Merhaba.. eşimden boşanmak istiyorum ancak neyi nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Biri 4 yaşında diğeri 2,5 aylık 2 kızım var. 2. kızıma hamileliğimden itibaren eşimle aramızda problemler çoğaldı. Kötü bi hamilelik yaşadım, tartıştık ve gebeliğimin son 15 günü annemdeydim. Doğumdan 3 gün önce barıştık, 3 gün sonra annemle tartıştılar. Şimdi annemle konuşmuyor ve görüşmüyorlar. Ben tüm bunlara rağmen çocuklarımız var dedim ve herşeyin düzeleceğine inandım, taa ki aldatıldığımı öğrenene kadar. Eşimin telefonunda tesadüfen mesaj kayıtlarını gördüm ve aldatıldığımı öğrendim, ne kadar zamandır aldatılıyorum bilemiyorum ama bebeğim 20 günlükkenki kayıtlardı bunlar. Muhtemelen silmeyi unutmuş çünkü daha sonrasında silinmişti. Şimdi eşimin detaylı telefon dökümlerinden takip edebiliyorum ve görüyorum ki halen mesajlaşma ve konuşmalar mevcut.
Artık boşanmaya karar verdim, ancak maddi olarak biraz güçlenmek için beklemeye karar verdim.
Boşanınca annem mütahitten alacağı evlerden birini verecek bana orada oturmayı düşünüyorum.
Şu an oturduğumuz ev kayınpederimin üzerine kayıtlı, ve aynı binada bi daireden de kira gelirimiz var. Eşimin maaşı 1500 lira civarı. Sadece araba eşimin üzerine yani başka kayıtlı mal varlığı yok.
Benim evlenmeden önce arabam vardı evlenince yanilemek suretiyle değiştirdik ve ruhsat eşimin üzerine oldu bi şekilde. Kendisi bikaç borcumuzu kapatınca bana da araba almayı düşünüyor. Kayınpederim de şu sıralar mal varlığını çocukları arasında paylaştırmayı düşünüyor.
Şimdi ben ev, araba gibi nedenlerle 1 sene kadar boşanmayı ertelemek istiyorum.
Ancak kendimi zor tutuyorum, en ufak şeyde haykırmak beni aldattığını bildiğimi ve boşanmak istediğimi söylemek istiyorum. Muhtemelen inkar edecek ve boşanmak istemiyecek.
Ancak 1 sene sonunda dava açtığımda aldatılmamı sebep göstermek de istiyorum. Bunu yapabilir miyim ?
Kayınpederim mal varlığını paylaştırdığında eşime düşenlerden hak talep edebilir miyim ?
Evlenince sigortanı ben öderim diyerek çalışmamı istememişti ama sigortam ödenmedi, bunu tazmin edebilir miyim?
Tahminen ne kadar nafaka alabilirim ?
Çocukların velayetlerini bana verirler değil mi ?
Tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini istiyorum