Boş gebelik korkusu

Ben bos gebelikten kürtaj oldum hicbi belirtisi olmuyo midem bile bulaniyodu hatta.

Bende bunu merak ediyorum.
7 ekimde 2.kontrole gittim alttan ve karindan bakti kese büyümüş bebeği göremedi boş gebelik olabilim dedi.
6 hafta bitti bu arada..
1 hafta daha bekleyeceğiz bizde belki daha fazla bilmiyorum onu.
Dün bütün gün mide bulantısı ile dolaştım bugün kasıklarda hafif sancı var ama onun dışında gaz, halsizlik kasık ağrıları kesildi.

Yani boş gebelik demek için hamilelik belirtilerin kesilmesi de yeterli mi?

Sizde tam olarak durum nasıldı.

Aynen en ıyisi biraz daha beklemek.

Ben şunu fark ettim.
Kendi kendimize kuruntu korku besleyip acabalari bilincaltimiza işliyoruz ve karşımıza korkularımız çıkıyor.

Hamile oldugumu öğrendim ve evhamlarim başladı. .
Açaba normal mi acaba dış gebelik mi AA boş gebelik diyede birşey varmış ayy inşallah olmasa Allah korusun diyordum..
Ve sonuç boş gebelik olabilir dendi.

Ağzımızdan çıkan değil aklımızdan geçenlerde dahi hayırlı konuşmak Allahin işine karismamak herşeye bi yorum getirmemek lazımmış.

Hakkımızda hayırlısı..

Ben şunu fark ettim.
Kendi kendimize kuruntu korku besleyip acabalari bilincaltimiza işliyoruz ve karşımıza korkularımız çıkıyor.

Hamile oldugumu öğrendim ve evhamlarim başladı. .
Açaba normal mi acaba dış gebelik mi AA boş gebelik diyede birşey varmış ayy inşallah olmasa Allah korusun diyordum..
Ve sonuç boş gebelik olabilir dendi.

Ağzımızdan çıkan değil aklımızdan geçenlerde dahi hayırlı konuşmak Allahin işine karismamak herşeye bi yorum getirmemek lazımmış.

Hakkımızda hayırlısı..
Kesinlikle dediklerine yüzde yuz katiliyorum hamile kaldim ama hep bi korku vardi icimde bisey olurmu bisey varmidir dr a bile gitmek istemedim baya bi zaman gecsin dedim kese kalp hepsini görür gelirim dedim ama eşim israrla gidelim diye tutturdu hep beni korkuttu onunda payi büyük korkularimda ya dıs gebelikse sana zarari olursa hayret bu sefer istahin acik diye diye bi kez de kimyasal gecirmistim cünkü. Sus diyodum kötüyü cagirma 6+4 de gittim kese vardi sadece ama midem bulaniyodu.1 hafta sonra gel dedi dr.ama kötüyü düsunmeye baslamistim bile.cocuktan deilde dedim kürtajdan korkuyorum dedim hep.ve korktugum basima geldi
7+4 de gittigimde hala boştu kese dr da kese yeterince büyümüs 22 mm kadar bu boyutta görünmesi lazimdi boş gebelik dedi.ertesi gün kurtaj oldum zaten :(

Ben 5+4 de gittim kese gözükmedi kanamam da vardı doktor düşük yapmış olabilirsin dedi 8. Haftaya kadar gitmedim gittiğimde kalp atışını dinledik size demem o ki acele gidip görmeyip strese girmektense geç gidip hepsini toplu aradan çıkartmak daha iyi😊

ultrasonda en sağlıklı sonucu, 7, hafta ya da 8. hafta içinde alınabiliyor, çocuğun kalp atışı bu haftalarda çok net duyulabiliyor.

Ben geçen yıl bu zamanlarda yaşadım. İlk tüp bebek denememde kızımı iki yıl önce kaybettim doğumla, kucağıma bile alamadım. 3.denememde boş gebelik yaşadım ve 7.haftada kürtaj oldum. Bugün de 5.denememin 7.haftasındayım ve yolk kesesi ve bebeğin olup olmadığını, yani tekrar boş gebelik olup olmadığını öğreneceğiz, gerginim biraz..

Şükürler olsun arkadaşlar bugün bebeğimin kalp atışlarını duyduk gebeliğin 6 haftasındayım darısı tüm endişe içinde olan kardeşlerimize olsun inşaallah:KK3::KK3::KK3::anneadayı::KK200::KK3::KK200:
Merhaba ben 6+3te gittim sadece kese göründü 15 mm 5 haftalık dedi sorun var mu dedim olabilir emin olmak için haftaya gel dedi sizin kac haftalikti

Back
X