Boş gebelik ve düşük

Sağlıklı gebelikse yine artmasi beklenir , ve haftasıyla uyumlu olması beklenir hayırlısı deyip tevekkül edin inan elden birşey gelmiyor

Merhaba hanımlar. İki hafta önce buraya eczaneden aldığım testi atıp sizlerin yorumlarını almıştım. Daha sonra kan testi vererek hamile olduğumu öğrendim. İlk iki gün gayet iyi ilerleyen beta hcg daha sonra yavaş artmaya başladı. Şöyle ki regl gecikmesinden dört gün sonra yaptırdığım ilk kan testi 82 iki gün sonra 181 dört gün sonra 270 dört gün sonra 376 ve bugün 390. Doktorum boş gebelik olduğunu bir iki hafta kendi kendine düşmesini bekleyeceğimizi söyledi. Düşmezse kürtaj dedi. Böyle bir durum yaşayıp kendi düşüren oldu mu diye sormak istedim. Ve bu süreçte kendi düşmesi için bir şey yapmam gerekir mi? Önerileriniz var mı? Açıkçası kürtaj yaptırmak istemiyorum ama düşmezse de mecbur :KK43:
Merhaba keseyi gördünüz mü acaba rica etsem söyler misiniz

Doktorunuz muayene etti mi acaba sizi.
Ben hem bos gebelik yasadim hem de kimyasal gebelik.

Soyle ki bos gebelikte beta degerim 4600 lere çıkmıştı, ama bebek gorunmemisti ve tüp bebekti , yaklaşık 9 hafta sonra kurtaj olmuştum zaten kanamam baslamisti , doktorumda kese bozulmaya baslamis zaten demisti Bos gebelik 2 haftada anlasilabilecek bir durum değildir.

Ama kimyasal gebelikte ise betam cok düşük başlamıştı ve giderek de azaldi , sonra da kanamam basladi.
Kaçıncı haftada keseyi gördünüz peki

Ayırt edici bi özelliği var mıydı acaba mesele şöyle olunca boş gebelik oluyor diye

Kese var ama icinde bebek yok
Kesede 5 mm sınır demisti doktorum
1 hafta bekledik yine goremedik
Araya bayram girecekti , 1 haftada bayram sebebi ile bekleyelim dedim , yaklasik 10 hafta kadar bekledim emin olmak icin zaten baska bir doktor görüşü daha almistik, zaten 10 hafta icinde kanamam basladi ve kese bozulmustu. Direkt kurtaja aldilar.

Çok üzüldüm inşallah tez zamanda çok sağlıklı bir gebeliğiniz olur ama betanız o şekilde nasıl hem kese hem kalp atışı duydunuz kaçıncı haftada oldu bunlar
Amin inşallah. Benim durumum çok karışık sat 15 Nisan. Betam bir türlü doğru düzgün artmadı. Önce dış gebelik olabilir dedi baktı beta 270ken kese gördü. Sonra beta yine düzgün artmayınca gittim boş gebelik olabilir betayı takip edelim dedi. 519la gittim bir daha baktı kalp atışı duyduk. Geçen hafta bugün kalp atışı duyduk. Normalde yedi haftalıktı ama ultrasona göre altı haftalık geriden geliyor dedi. Doktor başkası anlatsa inanmam böyle bir durumu ilk kez görüyorum demişti. Ama bence o da biliyordu bu hamileliğin sağlıksız olduğunu. En nihayetinde parçalar gelince de düşük başladı işte :KK43:

Amin inşallah. Benim durumum çok karışık sat 15 Nisan. Betam bir türlü doğru düzgün artmadı. Önce dış gebelik olabilir dedi baktı beta 270ken kese gördü. Sonra beta yine düzgün artmayınca gittim boş gebelik olabilir betayı takip edelim dedi. 519la gittim bir daha baktı kalp atışı duyduk. Geçen hafta bugün kalp atışı duyduk. Normalde yedi haftalıktı ama ultrasona göre altı haftalık geriden geliyor dedi. Doktor başkası anlatsa inanmam böyle bir durumu ilk kez görüyorum demişti. Ama bence o da biliyordu bu hamileliğin sağlıksız olduğunu. En nihayetinde parçalar gelince de düşük başladı işte :KK43:
Çok geçmiş olsun
Rabbim bundan sonraki sureclerinizde inşallah sağlıkla ilerleyen gebelikler nasip eder.

Amin inşallah. Benim durumum çok karışık sat 15 Nisan. Betam bir türlü doğru düzgün artmadı. Önce dış gebelik olabilir dedi baktı beta 270ken kese gördü. Sonra beta yine düzgün artmayınca gittim boş gebelik olabilir betayı takip edelim dedi. 519la gittim bir daha baktı kalp atışı duyduk. Geçen hafta bugün kalp atışı duyduk. Normalde yedi haftalıktı ama ultrasona göre altı haftalık geriden geliyor dedi. Doktor başkası anlatsa inanmam böyle bir durumu ilk kez görüyorum demişti. Ama bence o da biliyordu bu hamileliğin sağlıksız olduğunu. En nihayetinde parçalar gelince de düşük başladı işt

süreç benim de şuan kalp atisi hiç duyulmadı beta düzgün ama 16 nisan benim de bugün baska bir doktor a gidecegim Protestan ı da bıraktım kendi düşsün diye ama düşük olmuyor azıcık leke geldi üç gün önce devamı da yok ne olacak bilmiyorum ve tabiki kürtaj olmak istemiyorum

X