- 14 Aralık 2015
- 19
- 9
- 36
- Konu Sahibi karmasikhayat
-
:) hakim bilir de, dava dilekçesine delil sunulmamış, bu davanın reddine neden olmaz mı.gelecek davanın nasıl sonuçlanacağını bi tek hakim bilir sanıyorum.
Çocuk yoksa, mali uyuşmazlık yoksa boşar niye boşamasın. Delil göstermek zorunda değil ki o anlamda. İstemiyorum, boşanacağım demiş. Daha büyük ne delili olsun. Tanıksız, belgesiz boşanan çok var.:) hakim bilir de, dava dilekçesine delil sunulmamış, bu davanın reddine neden olmaz mı.
şundan dolayı aklım karışıyor, arkadaşım dava dilekçesine itiraz etmediği için dava dilekçesine delil sunulmaması sorun olmadan boşamaya mı karar verecek. hem dava dilekçesine itiraz etmemiş hem de boşanmak istemiyorum demiş
çocukları var ama adam velayet ve nafaka konusunda bir şey yazmamış dava dilekçesindeDilekçe şeklen eksik diyorsanız yine reddolunmaz, süre verir hakim tamamla diye. O da usulen yazar bir şeyler. Bi de dilekçeye cevap vermediyse, hepsini reddetmiş sayılır. Boşanmak istemiyorum diyebilir yani arkadaşınız.
ön duruşmaya bir taraf katılmazsa diğerinin yararına bir sonuç çıkar mıTahkikat bitmiş sözlü yargılamaya geçilecek. Hakim söylenecek son sözleri olup olmadığını soracak ve hüküm kuracak.
ön duruşmaya bir taraf katılmazsa diğerinin yararına bir sonuç çıkar mı
pardon yanlış sordum. gelecek olan duruşmada bir taraf katılmayıp diğer taraf katılırsa sonuç katılan tarafın işine yarar mıTahkikat bitmiş sözlü yargılamaya geçilecek. Hakim söylenecek son sözleri olup olmadığını soracak ve hüküm kuracak.
Bir taraf katılmasa bile karar verilir. Bunun aleyhe mi lehe mi olacağı buna dayalı olarak bilinemez, eldeki delillere ve tarafların beyanlarına göre şekillenir.pardon yanlış sordum. gelecek olan duruşmada bir taraf katılmayıp diğer taraf katılırsa sonuç katılan tarafın işine yarar mı
Davayı açan taraf delil göstermemişse arkadaşınız boşanmayı istemediği için karşı tarafın açtığı davanın reddine karar verilecektir, iddialarını ispatlayamadığı için.Merhaba, arkadaşımın durumuyla ilgili soru sormak için bu konuyu açtım. Yardımcı olursanız sevinirim
Adam şiddetli geçimsizlik diye çekişmeli boşanma davası açmış ama sadece iddialarda bulunmuş. Yani delil sunmamış şahit yazmamış. Hakaret vardı VS.. Diyerek boşanmak istiyorum demiş. Ayrı evde yaşıyorum da demiş 2 yıldır
Arkadaşım da cevap dilekçesi yazmamış.
Ön duruşmaya ikisi de katılmış
Hakim dilekçeye itirazın var mı diye arkadaşıma sormuş yok demiş.
Ön duruşma tutanağında hakim ikisi için de sulh olmak istemiyoruz davaya devam olunsun diye yazdırmış
Sonra boşanmak istiyor musun diye sormuş adam istiyorum demiş arkadaşım istemiyorum demiş. Yani boşanmaktan vazgeçmiş.
Hakim de dava dilekçesinin delile dayanmadığı ve cevap dilekçesi verilmediği için tahkikatın bittiğini yazdırmış
Hmk 186. Maddeye göre sözlü yargılamayageçildiği ve tarafların yokluğunda hüküm verileceği ihtarına demiş ve yeni duruşma günü vermiş
Gelecek dava nasıl sonuçlanır sizce
arkadaşım hakimin ilk sorusunda davaya itirazın var mı diye, yok demiş. Bu yüzden ispata gerek olmadığı kararı çıkmaz değil mi. çünkü davaya itiraz etmemiş ama boşanmak istemiyorum da demişDavayı açan taraf delil göstermemişse arkadaşınız boşanmayı istemediği için karşı tarafın açtığı davanın reddine karar verilecektir, iddialarını ispatlayamadığı için.
