bosanma davasini kim acmali..

Sevdiğine göre davayı sen açma. Bekle bakalım, boşanma konusunu açacak mı yoksa düzeltmeye mi çalışacak. Senin ya da onun önce açması arasında fark yok. Boşanmak isteyen taraf ya da her iki tarafta boşanmak istiyorsa ve anlaşmalı boşanma değilse söz konusu dava, karşı tarafın kusurunu ispat etmek gerekli. Yani davayı açan taraf için herhangi bir hak kaybı yok. Tabi ki boşanmak istediğinden eminsen aç o davayı. Acele etme.

Bu zarfi ay sonunda aticam iste, artik terapiye de randevu almayacagim tek devam edecegim..muhtemelen ben de oyle dusunuyorum, ama bosanmayi isteyen o neden benden bekliyor.

Eski konuları ya da sorunlarınızı bilmiyorum ama nasıl pohpohladıysanız boşanmayacağınızı düşünüyor olabilir,belki de kuş beyniyle burnunuzu sürtme ve kendine köle etme derdindedir.Ya da gerçekten evliliğiniz onun açısından bittiyse çevre baskısından ve vicdanından korkuyordur,o benden ayrıldı diye kendini rahatlatmak istiyor da olabilir. Onu en iyi siz tanıyorsunuz

Ne güzel öğretmensin, mesleğin var. Kimseye muhtaç değilsin. Sana zerre değer vermeyen, her fırsatta ezen, trip atan, özür bile dilemeyen adamda ne buldun? Aşkında ölsem biterdi o sevgim. Boşuna konuşmuşuz biz, sen bir özüre bile affederim diyorsun. Kendin diyorsun sigara içmeye başladım, nefesim daralıyor sağlığımı etkiledi diye. Hala kanarım diyorsun ne desem ki sana.

Seni üzmek istemem de pek inatlık durumu kalmamış bence.
Adam seni sevmiyor.
Yerinde olsam bunu kabullenip bir an önce davamı açarım,hemen boşanırım.
Uzulnuyorum cunku bunu hergun kendime en az bir kere soyluyorum, adam seni sevmiyor, ne bekliyorsun diye..
yüzsüz demiş size. kişiliğinizi karakterinizi yerle bir etmiş ... siz donmezsiniz o da dönmez ozaman davayı kimin açacağınında bir önemi yok...
Evet cok sey soyledi ama o anda ben de ona cok sey soyledim cunku son raddeye gelmistik ve artik korkmuyordum ben de ona serefsizsin dedim mesela, pisman olucaksin dedim..yani ne o sustu ne ben..tabi bir anda olmadi hersey, birikti ben sabrettim ama artik ne olursa olsundedim..

tamamda daha iki ay olmuş. bazı erkekler haftasında anlar hatasını, bazılarının ayları bulur, bazılarıda yılları bulur. yılları olmasın tabi. eğer ayrılmak istiyorsanız, oturun konuşun. fikirlerini alın.

Esime gel konusalim desem alacagim cvp gerek yok, o yuzden fikrini almaya gerek yok..cunku esimi tanidigim kadariyla sadece can yakmakla mesgul su anda..o bile bilmiyor ne istedigini..
Eşin senden vazgeçmiş demek ki... Belki de davayı senin açmanı istiyor, sonra pişmanım ayaklarına yatacak , işi uzatacak vs... Onu hiç umursama bence ve bir avukata danış, eğer sen açarsan nasıl ilerler süreç, o açarsa nasıl ilerler vs güvenilir bilgi al derim.
Neden vazgecen insan onlari yasatsin ve yasasin.ki.cunku kendi kaldiramayacak...annemlerde bile kalmadigimi gorunce o lafi soyleyen adam neyin pesinde..evet avukata danismakta bana en mantikli geliyor su anda..
Sevdiğine göre davayı sen açma. Bekle bakalım, boşanma konusunu açacak mı yoksa düzeltmeye mi çalışacak. Senin ya da onun önce açması arasında fark yok. Boşanmak isteyen taraf ya da her iki tarafta boşanmak istiyorsa ve anlaşmalı boşanma değilse söz konusu dava, karşı tarafın kusurunu ispat etmek gerekli. Yani davayı açan taraf için herhangi bir hak kaybı yok. Tabi ki boşanmak istediğinden eminsen aç o davayı. Acele etme.

