeyler değişip duruyor sonuçta.

X