• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Davası-Feragat Etmem

Oncelikle cok gecmis olsun umarim daha fazla uzamadan biter anlasmali sekilde. Peki neden reddedildi dava? Iki taraf da bosanmak istiyor degil mi? Ne gerekçeyle reddettiler?
Çok teşekkür ederim. Hakimin tecrübesizliği bence. İki taraf da istiyor fakat eşim duruşmalara gelmiyor. Taraflar arasında sorun yok filan dedi.

İptal edersem eşim boşanmıyor, şartı takılar yani. Takı davası da ayrı görüldüğü için, feragat kararımı iptal ettirirsem o da yine boşanmaya yanaşmaz. Hem uyanıktır o, protokole takılarla ilgili bir şeyler yazıp, kendini garantiye alacaktır.
Neden temyize basvurmadin, hakkindan bu kadar kolay neden vazgectin? Esin bosanmazsa bosanmasin, 3 yil ayri yasayinca tek celsede bosanildigini bilmiyor musun? Acelen ne, dava gorulsun dursun. Esin taki davasini kazanacagini bal gibi bildigi icin herseye evet demissin..peki simdi bosanma protokolune kimbilir ne yazacak ve sen sirf bosanmak icin imzalayacak misin? Avukatin yok mu? Neden protokolu sen hazirlamiyorsun da adama birakiyorsun? Nafaka istemiyor musun?

Çok teşekkür ederim. Hakimin tecrübesizliği bence. İki taraf da istiyor fakat eşim duruşmalara gelmiyor. Taraflar arasında sorun yok filan dedi.
Taniklarla gecimsizligi kanitlasaydin karsi taraf davaya gelmese de olurdu. Temyize verebilirdin. Karar yazildiktan sonra 15 gun icinde hala sansin var karara itiraz etmeye. Avukatin seni yonlendirmiyor mu?

Kamuda çalışıyorum, aman aman ihtiyaç duymuyorum ama takılarımı almayı isterdim, bir oğlum var, ne bileyim bir ev filan alırız diye düşünüyordum en azından ama olmadı işte.

Geleceğe yönelik haklarınızı riske atacak bir sözleşme imzalamayın bence
OğlunuZun hakkı var sonuçta
Ne olur gelecekte bilinmez
Şimdilik bu evlilikten kurtulmak istiyorsunuz
haklı olarak , ama haklarınızı saklı tutun tavsiyem

Inanamiyorum ya nasil yapabilir hakim bunu. Benim de sürüyor davam, korktum acikcasi. Gecimsizlige dair bizde de kanit yok ama benim tanıklarımın ifadeleri var sadece. O nedenle sordum demek ki boyle ihtimal de var, hakimin reddetmesi gibi. Benim de ziynet esyalarim alindi benden... sizi oyle anliyorum ki. Hicbir sey almasam da olur bitsin yeter ki demenizi..

Merhaba sevgili hanımlar.

Uzun zamandır konu açmıyordum. Aslında buraya "boşandım" diye konu açacağım günü bekliyordum ama işler öyle olmadı. Hem konularımı bilenleri bilgilendirmek, hem biraz iç dökmek için kendimi attım buraya.

Konularımı bilmeyenler için özetle eşimin ve ailesinin büyük aşkına saygı duyup aradan çekildim, yaklaşık bir buçuk yıl önce. Boşanma davam çekişmeli olarak devam ediyordu, o da bir yıldan fazla oldu. Ben ziynet eşyalarımı talep ettiğim için anlaşmalı boşanamıyorduk. 15 gün önce hakim, davamın reddine karar vererek boşanma davasını reddetti ve boşanamadık. Takı davası ise ayrıyeten sürüyordu. Eşim takılardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyledi, ben de geçen hafta duruşmaya girip feragat ettiğimi yani vazgeçtiğimi söyledim. Aslında bir yandan çok pişmanım, hakkımdan vazgeçtiğim için; diğer yandan aynı hakim takı davasını da reddedecek, bölge mahkemesine itirazım yine bir buçuk yıla yakın sürecekti. Üstelik sonucu ne olurdu o da meçhul.

Bu konu beni günlerce gerdi, huzursuz etti. Boşanamamak, hukuk sistemine güvenememek, haklarımın uçup gitmesi ve zamanım.

Eşim protokolü hazırlayacak, velayet dışında bir talebim yok, ben onun olduğu şehre gidip duruşmaya katılacağım ve anlaşmalı olarak boşanacağız. Böyle işte, artık tek isteğim bu saçmalıklardan bir an önce kurtulmak.
İnşallah tez zamanda boşanırsınız.Takılar eşinizdemı kaldı yoksa harcandımı?

Neden temyize basvurmadin, hakkindan bu kadar kolay neden vazgectin? Esin bosanmazsa bosanmasin, 3 yil ayri yasayinca tek celsede bosanildigini bilmiyor musun? Acelen ne, dava gorulsun dursun. Esin taki davasini kazanacagini bal gibi bildigi icin herseye evet demissin..peki simdi bosanma protokolune kimbilir ne yazacak ve sen sirf bosanmak icin imzalayacak misin? Avukatin yok mu? Neden protokolu sen hazirlamiyorsun da adama birakiyorsun? Nafaka istemiyor musun?

3 yıl değil 33 yıl ayrı yaşanılsa da boşanılmıyor, gerekçe, tanık, somut delil gerekiyor boşanmak için, keza hakim davayı reddetmiş reddedilen dava temyize nasıl gidecek. Davanın temyizi için karar çıkması gerekiyor.

