Boşanma davası açacağım, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum

pacwoman

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
353
67
318
Merhaba arkadaşlar,
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle anlaşmalı boşanma davası açacağım. Eşim evi terk etti ve şu an farklı bir şehirde, dolayısıyla davayı benim açmam gerekiyor. Nasıl bir dilekçe hazırlamalıyım, nelere dikkat etmeliyim, öncesinde ödeme yapmam gereken yer var mı veya ne kadar ödeme yapmam gerekiyor? Bebeğim ve çocuğumla birlikte bu işleri yapacağım için hızlıca adliyede işimi bitirmem gerekiyor. Lütfen yardım edin

Avukat yok mu tanıdık.. vekalet versen uğrasmazsın.. notere vekalet veriosun avukat adına o açıyor davayı hazırlıo dilekçeyi. Anlaşmalı da iki tarafın da adliyeye gitmesi lazımdiye biliyorum

Reactions: Cac
Avukat yok mu tanıdık.. vekalet versen uğrasmazsın.. notere vekalet veriosun avukat adına o açıyor davayı hazırlıo dilekçeyi. Anlaşmalı da iki tarafın da adliyeye gitmesi lazımdiye biliyorum
Avukatı karşılayabilecek maddi güze sahip değilim maalesef. Aslında çalışıyorum ama eşim yüzünden borç batagindayim

İnternette anlaşmalı boşanma dilekçelerinin örnekleri var siz sadece kişisel bilgilerinizi dolduruyorsunuz çocukların kimde kalacağını eklemek gibi. İki taraf da imza atıyor; adliyeye dilekçeyi verirken 400-500 lira gibi bi ücretle davayı açıyorsunuz. Daha sonra dava günü belirlenince e devletinizde gözüküyor.

Çok teşekkür ederim çocuklarım için ne kadar nafaka talep etmeliyim sizce? Bebeğimin bakıcısı var 2500 TL maaş alıyor, büyük oğlum anaokulunda 500 TL civarı masrafı var

Çok teşekkür ederim çocuklarım için ne kadar nafaka talep etmeliyim sizce? Bebeğimin bakıcısı var 2500 TL maaş alıyor, büyük oğlum anaokulunda 500 TL civarı masrafı var
Canım ben sadece bi tanıdığımdan dolayı anlaşmalı boşanma hakkında biraz bilgi sahibiydim onu anlattım. Nafaka olayını hiç bilmiyorum belki bi hukukçu görür yardımcı olur.

Paran varsa avukat tut ile etapta anlasmali derler cekismeliye donusur bende boşanıyorum anlasmali bosanma kolay bir intrt dilekçe ornegi var doldur imza atiyor iki tarafta basvuru günü ikiside orda basvurup cüzi miktarcharc yatiyor sonrasi tebligleri bekleyip durusma guni sonra gerekceli karar tekrar dilekce kesin eminmisiniz gibisinden sonra bitoyorr

Karsi taraf nakafayi kabul ediyorsa ala bizimki cekismeli hakim genelde dusuk baglar 500 1500 arasi maasa gore ama karsi taraf anlasiyorsa 3000 tl istegin egitim saglik masraflarida ortak diyin karsinin gelir durumuna göre isteyin çocuklar icin isteyin size ilerde verdigi nafaka guzune batar ama çocuklara batmaz .ben cocuga yüksek istedim amacekismeli olinca 500 veurrim masrafim cok demis kendi cicuguna 500 tl nafaka vern adam iste benimkide hakim daha karar vermedi geliri de var

İnşallah tez vakitte kurtulursunuz o adamdan çocuğundan para sakınan biri ne kadar adamsa tabii... İki çocuk için 3000 TL vermeyi kabul etti ama şöyle bir durum var belirli bir maaşı geliri yok serbest çalışıyor birkaç ay verip diğer aylar vermeyebilir benim korkum da o

Ben 6 yıl önce 400 tl ye açmıştım davayı fiyat artmıştır diye düşünüyorum.

Avukatı karşılayabilecek maddi güze sahip değilim maalesef. Aslında çalışıyorum ama eşim yüzünden borç batagindayim
Ben de aynı durumdaydım avukatın sadece notere vekalet parası verdim. Tüm masrafları ve avukat giderini karsı taraf ödeyecek diye dilekçemde yazdı. Ben ödemedim bişi

O zaman sıkıntı serbest meslek zor bir ay para var bir ay bazen yok siz yine avukata sorun 3000 yazin anlasmali ise bisekilde vermek zorunda.icra yoluyla alinir diye biliyorm .bence kenar kosedw paraniz varsa avukata gidin anlasmali bile olsa sözleşmeyi size gore hazırlar akliniza soru takilir sorarsiniz

Böyle kadın parası yiyen karakterlerin..... Neyse banlanmak istemiyorum. Erkeğim diye geçiniyorlar birde yaaa. Aynısından bende de vardı tek farkı borç bırakmadı extra ama elimde avucumda ne varsa gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…