boşanma aşamasında ya da yeni boşanmış hanımlar toplanalım destek olalım birbirimize.

bendenoturubirbenvar

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
16
0
16
İstanbul
arkadaşlar hepinize kucak dolusu merhaba.
siteyi yıllardır takip ediyorum fakat başa gelince artık sizinle paylaşmak istedim.
ben uzun bi beraberlikten sonra evlendim. insan aynı eve girmeyince maalesef kimseyi tanımıyor.
2 senelik evliliğimin 10 günü iyi geçmemiştir. evlendikten sonra iki yabancı gibi olduk. duygusal açıdan çok büyük boşluğa düştüm. daha sonra karı koca ilişkimiz giderek azalmaya hatta yokolmaya başladı. en ufak bişeyde küfür hakaret aşağılama şiddet... hatta bişey olmasına bile gerek olmuyodu. bazen işten geliyodum iyi akşamlar diyodum direkt hakaret etmeye yada üstüme saldırmaya çalışıyodu. kendisine kaç kere ayrılmayı teklif ettim ama kabul etmedi. doktora gidelim sonuçta normal davranmıyosun sanada banada yazık dedim bana hasta felan değilim diye çıkıştı kaç kere! ayda bi kere fena halde kavgalarımız oluyodu apartmanda kimsenin yüzüne bakıcak halim kalmamıştı. çalışan bi bayanım. eşime defalarca bana ev işlerinde yardımcı olmasının iyi birşey olduğunu hayat müşterekse bunun evdede geçerli olduğunu anlatmaya çalışsamda anlaşılamadım! başta çok üzüldüm ama baktım adamın bi adım atıcağı yok yeterki evde huzursuzluk çıkmasın diye evimi yemeksiz bırakmadım her gece bi sonraki akşamın yemeğini yapar öyle yatardım evim tertemizdi hiç ütüsüz kirli eşya bırakmazdım. para sıkıntımızda yoktu. sağlımızda yerimizdeydi ama eşim sürekli bi huzursuzluk içinde bi memnuniyetsizlik içindeydi. sürekli kavga çıkarırdı. ben aileme hiçbişeyden bahsetmedim çünkü çok üzülürlerdi. çoğu türk kadınının yaptığı gibi düzelmesini umut ederek sabrettim dua ettim Allah a.. ama hiç isyan etmedim hayatta en ağır imtihan kötü eşmiş bu imtihandan yüzümün akıyla çıkmak için dua ettim. ama maalesef 2 sene sonunda şiddet hakaret ve küfür giderek artmaya başladı. en son kavgamızda resmen ölümden döndüm ve artık sabretmemin hiçbirşeye yaramadığını bu adamla aynı çatı altında kalırsam herşeyimden olacağının idrakine iyice vardım. şimdi dilekçeleri verdik. mahkeme gününü bekliyorum ilk günler aşırı kötüydüm ilaçlar iğneler vs. vs. ama gün geçtikçe daha iyi oluyorum kendime güvenim geliyo geleceğe umutla bakıyorum ailem ve sevdiklerimde sağolsunlar tam destek bana. arkadaşlar kimse bizden daha değerli değil ömür boyu ızdırap çekicemize bikaç ay (maksimum) sıkıntı çekeriz. bence mahalle baskısını görmezden gelmek lazım herkes kendi işine baksın.
bunları neden anlatıyorum insan başına kötü bi olay gelince dünyadaki en büyük dert kendinde sanırmış. maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor. kimseyi değiştiremiyorsunuz. eğer evliliğinizde kötü giden ciddi bişeyler varsa lütfen çocuk yapmayın o çocuklarada günah. koskoca insanlar evliliği yürütemiyorsa o minicik yavrulara bunu yüklemek çok saçma.(benim çocuğum yok çok şükür) Allah benim gibi olan bütün arkadaşlarıma yardım etsin. Dua edin umut edin ve sabredin. her şerde bi hayır vardır. Allah karşımıza vijdan sahibi insanlar çıkarsın.Amin.