Surekli_Karisik Surekli_Karisik madem sorun takı ve vazgeçtiniz şahit delil toplayarak yeniden dava açın ve bu kez tazminat isteyin, bu bir süreçtir ama en azından hakkınızı almış olursunuz, ilaveten nafaka davası da açın

Feragat edilen dava yeniden açılamaz. Boşanma davasını reddettiyse hakim ikna olmamış demektir. Hakim red değilde ayrılık kararı verseydi işte ozaman üç yıllık süre içinde taraflar birleşmezse karar boşanmaya çevrilirdi. Somut olayda hiçbiri yok . Şu aşamada 1. Red kararını üst mahkemeye götürebilirsiniz( süre dolmadıysa) 2. Yada anlaşmalı boşanma yoluna gidebilirsiniz . Bana göre en kısa yoldan şartlarda uzlaşıp anlaşmalı boşanmak en mantıklısı

3 yıl değil 33 yıl ayrı yaşanılsa da boşanılmıyor, gerekçe, tanık, somut delil gerekiyor boşanmak için, keza hakim davayı reddetmiş reddedilen dava temyize nasıl gidecek. Davanın temyizi için karar çıkması gerekiyor.

Surekli_Karisik Surekli_Karisik madem sorun takı ve vazgeçtiniz şahit delil toplayarak yeniden dava açın ve bu kez tazminat isteyin, bu bir süreçtir ama en azından hakkınızı almış olursunuz, ilaveten nafaka davası da açın
3 yil ayri yasanildiginda bunutaniklarla ispat edersen evlilik birlikteliginin bittigini gosterdigi icin bosanabiliyorsun. Avukatim soylemisti.

3 yil ayri yasanildiginda bunutaniklarla ispat edersen evlilik birlikteliginin bittigini gosterdigi icin bosanabiliyorsun. Avukatim soylemisti.

Bende öyle biliyordum ama eşim anlattı, eski eşiyle 4,5 yıl ayrı yaşamışlar, yani eşimin ayrı evi ikamet belgesi varmış, eşinin oturduğu eve de aile konutu şerhi konmuş ayrılık olunca, mahkeme eşimin açtığı davayı reddetmiş, 4,5 yıl sonra kadın dava açınca o dava kabul edilmiş ve süreç 3 yıl daha sürmüş.

Bende öyle biliyordum ama eşim anlattı, eski eşiyle 4,5 yıl ayrı yaşamışlar, yani eşimin ayrı evi ikamet belgesi varmış, eşinin oturduğu eve de aile konutu şerhi konmuş ayrılık olunca, mahkeme eşimin açtığı davayı reddetmiş, 4,5 yıl sonra kadın dava açınca o dava kabul edilmiş ve süreç 3 yıl daha sürmüş.
Cok sasirdim. Tesekkur ederim yanlis bildigim.bir seyi duzelttiginiz icin.

Hatırladım sizi.
Feragat etmeyin hiçbir şeyden. Oh ne ala memleket erkek için her şey.
Bırakın sürsün. Size sürecek de ona sürmeyecek mi dava?
Ne hakkınız varsa alın. İnsan vermek istemediği için bile bilenir!
Onca zaman sana eşlik yapmışım, yoldaşın olmuşum, çocuk doğurmuşum, senin yüzünden yuvam dağılmış, ama hakkımı da bırakıyorum ki boşanabileyim senden. Hayır. Bu kadar kolay olmamalı.

KPSS'ye de bu süreçte çalışmıştınız değil mi? Yanlış hatırlamıyorum? Hayırlı bir şeye vesile olmuş en azından, kamçılamış olumlu yönde.

Eşiniz avukat, ailesi varlıklı eli kolu uzun bir aileydi, hâkimin verdiği kararda parmakları olabilir gibi geldi bana.

Yerinizde olsaydım anlaşmalı bosanmazdim, üst mahkemeye başvururdum açıkçası, baştan beri amaçları altınları vermemekti, emellerine ulaşmış oluyorlar böyle, üzücü gerçekten.

Her konunuzda eski eşinizin beş para etmez bir adam olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
Bana da öyle geldi
Ama Allah onlardan o altınların çok daha fazlasını çıkarır

Merhaba sevgili hanımlar.

Uzun zamandır konu açmıyordum. Aslında buraya "boşandım" diye konu açacağım günü bekliyordum ama işler öyle olmadı. Hem konularımı bilenleri bilgilendirmek, hem biraz iç dökmek için kendimi attım buraya.

Konularımı bilmeyenler için özetle eşimin ve ailesinin büyük aşkına saygı duyup aradan çekildim, yaklaşık bir buçuk yıl önce. Boşanma davam çekişmeli olarak devam ediyordu, o da bir yıldan fazla oldu. Ben ziynet eşyalarımı talep ettiğim için anlaşmalı boşanamıyorduk. 15 gün önce hakim, davamın reddine karar vererek boşanma davasını reddetti ve boşanamadık. Takı davası ise ayrıyeten sürüyordu. Eşim takılardan vazgeçersem anlaşmalı boşanacağını söyledi, ben de geçen hafta duruşmaya girip feragat ettiğimi yani vazgeçtiğimi söyledim. Aslında bir yandan çok pişmanım, hakkımdan vazgeçtiğim için; diğer yandan aynı hakim takı davasını da reddedecek, bölge mahkemesine itirazım yine bir buçuk yıla yakın sürecekti. Üstelik sonucu ne olurdu o da meçhul.

Bu konu beni günlerce gerdi, huzursuz etti. Boşanamamak, hukuk sistemine güvenememek, haklarımın uçup gitmesi ve zamanım.

Eşim protokolü hazırlayacak, velayet dışında bir talebim yok, ben onun olduğu şehre gidip duruşmaya katılacağım ve anlaşmalı olarak boşanacağız. Böyle işte, artık tek isteğim bu saçmalıklardan bir an önce kurtulmak.

Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah gönlünüze göre bi an önce sonuçlanır 🙏🏻

Back
X