Boş Gebelik Hakkında

megamerve

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
17
4
6
34
Bursa
Boş gebelik bir diğer adı su gebeliği, ilk aylarda meydana gelen gebelik kayıplarının yarısından sorumludur.



Boş gebelik anne ve baba yumurtalarının bir araya gelerek hamilelik meydana getiren zar ve plasentanın oluşturduğu gebelik kesesinde bebeği meydana getiren embriyonun oluşmaması durumuna verilen isimdir. Boş gebeliğin fark edilebilen ayırıcı belirtileri maalesef yoktur. Normal gebelikte görülen kusma, mide bulantısı, halsizlik, kasık ağrıları ve yorgunluk gibi belirtilerin aynıları boş gebelikte de görülür. Yani bir gebeliğin boş gebelik olduğunu annenin şikayetlerine bakarak anlamak neredeyse imkansızdır.

Boş gebelik nasıl anlaşılır ?
Boş gebeliğin normal gebelikten herhangi bir farklılığı olmadığı için hemen teşhis koymak maalesef zordur. Boş gebeliklerde bazen hafif kahverengi kanamalar meydana gelebilir. Bu kanamalar yüzünden doktora giden anne adayı ultrason muayenesi sırasında gebelik kesesi içinde embriyonun ve bebeğin kalp atışlarının fark edilmemesi neticesinde boş gebelik olduğunu anlar. Yani kesin tanı konulabilmesi için anne adayının ultrasona girmesi gerekir.

Boş gebelik diğer gebeliğimi etkiler mi ?
Bu sorunu yaşayan anne adayının diğer gebeliklerde de aynı sorunu yaşayacağı düşüncesine kapılmaması gerekir. Çünkü boş gebelik o anki gebelikte oluşmuş bir sorundur. Diğer gebeliklerinde aynı sorunu yaşaması çok düşük bir ihtimaldir. Boş gebelik tekrarlanma eğilimi göstermez.

Boş gebeliğin nedenleri nelerdir ?
Boş gebelik genellikle kromozomal anormalliklerden kaynaklanır. Ancak boş gebeliğin kromozomal nedenlerden dolayı oluşmasını hemen kalıtsal olarak algılamamanız gerekir. Çünkü sadece o gebeliği oluşturan yumurta veya spermlerde meydana gelmiş kalite düşüklüğü veya anormallik durumudur. 2. ve 3. gebelikleride boş gebelik ile sonuçlanan ailelerin genetik problemleri olduğu düşünülebilir.

Boş gebeliğin tedavisi nedir ?
Boş gebeliğin tedavisinde herhangi bir iyileştirici yöntem maalesef bulunmamaktadır. Tek tedavi yöntemi hamileliğin kürtaj ile sonlandırılmasıdır. Boş gebelik tanısının ardından kürtaj zaman kaybedilmeden uygulanır. Bir sonraki adet döneminde tekrar gebelik denenebilir.

Kaynak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…