• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım ama pişmanım

Soru sahibi öfkeyle kalkan zararla oturur derler tam öyle bir olay. Yani evli de olsam elin adamı ya ailen ya ben derse hayırdır der çeker giderdim.

Bu saatten sonra barışma zor olur önüne bak bu da ders olsun kimse vazgeçilmez değil. Daha çok gençsin daha sağlıklı yürüteceğin ilişkilerin illa ki olur.

Ben annenin size terbiyesiz deme sebeplerini de merak ettim açıkçası. Siz bu kadar her şeyi kendi etrafınizda döndürmeye çalışırken ne yaptınız acaba?
Sizinki özlemek değil daha iyisini bulamama korkusu. Bir anda etrafımda harika kişiler belirecek sandınız herhalde. Biraz daha sakin yaşamaya çalışın hayatı. Zamanla geçer bu hislerinizde.
Hayır öyle değil. Evet yazdığımdan böyle bir anlam çıkıyor haklısınız. Ama gerçekten iyi birisi olduğunu ayrıldıktan sonra daha iyi anlamaya başladım. Bu manada demek istedim. Günden güne ağırlık çöküyor kalbime

Kızlar merhaba. Ben 24 yaşında memur bir kadinim. Eşimle geçen sene evlenmiştik. Ama eşimin annesi bana hakaret etti bazı sebeplerden dolayı. Terbiyesiz filan dedi. Ben bundan dolayı çok sinirlendim ve eşimin ailesiyle görüşmek istemedim. Eşim de bana farklı şehirlerdeyiz zaten görüşmüyoruz senede 4-5 gün bir arada oluruz o da bayramda filan olur dedi ama ben kabul etmedim. Tamam o zaman sen kendin ailene git ben de kendi aileme gideyim dedi. Bu arada ailesiyle de bana dediklerinden dolayı kavga etti. Bu şekilde konuşamazsin dedi. Baya baya sinirleri de yıprandı hatta. Ama ben beni kaybetmek istemiyorsan ailenle görüşmeyeceksin dedim. Beni onların önünde tutmak zorundasın bedel ödemeleri gerekiyor dedim. Bunu kabul etmedi onlar benim ailem ne kadar yanlışları da olsa öyle bir şey yapmam aynı şey senin ailen tarafından bana yapılsa öyle görüşemezsin filan şeklinde sana da konuşamam ne eş ailenin yerine konulur ne de aile eşin yerine konulur filan dedi. Ama ben çok öfkeli olduğumdan baya hakaret filan da ettim ve gittim boşanma davası açtım. O da sen bilirsin dedi daha ilk rüzgarda gitmek istiyorsan hayat bu önümüzde ne fırtınalar olacak o zaman hiç durmazsin yolun açık olsun bağrıma taş başarım sevgime de ket vururum dedi gitti evden. Ben sonradan öğrendim ailesi ile de görüşmüyormuş kızgın olduğu için. Boşandık ama çok pişmanım. Şimdi daha yeni yeni aklıma geliyor. Benim memur olmamdan tutun her şeyim de hep yardımcı oldu. Baya kültürlü ve etrafında çok sevilen birisiydi. Bana da açıkçası sadikti hiçbir zaman fırsatı olmasına rağmen öyle şeylere girişmedi. Bosandigim ilk zamanlar çok mutlu olmuştum ama şimdi derin bir pişmanlık kaplamaya başladı. Yaşım küçük ama gencim halen daha ama onun gibi donanımlı ve aile babası olacak birisini bulamamaktan çok korkuyorum. Geçecek mi sizce bu durum? Çok özlüyorum. Her yönden fazlasıyla beni mutlu eden birisiydi. Sadece hediye alma konusunda eksiği vardı onda da ben de bu kültür yok bu konuda eksikliğim olduğumun farkındayım bu yönde seni mutlu etmek için çaba gösteririm demişti. Onun dışında gayet iyi birisiydi. İşte sürekli bunlar beynimi kurcalıyor. Saatlerce düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum çok özlüyorum
Nasıl bir düşünce yapısı bu ailenle görüşmeyeceksin beni önde tutacaksın. Adam zaten size istersen görüşme demiş hala ısrarla onu da görüştürmek istememişsiniz. Bu arada eşiniz ayrılarak çok iyi yapmış.

Yani ben boşanmanızın yerinde olduğunu düşündüm. Çünkü hem eşiniz sizi bırakacak kadar gereksiz bir gurur yapmış, ki sizi bırakabilmiş. Gerçekten sağlam olsaydı aranızdakiler ne siz ne de o bu kadar çabuk bırakamazdınız. Yani siz de kendinizce haklısınız. Sonuçta insanın eşine yapılan hakaret kendine yapılmıştır. Annesi size saygısızlık ettiyse konuşmayacaktı tavır koyacak görüşmeyecekti, görüşmek istiyorsanız eşime de düzgün davranın özür dileyin diyecekti, ve zaman geçip aralar biraz düzelince size görüşün diye baskı yapmazdı kendisi arada sırada görüşürdü sizde zaten arkanızda durduğu için zamanla sakinleşirdiniz.

Kısacası adam sizi savunmamış, boşanma konusunda engel olmamış, boşanma konusunda doğru karar vermişsiniz.

20 yıllık eşim ya ben ya ailen dese kapının önüne koyarım. Neden biliyor musun? Beni hiç bir şey için seçim yapmaya zorlayamazda ondan.
Ailesi ile sizi görüştürmeye çalışmamış arkanızda durmuş ama siz asla beni bırakamaz diye düşünerek fazlasını istemişsiniz.
Şimdi de başka iyi bir kısmet bulamazsam derdindesiniz.
Eski eş aklı varsa tekrar denemez sizle

Konu sahibi, boş yere evliliğini bitirmiş farkında mısınız?
Ben konuyu tekrardan okudum yaşı daha çok genç bazı yerlerde eksik veya cahilce davranmış olabilir fakat , bir evlilikte eş karısına arka çıkmalı şayet haklıysa. Eş dediğin zaten ailedir. Eşi olayı yumuşatmaya calışmış olmamış. Bitmiş bir evlilik var ortada bidaha bir araya gelebileceklerini düşünmüyorum ama kaynana da kına yakmıştır artık bir lafı oğlunun evliliğine maal oldu, buda ortada. Bu raddeye nasıl gelindi oda belli değil ..

Back
X