Bu karari vermek icin kendime ay ama sonuna kadar muddet verdim..kendini duzeltmeye calisir mi bilmiyorum , ama git gide daha sinirli bir ruh hali icinde..ailesi ariyor surekli biz bile cekemiyorz sen yine iyi katlanmissin diolar, bana halasi aradiginda yawrum cok sinirleniyorum birak kurtar hayatini diyor hicte uzulme bunun icin, onun hayatina bir kere sans guldu o da kiymet bilmedi dedi mesela ki halasi dobra insandir..

Eski konuları ya da sorunlarınızı bilmiyorum ama nasıl pohpohladıysanız boşanmayacağınızı düşünüyor olabilir,belki de kuş beyniyle burnunuzu sürtme ve kendine köle etme derdindedir.Ya da gerçekten evliliğiniz onun açısından bittiyse çevre baskısından ve vicdanından korkuyordur,o benden ayrıldı diye kendini rahatlatmak istiyor da olabilir. Onu en iyi siz tanıyorsunuz
Zaten ilk zamanlar ailesine burnu surtsun biraz demis,daha sonraki gunler de merak etmeyin benim karim akillidir her aksam isiklara bakiyorum gelir diye vs demis..yani adim atmiyor benim atacagimi dusunuyor..ama baktiki ben de hayatima bir sekildedevam ediyorum onsuz da yapabiliyorum bu sefer canimi acitmayi secti.

Ne güzel öğretmensin, mesleğin var. Kimseye muhtaç değilsin. Sana zerre değer vermeyen, her fırsatta ezen, trip atan, özür bile dilemeyen adamda ne buldun? Aşkında ölsem biterdi o sevgim. Boşuna konuşmuşuz biz, sen bir özüre bile affederim diyorsun. Kendin diyorsun sigara içmeye başladım, nefesim daralıyor sağlığımı etkiledi diye. Hala kanarım diyorsun ne desem ki sana.
Evet kendi ozelliklerimin farkindayim, ama kendi aklim bana oyun oynuyor, iyiliklerini dusunuyorum...mesela ben mykonosa gitmeyi cok istemistim bana supriz yapti, bu olaydan 10 gun once de bizi toparlayalim hersey cok guzel olsun demisti..bunun gibi nice sozu ve davranisi aklima geliyor..ama o siniri yok mu iste bitirdi bizi..esimin psikolojik rahatsizligi oldugunu dusunuyorum acikcasi, ama ne olabilecgini bilmiyorum..ofke kontrol problemi gibi mesela..adam akilli tedavi olsa duzelebilecegini..

Eşiniz boşanma davasi acmayacak. Siz özür dileyene kadar onun istediği gibi biri olmaya söz verene dek sizin caninizi yakip uğraşmaya devam edecek siz affedince de boşanmayalim dediginizde de tahtini da alip gelip kurulacak
Evet sanirim tam da bunu yapmaya calisiyor..iste ben bu adama ne yapmaliyim ki kazdigi kuyuya kendi dussun,bu da sanirim benim bosanma davasi acmamla olacak..ama orada bile eminim hic kendinden odun vermeyecek yine benm canimi yakmakla ugrasacak..

Evet sanirim tam da bunu yapmaya calisiyor..iste ben bu adama ne yapmaliyim ki kazdigi kuyuya kendi dussun,bu da sanirim benim bosanma davasi acmamla olacak..ama orada bile eminim hic kendinden odun vermeyecek yine benm canimi yakmakla ugrasacak..

Siz de söylüyorsunuz ilk zamankinden daha kararsizim diye....bu zamanla esinizin de sizi umursamiyormus tavri ile daha da yerle bir olacak ve siz esinize tek tarafli olarak doneceksiniz. Ve Eşiniz size yuzsuzden daha agir sifatlar kullanacak.

Bu yüzden güzelce oturup dusunmelisiniz. Her şeye rağmen onunla mi olacaksnz size değer vermeyen bir adami kabul mu ediyorsunuz yoksa tam tersi mi?

