Boşanıp cocuklarımla nasıl ayakta kalabilirim lütfen yardım !!

Siz isteyken cocuklar okulda olmayacak mi? Okul sonrasi ve yaz tatili icin de bakici ayarlayacaksiniz. Babasi da mahkemenin verdigi olcude gorur zaten
Ne kadar basit söylüyorsunuz. İki çocuğa para zor yeterken bakıcıya nasıl yetirsin üç kuruş asgari ücreti. Bakıcılar çok para istiyor. boşanmış durumu olmayan, yeni toparlayan bi kadın için söylediğiniz şey çok uç noktalarda.

Artık çocuklara orta okula kadar getir götür yapılıyor hayat bu noktaya getirdi komşuya bile rica edemiyorsun güven kalmadı destek yoksa çocuklar ortaokulu bitirene kadar beklerdim bi yandan da çalışıp para biriktirdim yani başka yok yok çaresizlik bu işte

Konuya alakasız bir yerden tepki vereceğim size bir faydası da olmayacak ama kendimi tutamayacağım maalesef.
7 yaşında çocuğunuz var ve lise terkim diyorsunuz, yaşınız muhtemelen 30 bile değil. Kimseyi kınamak değil derdim ama en azından okuyanlar biraz ders alsın konunuzdan. Şu devirde liseyi bile bitirmemek kabul edilebilir bir şey değil. Şu anlattığınız insanlıktan nasibini almamış adamla hayatınızı çürütmek için bırakmamışsınızdır inşallah okulunuzu da.
Derdinize de yapıcı çözüm üretemiyorum maalesef, geçim çok zor. Ne eğitiminiz var ne kalacak yeriniz ne destek olacak aileniz. Kafelere gitmeme izin vermiyor diyorsunuz da tek derdiniz buysa bence oturun kocanızın yanında, yoksa bu şekilde çocukları da sefil edersiniz. Bir koli yumurta 50 lira olmuş, neye nasıl yetişmeyi planlıyorsunuz?
En azından eğitimi halledin bir şekilde o arada da çocuklarınız evde tek başına kalabilecek yaşa gelsinler, iş güç bulun da boşanacaksanız öyle boşanın. Bu söylediğiniz şartlarda sizi daha iyi bir hayat beklemiyor üzgünüm.

Ortada bir değil iki çocuk var bakıcıya para yetişmez. Tek çocuğa çok para alırlarken iki çocuğa biraz daha fazla isterler elbette. Tanıdık birinin bakması şart ama yok diyorsunuz. Bu adamın nafakayı baya vermesi lazım ki geçinebilesiniz. Çok zor gerçekten tam anlamıyla fikir veremiyorum. Geçinme zorluğu hepimizin derdi. Aileniz arkanızda değilse daha da zorlaşıyor.

Konuya alakasız bir yerden tepki vereceğim size bir faydası da olmayacak ama kendimi tutamayacağım maalesef.
7 yaşında çocuğunuz var ve lise terkim diyorsunuz, yaşınız muhtemelen 30 bile değil. Kimseyi kınamak değil derdim ama en azından okuyanlar biraz ders alsın konunuzdan. Şu devirde liseyi bile bitirmemek kabul edilebilir bir şey değil. Şu anlattığınız insanlıktan nasibini almamış adamla hayatınızı çürütmek için bırakmamışsınızdır inşallah okulunuzu da.
Derdinize de yapıcı çözüm üretemiyorum maalesef, geçim çok zor. Ne eğitiminiz var ne kalacak yeriniz ne destek olacak aileniz. Kafelere gitmeme izin vermiyor diyorsunuz da tek derdiniz buysa bence oturun kocanızın yanında, yoksa bu şekilde çocukları da sefil edersiniz. Bir koli yumurta 50 lira olmuş, neye nasıl yetişmeyi planlıyorsunuz?
En azından eğitimi halledin bir şekilde o arada da çocuklarınız evde tek başına kalabilecek yaşa gelsinler, iş güç bulun da boşanacaksanız öyle boşanın. Bu söylediğiniz şartlarda sizi daha iyi bir hayat beklemiyor üzgünüm.
Ağzına saglik

Gerçekçi olmak lazım. Ayrı eve çıkıp asgari ücretle işe girseniz kirası masrafları derken geçinmek zor. Nafaka malesef 2 çocuk için bin lira falan alırsınız diye düşünüyorum. Siz işteyken çocuklar nasıl tek kalacak. Evet çıkmazdasınız ama idare etmeniz lazım. Anneniz bir müddet gelse yanınızda kalsa çocuklara baksa. Kayınvalideyle ilişkiniz nasıl ? Belki o bakar çocuklara. Adam da kusura bakmasın git diyip duruyormuş nereye gidiyormuşsunuz 2 çocukla. Evimi tut kiramı öde gideyim diyin. O çocukları tek başınıza mı yaptınız?

Mutsuz olduğunuz evlilikte boşanmak en doğal hakkınız ama boşanma olabilmesi için sartlarinizin sizin lehinize olması gerek.

2 tane çocuk aileniz arkanızda değil lise terksiniz işe girip bosansaniz bile nasıl gecineceksiniz. Kira,faturalar yeme içme 2 tane küçük çocuk ki 2 çocuk olduğu için bakıcı ücretleri yüksek.Nafaka ne kadar bağlanır o bile belli değil düşük bağlansa yine siz zorda kalacaksınız.

Bence önce açıktan liseye yazılın liseyi bitirin tabi yine lise bitince açıktan üniversiteyi bile düşünebilirsiniz.Liseyi bitirince lise kpss denersiniz hiç olmazsa cocuklariniz buyur biraz kendilerini toparlar.

Evlendikten sonra ev araba vs aldiysaniz bunların yarısı sizin ve düğünde takilan altinlarda size ait bilginiz olsun.

eşim cok bencil dövsede sövsede hep gülümsememi istiyo
Yekta Tilmen le mi evlisin ablacım bu nasıl koca:S
Bikere cocuklar okula gidiyodur sanslısınız.
Nafaka verecek pasa!Cocukların kalacak yerini karsılamak zorunda diye biliyorm ama avukat arkadaslar daha iyi anlatır.
Calısırsınız.
Bosanana kadar para yapmaya bakın.
Evden is olur,temizlik isi olur(meslegniz var mı bilmiyorz)is ortamı yaratın kendinize.

Esiniz cam balkon ustasiymis. Maalesef resmi olarak geliri, gercekte oldugundan daha dusuk görünüyordur. Bu durumda verecegi nafaka miktari az olacaktir. Cocuklar okula başladığında mutlaka ise girin, evde yalniz kaldiklarinda yapacagi seyleri simdiden ogretmeye baslayin, korkmamasi gerektigini telkin edin. Cocuklar yalniz kalmaya alistiginda bosanma davasi acarsiniz hem o zamana kadar para biriktirirsiniz.

X