şuan inanki tüylerim diken diken çünkü aynı şeyleri yaşamışız sanırım en büyük şansımızda çocuk olmaması. aynı dönemleri geçirdim geçiriyorum hemde benimki bi küs bi barış şeklinde tamam diorum inanıyorum mevzuyu uzatmıyorum barışıyorum 2 gün sonra aynı . bu nedenlerden ben işimden ayrıldım çünkü iş yerinde verimli olamıyodum . birde evliliğin ilk aylarında dünya eşinden ibaretmiş gibi geliyo insana ben çok severek hattta ailemi bile karşıma alarak evlendim benim ailemden kimseyle görüşmedi kaç aylarca kaldıki annem babam ona bir tane laf dahi sölemedi tek sebep annemin onun yanında bana bağırması üstüme yürümesi evi kurarken tamam belki annem hatalıydı o anda ama onun kararını ben veririm o olgunluk göstermedi ateşe kürükle gitti annem herzaman yapıcı oldu herşeye rağmen kızımın yuvası bozulmasın die sonradan görüştüler ama iş işten geçmişti çünkü benle problemleri başladı 3 gün iyiyyiz melek gibi adam sonra en ufak şeyde kavga sıkıntıları vardı maddi anlıyodum ama benim suçum ne ben herzaman yapıcı oldum yaşımdan büyük olgunluk gösterdim ama evimize giderken yolda trafik olsa adam bana bağırıyodu küfür dersen o biçim . rabbim darda kalanların yanında olsun allahıma sığındım çok üzüldüm acı çektim halada çekiyorum diceklerki belki bu adam için acı çekilir çekiyosun başına gelmeyen anlayamaz kabullenmen zor oluyo ayrılığı tabikide hemde ne zor kötü şeyler aklına gelmiyo hep iyi davranışları aklına geliyo allahıma yalvardım hafızamı sil rabbim onu unuttur bana sonuçta güzel günlerimizde geçti belki az ama geçti. benim mücadeleci bi yapım var çok mücadele ettim elimden geleni yaptım vicdanım çok rahat vicdanı rahatsız olması gereken o. ayrıca canım aynı senin gibi kendim kötü giyinsem diyelimki işe giderken yetişemiyodum onu pırıl pırıl giydirirdim evimde yemek hep olurdu onu mutlu etmek için herşeyi yaptım sustum oturdum bi köşeye olmadı olmadı olmadı hüsrana ben uğradım allah hepimizin yardımcısı olsun sonumuz güzel olsun

şuan inanki tüylerim diken diken çünkü aynı şeyleri yaşamışız sanırım en büyük şansımızda çocuk olmaması. aynı dönemleri geçirdim geçiriyorum hemde benimki bi küs bi barış şeklinde tamam diorum inanıyorum mevzuyu uzatmıyorum barışıyorum 2 gün sonra aynı . bu nedenlerden ben işimden ayrıldım çünkü iş yerinde verimli olamıyodum . birde evliliğin ilk aylarında dünya eşinden ibaretmiş gibi geliyo insana ben çok severek hattta ailemi bile karşıma alarak evlendim benim ailemden kimseyle görüşmedi kaç aylarca kaldıki annem babam ona bir tane laf dahi sölemedi tek sebep annemin onun yanında bana bağırması üstüme yürümesi evi kurarken tamam belki annem hatalıydı o anda ama onun kararını ben veririm o olgunluk göstermedi ateşe kürükle gitti annem herzaman yapıcı oldu herşeye rağmen kızımın yuvası bozulmasın die sonradan görüştüler ama iş işten geçmişti çünkü benle problemleri başladı 3 gün iyiyyiz melek gibi adam sonra en ufak şeyde kavga sıkıntıları vardı maddi anlıyodum ama benim suçum ne ben herzaman yapıcı oldum yaşımdan büyük olgunluk gösterdim ama evimize giderken yolda trafik olsa adam bana bağırıyodu küfür dersen o biçim . rabbim darda kalanların yanında olsun allahıma sığındım çok üzüldüm acı çektim halada çekiyorum diceklerki belki bu adam için acı çekilir çekiyosun başına gelmeyen anlayamaz kabullenmen zor oluyo ayrılığı tabikide hemde ne zor kötü şeyler aklına gelmiyo hep iyi davranışları aklına geliyo allahıma yalvardım hafızamı sil rabbim onu unuttur bana sonuçta güzel günlerimizde geçti belki az ama geçti. benim mücadeleci bi yapım var çok mücadele ettim elimden geleni yaptım vicdanım çok rahat vicdanı rahatsız olması gereken o. ayrıca canım aynı senin gibi kendim kötü giyinsem diyelimki işe giderken yetişemiyodum onu pırıl pırıl giydirirdim evimde yemek hep olurdu onu mutlu etmek için herşeyi yaptım sustum oturdum bi köşeye olmadı olmadı olmadı hüsrana ben uğradım allah hepimizin yardımcısı olsun sonumuz güzel olsun

