boş tabak

siyahinci

prens annesi
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
3.808
9
40
sağolsun çok kibar bir komşum var ne pişirse bi tabakta bana gönderir muhakkak ama hergün hergün tabağına ne koyup gmnderecem diye düşünür oldum boş göndersem ayıp olur yedik boşları gönderdik gibi .. ne yapsam ki cokacimcoook

valla geçen benim komşumunda tabakları birikmişti bende dün bi tanesine sarma koydum diğerlerinide altına koydum öle verdim şimdi 1 tabağı kaldı ona ne koyarım artık bilmiyorum :) bende öle çok fazla yemek börek çörek yapan bi kişide değilim akşamları bazen sadece salata yiyoruz eşimle o da gönderilmez yani

Çok sık getiriyorsa biriktir,güzel bişey yaptığında bi tabağa koy,diğer tabakları da yanında verirsin.

ben de boş tabak vermeyi sevmem.ılla bekletirim güzel bişey yapana kadar.Eğer elimde birden fazla tabak varsa o şekilde yaparım.

aynen bizdede çok pasta börek yapılmaz ha bilmemede canım isteyince hazır yaşpasta alan biriyim.bende geçen kahvaltıya çağırdı topladım tabakalrını peynir kodum en üstekine öyle gitti az öncede kabak tatlısı göndermiş önceden 1 tabağı daha vardı öffffffffff
kalkımda pasta yapım bari..yarın göndereyim

:1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes: ay canım benim kırşehirden yaşıyorsan bu doğaldırrr ne pişerse onda verilir bilmem yanlışmı doğrumu bizde hep takas yapılır komşularlaaa tabak boş gitmesin diyeeee fisfisfis fisfisfis

Güzel bir kISIR yap yanina da biraz tursu ...

5 cayinda afiyetle yer komsun ..

Ben de aynen öyle bos tabaklari napim diye kara kara düsünüyorum ...

Öyle cok hamur isleriyle ugrasan biri degilim ..

Malum kilo yapiyorr .. kaydirigubbakcemile3

biz yeni taşındığımız ve sadece merhabalaştığmız insanlarla arada sıcaklık muhabbet olsun diye üst kata bi tabak yemek göndermiştik. tabak yaklaşık 1 ay kadar gelmedi ben artık tabağım kesin kırıldı diye düşünmeye bile başladım takımın tabağı da üstelik ve misafir de geliyor sık sık gidip istesem mi bile oldum neyseki tabak sonunda hazır alınmış tatlıyla doldurulmuş olsa da geldi. bence bu yediğinden komşuna da gönderme olayı çok güzel ve bizim Türk toplumuna has bi durum ve çok güzel kıymeti bilinmeli. bi kere yemekteyiz programının yurtdışı çekimini izlemiştim de kadın marketten bişey almayı unutup ya napıcam ben şimdi türkiyede olsa komşundan istersin de burda herkes bak market orda git kendin al derler demişti çok buruk olmuştu yüreğim. böyle güzel şeylerde aktif olunmalı bence sırf komşu tabağı boş yollanmasın diye bile bişeyler yapmak lazım diye düşünüyorum... hazır dahi olsa...

boş göndermemek için puding yapar yollarım :) bazende bir paket bisküvi koyarım:) tabağı çok bekletmeden göndermek gerek.

puding güzel fikir.geçenlerde komşum çorba getirmiş içine ne koyacağımı bilemediğim için tabak hala bende.en iyisi puding yapıp götürmek olumunekankayizsmile

bizde de bu tür adetler vardır. hoşuma gidiyor benim de. ailecek dağıtıcı bir halimiz var zaten, paylaşmak çok hoşumuza gidiyor. boş geldiği ve evde bişii olmadığı vakit(ki genelde pişmiş yemek mutlaka vardır.) şip şak pasta tabanıyla bi pasta yapıp gönderirim.

Biriktirince kadında yemek yiyecek tabak kalmayacak :)

Ya bana komşum birşeyler getirdiği zaman o yemeği yiyemiyorum
Geçen kiracımız sarma getirmişti üzülerek ççöpe attım.

eğer pasta kurabiye türü bişey yoksa mutlaka evde çikolatala, hazır kek gibi ıvır zıvır şeylerimiz olur
hiç bişey koyamasam bir paket çikolata koyup getiriyorum
ev zaten kalabalık birde komşuların tabaklarını biriktiremem bişeyler yapana kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…