- 16 Ekim 2010
- 650
- 49
- 39
- Konu Sahibi ebrarrarba
Allah yardımcın olsun. Boşanmak zor, biliyorum. Bence bir psikologdan ya da bir psikiyatrdan yardım almalısın. Hem çocuğun hem kendin için daha sağlıklı düşünmeni sağlayacaktır. Ama görünen o ki bu adam sorumluluk sahibi olsa idi içki ile değil çocuğu ve evi ile ilgilenirdi. Şu an sinirlerin bozuk ama zamanla yatışıp daha sağlıklı düşündüğünde aslında eşine ihtiyacın olmadığını, onsuz daha iyi yaşayabileceğini anlayacaksın. Çocuğun da küçükmüş, henüz birşeyin farkında değil, o yüzden daha kolay atlatır. Benim oğlum 8 yaşında. Çok kötü günler geçirdik ama ben psikoloğa götürdüm onu. Çocuğun inan böyle bir ortamda büyümektense ilerde daha mutlu olacaktır. Karar yine senin. Ama bazen çocukların iyiliği için ayrılmak en doğru karar.
Bana doktor şöyle demişti: önce kendini düşünmelisin, sen mutlu olursan çocuğun da mutlu olur. Sen onun karşısında güçlü olursan, o bu olayı daha çabuk kabullenir. Uçaklarda bile oksijen maskesini önce anne takar dedi. Bu yüzden önce kendin için en iyisini düşünmelisin. Sen nasıl bir hayat istiyorsun? Eşinle mi mutlu olursun yoksa eşin olmadan mı? Bir de şunu eklemeliyim doktor bana şunu söyledi: Bu insanı değiştiremezsin. Sadece sen kendini değişebilirsin. Eğer evliliğine devam etmek istiyorsan bu insanın değişmeyeceğini kabul ederek tekrar dene dedi. Sen de öyle arkadaşım. Şunu düşünerek karar vermelisin. Bu adam hiç değişmeyecek. Çünkü bu yaşına kadar kişiliği oturmuş bir insan tedavi olsa da değişmeyecektir. O yüzden bunu bilerek devam etmelisin ya da bitirmelisin. İstersen acele etme. Zamana bırak .
Çocuğu mahkeme her halukarda anneye verir merak etme. Şahitlerle ve darp raporlarınla da sana uyguladığı şiddeti ispat edebilirsin. Şiddet gördüğün için tazminat talep edebilirsin. Bu arada nafaka iste mutlaka. Altınlarını da geri alabiliyorsun. Mahkeme de iste mutlaka. Bir avukata danış. Gerekeni onlar daha iyi bilirler.
seni bunca yıl yıpratmış. Elinden ne geliyorsa al ondan. Çocuğunun geleceği için.
Allah yardımcın olsun.
sağolun braz zaman geçsin bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.çok yıprandım onunla 3 senem geçti ama sanki 30 sene yaşlanmışım yaşamışım gibi geliyor.