• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Davası-Feragat Etmem

Kırk küsur bin lira tuttu. Daha az olsaydı da isterdim, ilk zamanlar mevzu takı değil hakkımı bırakmama mevzusuydu, sonra atanınca kendim ve oğlum için ev almak-kurmak fikri düştü aklıma, yani meblağ da önem arz etti, şimdiyse boşanayım da başka şey istemem, her şeyi kendim yaparım, diye düşünüyorum.
Peki neden takıları verdiniz? İhtiyaçları yokmuş, saklamak için mi aldılar. Neden banka kasasına koymadınız?

Eşim benim o adam.. Adam annesinin çalışmadığı gün kapısında bitiyor geceden başlıyor aramaya falan. Ama sorsan hep evinde hep eşiyle çocuğuyla.. Sabah çıkıyo akşam 11 e kadar oturuyo geliyo 😄

Allah sabır versin bacım :) Kafalarında ne tür düşünceler dönüyor, kendilerini nasıl görüyor bu adamlar acaba ? Yahu, evlenmişsin, kocaman adam olmuşsun ne bu annecilik daha anlayabilmiş değilim.

Allah sabır versin bacım :) Kafalarında ne tür düşünceler dönüyor, kendilerini nasıl görüyor bu adamlar acaba ? Yahu, evlenmişsin, kocaman adam olmuşsun ne bu annecilik daha anlayabilmiş değilim.
Kv nerdeyse evden kovuyo git oğlum diyo ama benimki sağolsun hep bi bahaneyle orda. Amaann işime de geliyo görünce daha çok sinirim zıplıyo iyisi mi gelip rahatsız etmesin beni gitsin anasını yesin 😄

Kv nerdeyse evden kovuyo git oğlum diyo ama benimki sağolsun hep bi bahaneyle orda. Amaann işime de geliyo görünce daha çok sinirim zıplıyo iyisi mi gelip rahatsız etmesin beni gitsin anasını yesin 😄

En iyisi takmayacaksın artık, ne yapacan? Üstlerine düştükçe kendilerini nimetten sayıyorlar. Şaka, bir yana işte bu tarz davranışların çocuklukta yaşanmışlıklarla alakalı bir psikolojik alt yapısı vardır. Aslında kabul etseler iyi bir psikolog yardımı ile çözülebilecek sorular.

Gerçi psikolog ücretleri de aldı başını gitti :D

En iyisi takmayacaksın artık, ne yapacan? Üstlerine düştükçe kendilerini nimetten sayıyorlar. Şaka, bir yana işte bu tarz davranışların çocuklukta yaşanmışlıklarla alakalı bir psikolojik alt yapısı vardır. Aslında kabul etseler iyi bir psikolog yardımı ile çözülebilecek sorular.

Gerçi psikolog ücretleri de aldı başını gitti :D
Eşim engelli olduğu için çocukken sevmeye gelince herkes sevmiş ama tüm işlerini annesi yapmış yani güne gitse bırakmamış her yere her yere götürmüş. Bayramda şeker toplayabilsin diye kucağında kapı kapı dolaştırır el öptürür bayramlaştırurmış 😊 kv mi anlarım eşimi de anlarım o yüzden başlarda çok batıyordu kaynanam oğlum evden gitti falan diye ağlaması bi değişik gelmişti ama sonra sonra kaynanamı anladım sevdim değer verdim ama eşimi anlayamıyorum hala.. Yani hiç bişey yapmasa da gidecek orda oturcak falan değişik bi tip

Eşim engelli olduğu için çocukken sevmeye gelince herkes sevmiş ama tüm işlerini annesi yapmış yani güne gitse bırakmamış her yere her yere götürmüş. Bayramda şeker toplayabilsin diye kucağında kapı kapı dolaştırır el öptürür bayramlaştırurmış 😊 kv mi anlarım eşimi de anlarım o yüzden başlarda çok batıyordu kaynanam oğlum evden gitti falan diye ağlaması bi değişik gelmişti ama sonra sonra kaynanamı anladım sevdim değer verdim ama eşimi anlayamıyorum hala.. Yani hiç bişey yapmasa da gidecek orda oturcak falan değişik bi tip

İşte, hayatı boyunca bağlı yaşamışlar. Eşiniz için daha zor, dez avantaşlı bir durumdaymış ve ömrü boyunca annesi hep yanındaymış. Değişmesi ve alışması zor olacak ama imkansız değil. Kv sevmişseniz, zamanla bu tavırlarınız yardımı ile eşinizin de değişimine şahit olabilirsiniz belki. Maalesef, size düşen şey sabretmek galiba... Mutluluklar...

