Boşanma durumunda oğlum babasını isterse velayeti kime verilir?

7 yaşında bir oğlum 1 yaşında bebeğim var. Memuruz ikimizde. Eşimden ayrılmak istiyorum ekonomik, fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerden dolayı sadece fotoğraflar ve mesajlar var darp raporu almadım. Oğlum ben babamla kalacağım sen git diyor bana çocuğu doldurdu oğlum hakim kimle yaşamak istersin dediği zaman ne diyeceksin diye o da babamla kalacağım diyeceğim diyor ama ben oğlumu bırakmak kardeşinden ayırmak istemiyorum. Hakim babasına verir mi? Ben hep evin işi, yemek bulaşık vs ile ilgilenen oldum iş ev hep bende hiçbir şeye elini sürmedi babası sürekli gezdiren ne isterse alan şımartan oldu sürekli tutarsızlıklar yaptı.10 yıldır sürekli yiyip içip yattı ama şimdi mahkemede benim yemek vs yapmadığımı söyleyeceğini söylüyor. Beni yıllardır evden kovuyor ama benim kendim gitmem için sürekli baskı yapıyor amacı beni evden gönderip evi terketti diye iftira atmak. Yardımcı olur musunuz oğlumu benden ayırabilir mi?
Bnmde boşanma davamda bu durumu yaşadım.pedegokla konşulacaktı...pedegog 9 yaşını doldurmuş çocukların fikri alınır demişti bna..bnmkilerde büyüklerdi.

7 yaşında bir oğlum 1 yaşında bebeğim var. Memuruz ikimizde. Eşimden ayrılmak istiyorum ekonomik, fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerden dolayı sadece fotoğraflar ve mesajlar var darp raporu almadım. Oğlum ben babamla kalacağım sen git diyor bana çocuğu doldurdu oğlum hakim kimle yaşamak istersin dediği zaman ne diyeceksin diye o da babamla kalacağım diyeceğim diyor ama ben oğlumu bırakmak kardeşinden ayırmak istemiyorum. Hakim babasına verir mi? Ben hep evin işi, yemek bulaşık vs ile ilgilenen oldum iş ev hep bende hiçbir şeye elini sürmedi babası sürekli gezdiren ne isterse alan şımartan oldu sürekli tutarsızlıklar yaptı.10 yıldır sürekli yiyip içip yattı ama şimdi mahkemede benim yemek vs yapmadığımı söyleyeceğini söylüyor. Beni yıllardır evden kovuyor ama benim kendim gitmem için sürekli baskı yapıyor amacı beni evden gönderip evi terketti diye iftira atmak. Yardımcı olur musunuz oğlumu benden ayırabilir mi?

oğlunuzun durumu ile ilgili pedagoga danışmadan kesinlikle bir karar almayın. hakimin kime verecek olmasından ziyade çocuğun psikolojisi önemli. erkek çocukları o yaştan itibaren babaya düşüyorlar, rol model alıyorlar vs.
hekim çok büyük ihtimal size verir velayeti ama sonrasında eşiniz çocuğu ben istiyordum seni annen ayırdı bizi vs gibi şeyler söylerse çocuk mahvolur.. o sebeple pedagogsuz asla ilerlemeyin.

Cocugun psikolojisi ile resmen oynuyorsunuz. Çocuğa pedegog eşliğinde ayrılacağınızı söyleseniz daha iyi değil mi? Baba çocuğunun ruh sağlığını bozarken sende sorular sorarak ona destek oluyorsun. Çocuk ikinizinde Cocugu eşit şekilde sorumluluk yüklenseniz daha iyi değilmi? Bu süreçte çocuğuna sevgini yansıtsan etkilenmese daha iyi olmaz mı? Rabbim hakkınızda ne hayırlısı ise onu versin.
Ben sormuyorum babası soruyor. Amin inşallah

Back