merhaba meltem hanım ben 10 aylık evliyim. eşim ve ben öğretmen olarak görev yapmaktayız. bundan bir ay önce eşimle çok büyük tartışmamız oldu ve beni evden gönderdi, bir aydır da aynı yerde kalmıyoruz. sorunumuz özetle maddi. evin giderlerini borçlarımızı ortak ödediğimiz halde aldığıma verdiğime aşırı karışıp, ayrıca da bu nedenle hakaretler ettiği için ayrıldım. bana 'maaşının tamamını ortaya koymuyorsan boşanacağız ' dedi. bu benim çok ağırıma gitti. biz eşimle 4 yıllık birliktelik sonrasında severek evlendik. ama bu söylediği şeyler beni sevmediğini düşünmeme neden oldu. ayrıca uzak şehirlerde olduğumuz için görüşemediğimizden düğün için biraz acele ettik. göreve başladığımızın ilk yılı evlendik ve maddi durumumuz çok iyi olmadığı için ben her masrafta eşimi düşündüm o kadar ki beyaz eşyamızı bile düğünden altı ay sonra almayı kabul ettim. eşim bana 'ben durumum olsa bugün evlenmek isterim ama maddi durumum iyi değil bir yıl sonra evlenelim' demişti. sorun para ise hallderiz düğünden sonra öderiz demiştim ve bu konuda ona her türlü yardımı ettim fedakarlığı da... evlendikten sonra ' bana bu düğünü sen istedin, bir yıl daha bekleyemedin ' gibi kırıcı şeyler söyledi. bunun telafisini etme durumum yok ama. eğer böyle bir cümle kuracağını bilseydim hiç evlenmezdim. ona çokkk kırgınım. 1. si beni maaşını ortaya koymuyorsan boşanırız diyerek gözden çıkardığı için, 2. si bu düğünü ikimiz de çok istediğimiz için ve birbirimizi severek evlendiğimiz halde sen bekleyemedin gibi telafi edemeyeceğim bir durumla beni karşılaştırdığı için, 3. sü de bir aydır ayrı kaldığımız hala arayıp kendini affetttirme çabasına girmediği için ona çok çokk kırgın ve kızgınım. çevremdekiler affet diyorlar ben de affetmeyi çok istiyorum ama eşimden affedilmeye değer bir davranış görmüyorum. bir yandan bu evlilik bitmesin istiyorum, bir yandan da bu kadar yaptığını burnu sürtmeden affedersem tekrar yapacağını düşünerek boşanmayı istiyorum. bana yardımcı olabbilir misiniz. bu evliliği kurtarmak adına ne yapabilirim. sadece beklemeli miyim ve eşim hatasını nasıl anlar bunun için yapabileceğimiz bir şey var mı. eğer bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...