Boşanmak istemiyorum demişse dava reddolur merak etmeyin.arkadaşım hakimin ilk sorusunda davaya itirazın var mı diye, yok demiş. Bu yüzden ispata gerek olmadığı kararı çıkmaz değil mi. çünkü davaya itiraz etmemiş ama boşanmak istemiyorum da demiş
Arkadaşınız avukatla beraber dava sürecini yürütmüyor değil mi? Cevap dilekçesi vermemiş, itiraz etmemiş vs. Sonra da boşanmak istemiyorum demiş. İstikrarlı bir şekilde ilerlemiyor. Yani bu durumlarda keşkenin anlamı olmasa da keşke bir avukatla beraber bu süreçte ilerleseymiş. Karşı taraf delil göstermemiş evet siz buna dayanarak hakim boşanma kararı vermez diye düşünüyorsunuz da arkadaşınız ne itiraz etmiş ne cevap dilekçesi yazmış. Yani bu da onun aleyhine işleyecek durumlar. Bunu belirtmekte yarar var.arkadaşım hakimin ilk sorusunda davaya itirazın var mı diye, yok demiş. Bu yüzden ispata gerek olmadığı kararı çıkmaz değil mi. çünkü davaya itiraz etmemiş ama boşanmak istemiyorum da demiş
Arkadaşınız avukatla beraber dava sürecini yürütmüyor değil mi? Cevap dilekçesi vermemiş, itiraz etmemiş vs. Sonra da boşanmak istemiyorum demiş. İstikrarlı bir şekilde ilerlemiyor. Yani bu durumlarda keşkenin anlamı olmasa da keşke bir avukatla beraber bu süreçte ilerleseymiş. Karşı taraf delil göstermemiş evet siz buna dayanarak hakim boşanma kararı vermez diye düşünüyorsunuz da arkadaşınız ne itiraz etmiş ne cevap dilekçesi yazmış. Yani bu da onun aleyhine işleyecek durumlar. Bunu belirtmekte yarar var.
istikrarlı olmamış maalesef. aslında boşanmak istemiyor ama karşı taraf boşanmak istediği için gel git durumu var. psikolojisi pek iyi değil. boşanmaya karar verip hakim sorunca da düşünüp o an boşanmak istemiyorum demiş. o yüzden durumu çok belirsiz. bana danışınca ben de internetten araştırdım birkaç şey öğrendim ama durumun içinden çıkamadım. karşı tarafın delili yok bu tarafın itirazı yok. hakim kanaatine dayanarak hüküm veriri mi böyle durumlardaArkadaşınız avukatla beraber dava sürecini yürütmüyor değil mi? Cevap dilekçesi vermemiş, itiraz etmemiş vs. Sonra da boşanmak istemiyorum demiş. İstikrarlı bir şekilde ilerlemiyor. Yani bu durumlarda keşkenin anlamı olmasa da keşke bir avukatla beraber bu süreçte ilerleseymiş. Karşı taraf delil göstermemiş evet siz buna dayanarak hakim boşanma kararı vermez diye düşünüyorsunuz da arkadaşınız ne itiraz etmiş ne cevap dilekçesi yazmış. Yani bu da onun aleyhine işleyecek durumlar. Bunu belirtmekte yarar var.
Davacı da delil öne sürmemiş. En azından bir tanık, ayrı yaşadığına dair bir delil sürse onun açısından iyi olurmuş. Hakim ne der bilemeyiz, davanın reddine de karar verebilir şu durumda.istikrarlı olmamış maalesef. aslında boşanmak istemiyor ama karşı taraf boşanmak istediği için gel git durumu var. psikolojisi pek iyi değil. boşanmaya karar verip hakim sorunca da düşünüp o an boşanmak istemiyorum demiş. o yüzden durumu çok belirsiz. bana danışınca ben de internetten araştırdım birkaç şey öğrendim ama durumun içinden çıkamadım. karşı tarafın delili yok bu tarafın itirazı yok. hakim kanaatine dayanarak hüküm veriri mi böyle durumlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?