Merhaba sevgili hanımlar.
Uzun zamandır konu açmıyordum. Aslında buraya "boşandım" diye konu açacağım günü bekliyordum ama işler öyle olmadı. Hem konularımı bilenleri bilgilendirmek, hem biraz iç dökmek için kendimi attım buraya.
Konularımı bilmeyenler için özetle eşimin ve ailesinin büyük aşkına saygı duyup aradan çekildim, yaklaşık bir buçuk yıl önce. Boşanma davam çekişmeli olarak devam ediyordu, o da bir yıldan fazla oldu. Ben ziynet eşyalarımı talep ettiğim için anlaşmalı boşanamıyorduk. 15 gün önce hakim, davamın reddine karar vererek boşanma davasını reddetti ve boşanamadık. Takı davası ise ayrıyeten sürüyordu. Eşim takılardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyledi, ben de geçen hafta duruşmaya girip feragat ettiğimi yani vazgeçtiğimi söyledim. Aslında bir yandan çok pişmanım, hakkımdan vazgeçtiğim için; diğer yandan aynı hakim takı davasını da reddedecek, bölge mahkemesine itirazım yine bir buçuk yıla yakın sürecekti. Üstelik sonucu ne olurdu o da meçhul.
Bu konu beni günlerce gerdi, huzursuz etti. Boşanamamak, hukuk sistemine güvenememek, haklarımın uçup gitmesi ve zamanım.
Eşim protokolü hazırlayacak, velayet dışında bir talebim yok, ben onun olduğu şehre gidip duruşmaya katılacağım ve anlaşmalı olarak boşanacağız. Böyle işte, artık tek isteğim bu saçmalıklardan bir an önce kurtulmak.