• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış arkadaşlardan küçük bir yardım

Cubukmakarna

Adam olana çok bile
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
203
106
103
33
Merhaba boşanmak istiyorum artık hiç bir şekilde yürümeyen evliliğime birde şiddet eklendi psikolojik şiddet uzun süredir var fakat fiziksel şiddette başlayınca çocuğum buna daha fazla şahit olsun istemiyorum ama bilmiyorum nasıl yapılır çocuğu alıp gidersen çocuk kaçırmadan dolayı şikayet ederim diyor bu işler nasıl yürür önce davayı açıp sonra mi evi ayırmalıyım yoksa önce mi evi ayırmalıyım daha önce bunu tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Bir an önce dava açmak istiyorum işten izin alabilirsem yarın bitiricem bu işi hata yapmadan ilerlemek istiyorum çocuğum var çünkü

Darp uygulayan biri çocuk kaçırma falan diyemez merak etmeyin.

Önce hastaneye gidip darp raporu alın, sonra fiziksel şiddetten şikayetçi olun. Çıkıp gidersinz, can güvenliğim yok dersiniz biter gider. Hiç kimse dayakçı birinin yanında durmanızı bekleyemez zaten. Sonra da dava açarsınız. Yarın hemen polise gidin, darp şikayetinde bulunun onlar hastaneye gitmenize yardımcı olurlar. Çok geçmiş olsun umarım bir an önce kurtulrusunuz.

Darp uygulayan biri çocuk kaçırma falan diyemez merak etmeyin.

Önce hastaneye gidip darp raporu alın, sonra fiziksel şiddetten şikayetçi olun. Çıkıp gidersinz, can güvenliğim yok dersiniz biter gider. Hiç kimse dayakçı birinin yanında durmanızı bekleyemez zaten. Sonra da dava açarsınız. Yarın hemen polise gidin, darp şikayetinde bulunun onlar hastaneye gitmenize yardımcı olurlar. Çok geçmiş olsun umarım bir an önce kurtulrusunuz.
Umarım

Sanırım darp raporu+uzaklastırma+ dava şeklinde olursa sizin için sorun çıkmaz ama şiddet sebebiyle boşanmadım ve avukat değilim. Geçen bir yerde de belki bu siteydi, evli çiftlerden birinin çocuğu alıp bir yere gitmesi velayet ortakken kaçirma sayılamaz diyordu doğru hatırlıyorsam...

Evi terketmek bosanmada sorun oluyor diye biliyorum.Once darp raporu alın, uzaklaştırma alın o gitsin ya da rapordan sonra siz gidersiniz

Sanırım darp raporu+uzaklastırma+ dava şeklinde olursa sizin için sorun çıkmaz ama şiddet sebebiyle boşanmadım ve avukat değilim. Geçen bir yerde de belki bu siteydi, evli çiftlerden birinin çocuğu alıp bir yere gitmesi velayet ortakken kaçirma sayılamaz diyordu doğru hatırlıyorsam...
Çok teşekkür ederim bilgi için

Yani boşandıktan sonra mı evler ayrılıyor
Hayır ,bu arada kesin emin değilim ama öyle biliyorum.Durduk yere evi terketmis gibi oluyor öyle biliyorum.Mahkemede aleyhinizde kullanılabilir.Madem şiddet var o halde darp raporu alın, gerektiğinde elinizde koz olur ,sonra ne isterseniz yapın

Merhaba boşanmak istiyorum artık hiç bir şekilde yürümeyen evliliğime birde şiddet eklendi psikolojik şiddet uzun süredir var fakat fiziksel şiddette başlayınca çocuğum buna daha fazla şahit olsun istemiyorum ama bilmiyorum nasıl yapılır çocuğu alıp gidersen çocuk kaçırmadan dolayı şikayet ederim diyor bu işler nasıl yürür önce davayı açıp sonra mi evi ayırmalıyım yoksa önce mi evi ayırmalıyım daha önce bunu tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Bir an önce dava açmak istiyorum işten izin alabilirsem yarın bitiricem bu işi hata yapmadan ilerlemek istiyorum çocuğum var çünkü
Dava açıp çıkabilirsiniz ya da çıkar çıkmaz dava açabilirsiniz.Dava açan kişi ikamet değişebilir.Cocuk konusunda da şu an ortak velayet durumu var,ikiniz de alıp bir yere göturseniz kaçırmış olmazsınız

Yani boşandıktan sonra mı evler ayrılıyor
Evi terk etti diyebilmek için evden ayrılan kişinin 6 ay boyunca geri dönmemesi gerekiyor,ayrıca ihtarname çekmiş olması,buna rağmen dönmemiş olmak gerekiyor.Benim davamda terk etti deniliyor mesela ama bu sarttlar sağlanmadığı için terk etti sayılmıyorum

En erken karakola gidip şikayetçi olmak istediğini söyle ya da direk 155'i ara. Onlar zaten acilden seni hastaneye götürüp darp raporu alıyorlar. Daha sonra aile içi bürosuna götürüyorlar. Orada ifaden alınıyor. İfade bittikten sonra polis memuru sığınma evi talebin olup olmadığını soruyor. Evet dersen seni sığınma evine yerleştiriyorlar, istemezsen eşine uzaklaştırma veriyorlar. Sana da muhtemelen geçici velayet verirler bu sırada. Davada sıkıntı oluşmaz yani. Maalesef tecrübe ettim. Çok geçmiş olsun.

Evlilik birliğiniz devam ettiği sürece çocuk anne babanın ortak velayetindedir. Çocuğunuzu alıp gitmeniz çocuk kaçırmaya falan girmez yani.

İlk işiniz gidip darp raporu alın şikayetçi olun. İzlemeniz gereken yolu avukatınız söyler size zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun

En erken karakola gidip şikayetçi olmak istediğini söyle ya da direk 155'i ara. Onlar zaten acilden seni hastaneye götürüp darp raporu alıyorlar. Daha sonra aile içi bürosuna götürüyorlar. Orada ifaden alınıyor. İfade bittikten sonra polis memuru sığınma evi talebin olup olmadığını soruyor. Evet dersen seni sığınma evine yerleştiriyorlar, istemezsen eşine uzaklaştırma veriyorlar. Sana da muhtemelen geçici velayet verirler bu sırada. Davada sıkıntı oluşmaz yani. Maalesef tecrübe ettim. Çok geçmiş olsun.
Gerçekten yaşamayan anlayamaz duygularımı ifade edecek kelime bulamıyorum... Teşekkür ederim samimiyetiniz için

darp raporunuzu alın uzaklaştırma isteyin defolsun gitsin. hem suçlu hem güçlü bir de şikayet mi edecekmiş paşam? ne kadar iğrenç bir insan ya

Back
X