- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #9.761
konu başlığında yazılanları tek tek okuyunca yalnız olmadığımı gördüm...tüm gün ağlamaktan bitap düştüm.drum boş gebelik teşhisi koydu bugün.
5 haftadaki ilk muayenemde kese 10 cmdi. 6+4. günüm bugün ve kese 18 cm ve içinde embriyo oluşmamış.cumaya kadar beklememi ama büyük olasılıkla düşük yada kürtaj olucakmışım.
benim bir tane 6 yaşında oğlum var .ama ikinci çocuğu çok istemiştik.ve okadar ümitlenmiştikki tamamen bir yıkım oldu benim için. aynı şeyleri yaşadığım tüm arkadaşlarrın ne hissettiğini çok ii anlıyorum.herkese geçmiş olsun ve sağlıklı bebekler kucağına almayı nasip etsin rabbim. benim içinde dua edin lütfen.
canım inan yaznını okurken kendimi gördüm.gecen yaz adetime iki gun kala nerdeyse 4 tane test harcadım.hepside silik çıktı.doktor kan testini nde takişp etmemiz gerekiyor dedi.5 haftalıkken kese göründü.biraz sevindim.tabi boş gebelik nedir bilmiyorum kese görününce herseyi normal sandım.herkese söyledim hamileyim diye .haftaya tekrar gel dedi.nerdeyse 8 hafta olana kadar gittim.doktora beklesem olmazmı belki kalbi atar dedim.ama maalesef kesenin boyuda küçülmeye başlamıştı.8 hafta 3 günlükken kürtajla alındı.o gün bu gündür asla ultrasonda bebegin herseyini görene kadar kimseye söylememeye karar verdim.seni çok iyi anlıyorum canım arkafdaşım umarım bunu tekrar yasamayız.
canım aynı durumu bende yaşadım ne yazikki, boş gebelik olmuştu iki yıl önce, tabi bizde keseyi görünce heyecanlanıp herkese söyledim sonra bebeği aldırınca gelen telefonlarla kesinlikle görüşmedim en yakınlarımla bile konuşmak istemedim, eşim sağolsun hepsiyle o ilgilendi, insanlar tabi geçmiş olsun demek istiyo ama benim acım hep ikiye katlanıyodu her geçmiş olsundaşimdi yine hamileyim ama kanamalarım oluyo, 5+6 günlük hamileyim ve pazar günü gittiğimizde keseyi göremedi doktor 8 kasımda çağırdı o zaman görebiliecekmiş ama benim ümidim yok
umarım bu sefer bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder rabbimmm...ben hala beklemedeyim.cuma günü doktor randevum var..korku endişe üzüntü hepsi bir arada...böyle beklemesi en kötüsü...belirsizlik.minik de olsa bir ümit..
biliyorum bu teşhis koyulduktan sonra kalp atışı görme ihtimali yok ama hala içimde olduğunu bilm ek kesenin ümidimi koruyo...
allahım kimseye yaşatmasın... bunu sadece yaşayan bilir ve anlar....
bundan bi buçuk ay önce adet günüme 1-2 gün kala eczaneden gebelik testi aldım; ikinci çizgi soluk çıktı, ertesi gün denedim tekrar; aynı. sonra kanda baktıralım dedik 110 du. doktora gittik; "takip gerekiyor iki günde bir ikiye katlamalı kan değerin" dedi. biz iki gün sonra yaptırdık tahlili katlamadı, ardından biçok kez daha yaptırdık bi ümit katlar diye.... hani ilk bebek ya endişeleniyo insan....artış vardı ama 2ye katlamıyordu. sonra bi başka doktora gittik; doktor muayene etti usgde kese göründü ve biz çok sevindik,5 haftalıktı, neyse ki dış gebelik şüphesi ortadan kalkmıştı. 5 gün sonra gittik yine kese orda bu sefer 5+2 haftalık, şaşırdık. tabi gördük ya keseyi artık hcg baktırmıyoruz. sonra bi 5 gün sonra yine gittik 5+5 haftalık, korktuk. kese yeterince büyümüyordu. sonra bi başka doktora gittik bi iki gün içinde ve boş gebelik.... yarım saat içinde gene anestezi ile her şey temizlendi. ben çok ağladım....
çıkarılacak ders: bir sonraki gebeliğimde bu kadar ümitlenmeyeceğim ve tarama testleri bitene kadar kimseye gebeliğimi söylemeyeceğim.
sonuç: iyiyim, toparlıyorum, rejimdeyim :))))
arkadaşlar ben de 6+1 haftalık hamileyim. 4+5 te kahverengi lekelenmem oldu düşük riskim var. Bugün yine doktora gittim karından bakılan ultrasonda kese var ama içinde hala bebek yok görünmüyor. 10 gün sonra tekrar gideceğim boş gebelik olma durumu var. Şunu sormak istiyorum dünden bu yana göğüslerimdeki gerginlik ortadan kalktı acaba boş gebelik geçirenlerde böyle bir durum oldu mu? yazarsanız sevinirim. Beklemek çok zor her bir değişiklik stresle bereaber 1001 soru getiriyor aklına insanın.
arkadaşlar ben de 6+1 haftalık hamileyim. 4+5 te kahverengi lekelenmem oldu düşük riskim var. Bugün yine doktora gittim karından bakılan ultrasonda kese var ama içinde hala bebek yok görünmüyor. 10 gün sonra tekrar gideceğim boş gebelik olma durumu var. Şunu sormak istiyorum dünden bu yana göğüslerimdeki gerginlik ortadan kalktı acaba boş gebelik geçirenlerde böyle bir durum oldu mu? yazarsanız sevinirim. Beklemek çok zor her bir değişiklik stresle bereaber 1001 soru getiriyor aklına insanın.
bundan bi buçuk ay önce adet günüme 1-2 gün kala eczaneden gebelik testi aldım; ikinci çizgi soluk çıktı, ertesi gün denedim tekrar; aynı. sonra kanda baktıralım dedik 110 du. doktora gittik; "takip gerekiyor iki günde bir ikiye katlamalı kan değerin" dedi. biz iki gün sonra yaptırdık tahlili katlamadı, ardından biçok kez daha yaptırdık bi ümit katlar diye.... hani ilk bebek ya endişeleniyo insan....artış vardı ama 2ye katlamıyordu. sonra bi başka doktora gittik; doktor muayene etti usgde kese göründü ve biz çok sevindik,5 haftalıktı, neyse ki dış gebelik şüphesi ortadan kalkmıştı. 5 gün sonra gittik yine kese orda bu sefer 5+2 haftalık, şaşırdık. tabi gördük ya keseyi artık hcg baktırmıyoruz. sonra bi 5 gün sonra yine gittik 5+5 haftalık, korktuk. kese yeterince büyümüyordu. sonra bi başka doktora gittik bi iki gün içinde ve boş gebelik.... yarım saat içinde gene anestezi ile her şey temizlendi. ben çok ağladım....
çıkarılacak ders: bir sonraki gebeliğimde bu kadar ümitlenmeyeceğim ve tarama testleri bitene kadar kimseye gebeliğimi söylemeyeceğim.
sonuç: iyiyim, toparlıyorum, rejimdeyim :))))
--bu msjlar yazılalı çok olmuş ama benim başıma yeni geldi malesef:S geçen hafta kürtaj oldum boş gebelik nedeniylehem üzgünüm hemde hala şoktayım.. dr a kontrol için gtmedim henüz ama kürtaj sonrası kanama yada ağrılarınız ne kadar devam etmişti? lütfen bilgilendirirmisinz beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?