aynen canım aynen.. trafik varsa başlıyodu bana küfür etmeye... bu insalar sorunlu manyak... inan ömür geçmez şuanda ne aşamadasın bilmiyorum ama inan huylu huyundan vazgeçmiyo. eden bulurmuş inşallah insanların güzel hayallerini söndürenler layıklarını bulurlar.

boşanma aşamasındayım yani senin gibi eve kapattım kendimi iyice saldım kimse mutsuz olmak için evlenmez ne hayallerim vardı şimdi nerde mutlu çift görsem içim cız ediyo biz nie olmadık die ama olmayınca olmuyo vardır bundaDa hayır diorum ama zor mu ewt çok zor hayallerin değişiyo bi anda sil baştan yaşıyosun çoğu şeyi kabullenmek zaten zor süreç insanların soruları hiç bitmiyo içinde sevginde varsa vay haline zaten tamam bu adamlar kötü huylu ama iyi yanlarıda var yok değil tamam yaşamak belki çok zor ama şuan biz onları göremiyoruz kör olmuş gibiyiz ama eskiye göre çok daha iyiyim çünkü artık olmucagını kabullendim kabulleniyorum tek korkum ne biliyomusun arkadaşım ben evlat sahibi olmayı çok istiyodum ilerki planımda buydu eşimle aram güzel gitseydi bunun olmaması beni çok üzdü belki bir daha hiç kimseyle bir evlilik yapmam benim evlilik sayfam burda kapandı insanlara güvenim azaldı çünkü zaten ne olursa olsun içimde sevgisi var çıkması zor

şuanda aynen bende senin gibi düşünüyorum. ama dua ediyorum hayatın neler getireceği hiç belli olmaz Allah beterinden saklasın. hep kendimi şöyle teselli ediyorum bi gün karşıma öle iyi biri çıkıcakki bu kadar acı çektim ama bu insana kavuşmak içinmiş dicem! çünkü sevmek bi yere kadar çok seviyosun ama hergün ağlıyosun hergün hakaret hergün eziyet... katlanıp kolumuzdan olucamıza şimdi parmağımı kestim diye düşünüyorum. hayatta herşey bi sınav dua edelim sabredelim umutsuzluk insanı uçuruma götürür. bence kendini eve kapatma ben bi gün bile izin almadım işten çünkü boş kalınca sürekli kafanda kuruyosun. kendini meşgul edicek bişeyler bul buna mecbrusun. hiçbi acı sonsuza dek sürmez. ve benim gibi olan bi çok arkadaşım şunu söylüyor. bi zaman sonra niye bu kadar çekmişim niye bu kadar üzülmüşüm diye pişman olucaksın diyorlar. umarım öyle olur hepimiz için.