İşte, hayatı boyunca bağlı yaşamışlar. Eşiniz için daha zor, dez avantaşlı bir durumdaymış ve ömrü boyunca annesi hep yanındaymış. Değişmesi ve alışması zor olacak ama imkansız değil. Kv sevmişseniz, zamanla bu tavırlarınız yardımı ile eşinizin de değişimine şahit olabilirsiniz belki. Maalesef, size düşen şey sabretmek galiba... Mutluluklar...
Sabreden derviş gibi olacam bu gidişle 😄 ama eskisi kadar umursamıyorum 😕 kendi bilir bi kızı var ben annesiysem o da babası yer yemez yola gelir gelecek gelmeli

Sevgili sonanda sonanda yorumların için çok teşekkür ederim, tepkini de anlıyorum ama inan bu davanın sürmesi beni çok yıpratıyor. Çocuğun nafakası dışında hiçbir şey istemiyorum. Bazı arkadaşlar gitsin sürsün dava, diyor ilk ayrıldığım zaman ben de öyle söylüyordum ama o kadar kolay olmadığını hissediyorum artık. Dava bitmediği için aramalar sormalar, resmiyetteki eş sıfatının sanki bir önemi varmış psikolojisinin bizi düşürdüğü durum. Bazen bu sebepten öyle gergin hissediyorum ki.

Yıllarca bunu yaşamak istemiyorum.
Bosanmis biri olarak seni cok cok iyi anliyorum. Bizler bosaninca eski esle tum bagin kopacagini sanip bir an once bitmesini istiyoruz ancak arada cocuk olunca o bag hic kopmuyor sadece minimum duzeye iniyor. Sonradan pisman olmamak adina evladinin gelecegi icin tum haklarindan vazgecmemeni dilerim. Biliyorum bosanma yipratici. Yasadim. Ancak ben bu sureci baska sehire tasinip tum herseyi avukata birakip yaptim en az hasarla atlatmak icin. Ve bu surec boyunca onu her yerden engelledim. O da elinden geleni yapti ancak benim kararli oldugumu ve benim de haklarim oldugunu, kanunlarin beni koruyabilecegini gordu. Ben bir de uzaklastirma karari cikarmistim. Bana 50 metreden fazla yaklasmamasi icin.
Tek basina cocuk buyutmenin ne kadar zor oldugunu cok iyi biliyorum. Oglumun tum sıkıntılariyla ben ugrasirken o bekar hayatina mutlu mutlu devam ediyor. Ve inan cocugun gelecegi hic umurunda degil. Bu nedenle ben haklarimdan vazgecmedim. Erkekler bosanirken sadece esinden bosanmiyor cunku cocuktan da bosaniyor saniyorlar kendilerini. Boyle de bir durum var. Tum sorumluluk sizin uzerinizde kalacak unutmayin. Sevgilerimle. Rabbim yardimciniz olsun.

Kırk küsur bin lira tuttu. Daha az olsaydı da isterdim, ilk zamanlar mevzu takı değil hakkımı bırakmama mevzusuydu, sonra atanınca kendim ve oğlum için ev almak-kurmak fikri düştü aklıma, yani meblağ da önem arz etti, şimdiyse boşanayım da başka şey istemem, her şeyi kendim yaparım, diye düşünüyorum.
Onlar sizin hakkınız, tabiki de isteyeceksiniz.
Ama eşiniz olacak şahsın altınlara bu kadar takmasi garibime gitti.
100 150 bin tl zannetim..
40 bin ne ki iki bilezik eder.

bende hemen hemen aynı durumda gibiyim. merak ettim neden hakim ziynet eşyaları talebini reddetti. ya benimde öyle olursa diye soruyorum

Bizim eşimle ifadelerimiz tutarlıydı, sadece o ailem bizimle çok ilgili iyi niyetli derken, ben bu ilginin özel hayatı ihlal ettiğini söylemiştim vs. Bunun dışında şahit göstermedim fakat 1,5 yıldır ayrı olmamız, burada çalışmamı vs delillendirdim.