Kabul etmiyorum ama zaman vermek istiyorum diyorsaniz, belki değişir diyorsaniz, boşanma davasi açmayn esinizin size davrandgi gibi davranabilir onu görmezden gelip hayati dolu dolu yasadgnizi gözüne sokabilirsnz...

Onun size yaptigi ile karsilik verin ne olacak bir de böyle bakabilirsniz durumlara.

Arkadaslar esimden 2 aydir ayriyim, bu surecte esimden gordugum en yapici davranis terapiste gelmesiydi ama ona bile ailem istedigi icin geldim, ben esimi boylr kabul etmiyorum dedi,bu da yikici oldu..sanki kanli bicakli ayrilmisiz gibi nasilsin die sormamalar, benle yuzlesmemeler, arabayi evin onune birakip daha sonra arabadan anahtari al demeler, sabahin 4.5 da isim var diyip arabayi almaya gelmeler ama ailemin evin onunde arabayi goremeyince yanindakini kaldir getir demeler..
Yani gittikce cirkinlesiyor ve canimi nasil yakacagini cok iyi bildigi icin her firsatta bunu yapiyor...
Bunu da neden yapar anlamis degilim bir insan..
Simdi ben kendime soz verdim,bu ay sonuna kadar birseyler duzelmezse bu is benim icin bitecek ve bir daha degil onunla gorusmek adini bile anmak istemiyorum..birseyi bitirirsem canim acisa da bitiririm..esimi cok seviyorum hala gelsin bir ozrune kanarim o kdr agir lafina ragmen..ama bu seki!dde yaptikca cok baska seyler olacak..o yuzden sizce davayi ben mi acmaliyim onun acmasinimi beklemeliyim...

Seviyorum diyen birine boşanma davasını siz açın ya da açmayın diyemem :KK43:. siz bir süre bunları düşünmeden keyifle zaman geçirin . Kursa falan yazılın alışveriş yapın gezin dolaşın . Sanatsal etkinliklere gidin .İyi gelebilir . o_O

Fevri karar verme bence bırak sacmalayacagi kadar sacmalasin. Sen umursama onu dikkate alma. Aciyorsa açsın davasını sen dik dur ayaklarının üstünde. Sürekli böyle olacak değil. Onunda canına tak edecektir bu ayrılık ve ortadaki belirsizlik. Mutlaka seninle konuşmak isteyecek ve niyetini ortaya koyacaktır

Arkadaslar esimden 2 aydir ayriyim, bu surecte esimden gordugum en yapici davranis terapiste gelmesiydi ama ona bile ailem istedigi icin geldim, ben esimi boylr kabul etmiyorum dedi,bu da yikici oldu..sanki kanli bicakli ayrilmisiz gibi nasilsin die sormamalar, benle yuzlesmemeler, arabayi evin onune birakip daha sonra arabadan anahtari al demeler, sabahin 4.5 da isim var diyip arabayi almaya gelmeler ama ailemin evin onunde arabayi goremeyince yanindakini kaldir getir demeler..
Yani gittikce cirkinlesiyor ve canimi nasil yakacagini cok iyi bildigi icin her firsatta bunu yapiyor...
Bunu da neden yapar anlamis degilim bir insan..
Simdi ben kendime soz verdim,bu ay sonuna kadar birseyler duzelmezse bu is benim icin bitecek ve bir daha degil onunla gorusmek adini bile anmak istemiyorum..birseyi bitirirsem canim acisa da bitiririm..esimi cok seviyorum hala gelsin bir ozrune kanarim o kdr agir lafina ragmen..ama bu seki!dde yaptikca cok baska seyler olacak..o yuzden sizce davayi ben mi acmaliyim onun acmasinimi beklemeliyim...
Kim bir an önce kurtulmak istiyorsa o açmalı....

Bekle çocuğun vardı değil mi? Yıllar sonra yapılanlar unutulur. Boşanmayı sen istedin derler. Çocuğun için bekle.
Yok cok sukur ccugum filan yok, sssimdillik bekliyorum...ama daha iyiyim cok sukur..aslinda o beni sinir edicek birsey yapmadigi surece cok iyiyim..

X