borsanin cahiliii....

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.341
448
Canlarim cok derdi m var çok. Eşim borsaya para yatırmak istior endiselerim var. Su an turkiyenin onde gelen bir fabrikasında idari kısımda calisior. Beraber çalıştığı bir abisi var senelerdir borsadan bu sirket üzerinden paralar kazanmış. Eşime gel bak sende gir demis. Ama ben tabisi endiseleyim keza bu işlerden hic anlamam. Ama bu abinin istanbulda 2broker tanıdığı var birde bu çalıştıkları şirketin onemli bor yoneticisiyle arkadas. Yani atiorum bir ihale olacak ve sirket alacağından emin oldugundan 250bintonluk hammaddesini aldi bile. Ve ihale alınınca kağıtlar inanılmaz yukselcekmis. Ve bir baska ihale daha var onuda bugun almislar henuz borsaya bildirilmemis o bile baya yukseltcek dior bu abi. Çünkü o yönetici söylüyor herseyi ve bunlarda zaten o anlaşmaları imzalior edior ne bilim.
Şimdi eşim bana soruyoe ne yapim die. Bir miktar paramiz var. Diorki en azindan az birazini ver bakalım. Ama su an 6.60 olan kağıtların 11e falan yukselcegini düşünüyorlar. Sizce ne yapmalıyım ne yapmaliyiz? Yani borsada pek batma isi yok sanırım birde dedigim gibi cok ama cok iyi bir sirket burasi uzun zamandır hep kazanctaymis? Bileler az bi akil versin yahu banaaa... ben anlamiomki borsadan morsadann...

bahsettiğiniz firma borusan sanırım. Borsa işi biraz deneyim gerektirir bir yatırım danışmanından yardım almayacaksanız ilk etapta büyük meblalarla giriş yapmayın derim. Borsa için Teknik analiz bilmek gerek, bilanço okumak,son net karına bakıp bir hedef fiyat beklentisi ile girmek gerek. Yani burda kimse al diyemez size hangi hissedir ne olur ne biter, borsa önümüzdeki günlerde nasıl yol alır bunları öngönmek hiç kolay değil. Hele burdan birini yönlendirmekte çok riskli. son olarak hep söylendiği gibi; ytd.(yatırım tavsiyesi değildir:) kolay gelsin

Elbette kimse al yada alma demez bende ona göre hareket edemem. Ortadaki meblag kimine gore cok kucuk ama bana gore orta capli bir meblag. Yani kaybettigimde kahrolmayacagim,ama yinede parami kaybettim die üzüldügum bir meblag.
Ben borsadan hic anlamam. Yani eşim bu iste oyle paranin bir anda yok olcagi birsey degl dior. Yani baktin dusuyor sat az bi kayıpla kurtar falan dior. Benimse endiselerim var.

eşiniz haklı -eğer sağlam kağıtsa- hiç yoktan borsada bir anda çöp olmaz hisse. Düşükken al,yüksekken sat mantığı düşününce insana basit geliyor ancak hissenin gerçek değeri(bilanço ve yatırım incelemeleri sonucu ortaya çıkan değer) tahmin edilemiyorsa eğer o düşük ve yüksekte yanılabiliniyor insan. Ama bence biraz cesaret. bu işe giriyorsanız o parayı yok sayın bi kere. ipin ucu kaçırılmazsa keyifli bir iş borsa bende ufak miktarlarla bistte işlem yapıyorum, ama haddimi bilerek açılmadan :) borsa bu beklenti alınır, gerçek satılır :)

Sana teşekkür etmek istiorum. Yazdıkların içimi biraz rahatlatmıştı ve paramızın tamamını değil ama bir kısmıyla borsaya daldık. O işten bir ay gibi bi sürede 3000tl kar elde ettik. Hatta öyle olduki ben borsayla ilgilenmeye başladım. Araştırdım okudum ekonomi haberlerini programlarını takip etmeye başladım. Paramı çok ufak bir kısmını kensime ayırdım ve onunla şimdi günlük küçük alım satımlarla harçlığımı çıkarıorum. Hatta bazen baya iyi gidior kiramı bilr kazandığım oluyor bir günde:-D teşekkürler hatunum:-D başka tiyoların varsa açığım. Korkma yatırım tavsiyesi olarak almam. Hani borsayı daha iyi öğrenmek için. Birde birkaç application indirdim ama pek memnun değilim. Bankamınkinden takip etmeye çalışıyorum o da zor oluyor. Senn bi önerin varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…