Ona göre zaten takıları kendi taktıklarıydı, ailesinin evinde oturmamıza saymalıymışım. Yuvamı yıktıkları için bir de takı vermiş oldum yani.

Teşekkür ederim. İnşallah. Takıları Kv-Kp almıştı. Onlarda kaldı yani.

Biz hiç buna ihtimal vermiyorduk. Çok şaşırdık biz de.

İki tanıdık var, delille şahitle birisi beş, diğeri yedi yıldır boşanamıyormuş. Karara itiraz etmeyeceğim. Anlaşmalı boşanacağım.

Surekli_Karisik Surekli_Karisik madem sorun takı ve vazgeçtiniz şahit delil toplayarak yeniden dava açın ve bu kez tazminat isteyin, bu bir süreçtir ama en azından hakkınızı almış olursunuz, ilaveten nafaka davası da açın
Hepsinden vazgeçip anlaşmalı boşanacağım.

Zaten iki dava ayrı görülüyordu. Avukatım vardı fakat boşanma bittikten sonra takı davası açabileceğimi bilmiyordum. Takılar konusunda delillerim, şahitlerim vardı diye sanırım eş zamanlı açtık.
[/QUOTE]
İki dava zaten mecbur ayrı görülür ancak sizin durumunuza düşmemek adına ziynet davası mantık olarak sonra açılır. Çünkü karşı taraf malı mülkü duyunca zıplar. Ziynet davası içğn şahite falan bile gerek yok en büyük kanıt nişan düğün videosu veya fotoğraflarıdır.

Anlaşmaşı boşanmaya ziynet eşyaları konu yapılmak zorunda değikdir. Çünkü boşanmanın ferisi değildir ziynet. Boşanmanın ferileri velayet, nafaka, maddi ve manevi tazminattır. Birbirinizden nafaka ve maddi manevi tazminat istemeyeceğiniz konusunda mutabakata varır anlaşmalı olarak boşanırsınız ve bu boşanma kesinleştikten sonra da(karşı tarafın istinafa göndermesinin önüne geçmek için) ziynet davanızı açarsınız.

Merhaba sevgili hanımlar.

Uzun zamandır konu açmıyordum. Aslında buraya "boşandım" diye konu açacağım günü bekliyordum ama işler öyle olmadı. Hem konularımı bilenleri bilgilendirmek, hem biraz iç dökmek için kendimi attım buraya.

Konularımı bilmeyenler için özetle eşimin ve ailesinin büyük aşkına saygı duyup aradan çekildim, yaklaşık bir buçuk yıl önce. Boşanma davam çekişmeli olarak devam ediyordu, o da bir yıldan fazla oldu. Ben ziynet eşyalarımı talep ettiğim için anlaşmalı boşanamıyorduk. 15 gün önce hakim, davamın reddine karar vererek boşanma davasını reddetti ve boşanamadık. Takı davası ise ayrıyeten sürüyordu. Eşim takılardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyledi, ben de geçen hafta duruşmaya girip feragat ettiğimi yani vazgeçtiğimi söyledim. Aslında bir yandan çok pişmanım, hakkımdan vazgeçtiğim için; diğer yandan aynı hakim takı davasını da reddedecek, bölge mahkemesine itirazım yine bir buçuk yıla yakın sürecekti. Üstelik sonucu ne olurdu o da meçhul.

Bu konu beni günlerce gerdi, huzursuz etti. Boşanamamak, hukuk sistemine güvenememek, haklarımın uçup gitmesi ve zamanım.

Eşim protokolü hazırlayacak, velayet dışında bir talebim yok, ben onun olduğu şehre gidip duruşmaya katılacağım ve anlaşmalı olarak boşanacağız. Böyle işte, artık tek isteğim bu saçmalıklardan bir an önce kurtulmak.
En iyisi ni yapmışsın uzatmamak lazım

Back
X