kötü bi süreç atlatıcaz inş. rabbim çok büyük ben allahıma sığındım hayırlısını herzaman nasip eylesin yaşadıklarını öle içten yazmışsınki içim acıdı kendimi gördüm sende herşey güzel olcak inş. ben allaha şükrediyorumki sığınabilceğimiz bi ailemiz var annem var beni bir an olsun yalnız bırakmıyo hep yanımda arkadaşım eşim dostum o . yeri geliyo ağlıyoruz yeri geliyo konuşuyoruz içine bişey atma bol bol dertleş en önemlisi vicdanının rahat olması çünkü elinden geleni yapmışsın bende öle kimsenin ahı kimsede kalmaz . benim eşim gözyaşlarıma bakmadan bıraktı beni allah çok büyük onlarda yaptıklarını çekicekler

yani tabiki çekicekler. benim eşim bana dilekçeleri verdikten sonra bişey istermisin diye sordu. bende dedimki sen benim vebalimi şu dünyadaki hiçbişeyle ödüyemezsin 2 cihanda vebalim boynunda o yüzden senden asla bişey istemem dedim. beddua etmiyorum Allahım yapacağı en güzel şeyi bilir zaten. inan bizim gibi çok insan var. insan başına gelince daha iyi öğreniyo.

seni diğer zor bi aşama bekliyo oda boşanma günü sakinliğini koru çok zor olucak eminimki benim eşim bana ne dedi biliyomusun işe gir çalış ayrılmakta allahtan evlenmekte nie sıkıntı yapıyosun anlamadım ilk ayrılan senmisin düşünebiliyomusun sevdiğin adam eşin olmuş insan sana bunları sölüyo bir de teselli ediyo benim kadar kendinden ödün veren biri daha olamaz tatlı diline güleryüzüne 1 saatte kanıyodum hemen anladımki kaybetme korkusu olcak insanın içinde benim zoruma giden eşimin bana nasihat vermesi sen benim tüm uğraşlarımı görmezden gel benden ayrıl birde nasihat ver bana benimde ona sölediğim rabbim son nefesinde bile benim ismimi söletsin sana ayağın takılsa bile aklına ben gelim bana yaptıkların gelsin sana bi tavsiye arkadaşım onunla arkadaşlık yapan bi kişiyle bile konuşma zor olur senin için ben herkesle bağımı kopardım çünkü iyi yada kötü bişey duymak istemiyorum ailenle yaşıyosun şuan dimi ?

ailemle yaşıyorum canım. bende aynen öyle yaptım tüm ortak arkadaşlarla iletişimi kestim. facebook hesabımı kapadım. en son bi arkadaşımız aradı bende kesin bi dille ne benden ne ondan ne iyi ne kötü hiçbir haber duymak istemiyorum dedim. boşanma günü tabi kötü olur insan ama ben onada hazırladım kendimi çünkü gözümü kararttım artık. şu psikolojiden ve hayvan muamelesi görmekten daha kötü ne olabilir. yüzüne bile bakmıcam mahkemede!

seni diğer zor bi aşama bekliyo oda boşanma günü sakinliğini koru çok zor olucak eminimki benim eşim bana ne dedi biliyomusun işe gir çalış ayrılmakta allahtan evlenmekte nie sıkıntı yapıyosun anlamadım ilk ayrılan senmisin düşünebiliyomusun sevdiğin adam eşin olmuş insan sana bunları sölüyo bir de teselli ediyo benim kadar kendinden ödün veren biri daha olamaz tatlı diline güleryüzüne 1 saatte kanıyodum hemen anladımki kaybetme korkusu olcak insanın içinde benim zoruma giden eşimin bana nasihat vermesi sen benim tüm uğraşlarımı görmezden gel benden ayrıl birde nasihat ver bana benimde ona sölediğim rabbim son nefesinde bile benim ismimi söletsin sana ayağın takılsa bile aklına ben gelim bana yaptıkların gelsin sana bi tavsiye arkadaşım onunla arkadaşlık yapan bi kişiyle bile konuşma zor olur senin için ben herkesle bağımı kopardım çünkü iyi yada kötü bişey duymak istemiyorum ailenle yaşıyosun şuan dimi ?

allah razı olsun... ne kadar mantıklı tavsiyeler bide beraberken mantık yürütülseydi!
benimkide ona benzer şeyler söyledi. hayırlısı olsun canım kaderde ne varsa yaşamaktan kaçamıyoruz.

bravo sana çoğumuzun yapamadığını net bi kararlılıkta yapıyosun gelişmlerden yine haberdar et bi şekilde durumumuz hemen hemen aynı olduğundan nasıl oldugunu merak ederim.

Back