Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Hoşgeldin canım birikimin bol berketli olsun inşallah Tablomuzu beğenmene çok sevindim paralarımızı Cumadan cumaya atıyoruz gün belirlemek istersen diye hatırlatayım dedim:)

Maşallah canım:)

:halay: ben bugünden 10.75 tl attım...cuma cüzdanımda kalan miktarı atarım :nazar: babam işe getirip götürdüğü icin haftalik 30 tl harçlik alirim babamdan. o_O hem calisiyo hem harçlık :KK47: bu arada ailecek birikimi para olarak yapmaya karar verdik. Vadeli hesap olarak...:kahve: 1000 tl ile hesap açıp vadeli yatırdık...her ay vade gününde miktarı atarım..

Selam arkadaslar :) cok bilgi dolu güzel bi topik olmus Insallah devami gelir :) Ben de zaman oldukca ugramak isterim.
Bu aralar , ev tadilati yaptigimiz icin pek birikim olmamisti. Ilk defa Gecen ay para koydum kenara ve para üstü bozukluklari hemen kizimin kumbarasina attim. Hesabina yatirmak icin saydigimda 40 Lira gibi bi miktar cikmisti ki bu tam bir aylik bir birikim bile degildi.
Cogu zaman bozukluklari önemsemeyip harciyoruz ama Asil olan o bozukluklarin ederi, megersem önemsemeyip ne cok harcaniyormud. Simdilerde alisveris sonrasi hemen cüzdanimi bosaltip kumbaraya atiyorum.
Bu ay Insallah bi aksilik cikmazsa maasima dokunmadan kenara koymak istiyorum. Esim ekstra Ödeme aldigi icin . Eger hesaplar uyarsa iki ceyrek almam lazim.
Yemek mevzulari biraz zor bizde, esim ve kizim cok yemek seciyor ve ivir zivira para vermeyi cok seviyorlar. Önceden fazla yapiyordum yenekleri son zamanlarda bir ögün yetecek kadar yapiyorum yoksa cöpe gidiyor maalesef :(
Bügün, pilav yanina patatesli , patlicanli yemek, Karpuz ve salata var. Salata cok geldi gözüme belki soslamam hepsini.

Bu hafta , yogurt ve yag almam lazim onun haricinde evdeki malzemeleri iyice eritip, dolabi tamamen bosaltip öyle alisverise cikmayi hedefliyorum.en gec cumartesiye kadar idare etmek istiyorum Bakalim basarabilecekmiyim.

Selam arkadaslar :) cok bilgi dolu güzel bi topik olmus Insallah devami gelir :) Ben de zaman oldukca ugramak isterim.
Bu aralar , ev tadilati yaptigimiz icin pek birikim olmamisti. Ilk defa Gecen ay para koydum kenara ve para üstü bozukluklari hemen kizimin kumbarasina attim. Hesabina yatirmak icin saydigimda 40 Lira gibi bi miktar cikmisti ki bu tam bir aylik bir birikim bile degildi.
Cogu zaman bozukluklari önemsemeyip harciyoruz ama Asil olan o bozukluklarin ederi, megersem önemsemeyip ne cok harcaniyormud. Simdilerde alisveris sonrasi hemen cüzdanimi bosaltip kumbaraya atiyorum.
Bu ay Insallah bi aksilik cikmazsa maasima dokunmadan kenara koymak istiyorum. Esim ekstra Ödeme aldigi icin . Eger hesaplar uyarsa iki ceyrek almam lazim.
Yemek mevzulari biraz zor bizde, esim ve kizim cok yemek seciyor ve ivir zivira para vermeyi cok seviyorlar. Önceden fazla yapiyordum yenekleri son zamanlarda bir ögün yetecek kadar yapiyorum yoksa cöpe gidiyor maalesef :KK43:
Bügün, pilav yanina patatesli , patlicanli yemek, Karpuz ve salata var. Salata cok geldi gözüme belki soslamam hepsini.

Bu hafta , yogurt ve yag almam lazim onun haricinde evdeki malzemeleri iyice eritip, dolabi tamamen bosaltip öyle alisverise cikmayi hedefliyorum.en gec cumartesiye kadar idare etmek istiyorum Bakalim basarabilecekmiyim.
benımde kıyma tereyag sıvıyag deterjan almam lazım ayın 6sında kartım dönüyor muhtemelen o zaman alırım kredı kartına calısıyoruz zaten:duduk:

cok sukur bız olabılıdgınce dıkkatlıyız esımde bende 2yıllık arac kredımız var bide ailemin kirasıyla kardesimin yurdunu oduyorum evımız kıra.bunlar harıcı ıste kredı kartını kullanıyoruz canımAllah kolaylık versn hepımıze

Maşallah eşiniz iyi biri galiba.Ailenizin kirasını ödemenize birşey demiyor sanırım.Ne güzel bravo.

Maşallah eşiniz iyi biri galiba.Ailenizin kirasını ödemenize birşey demiyor sanırım.Ne güzel bravo.
Allah razı olsn cok ıyıdır canım ben bastan konusmustum bunu esımle ck sukur o da sorun cıkaracak bırı degıl,annem bı emeklı maasıyla gecınıyor.kardesım okuyor.ben kıralarına 500lira katkı saglıyorum kardesımın yurdunu oduyorum ekstrada tabiki yardımcı oluyorum. ben esıme dedım Allah ızın verdıgı surece durumum oldugu surece aıleme yardımcı olucam dedım o da tabiki elimizden ne gelırse dedı,aynı sey kayınvalıdem ıcın olsa bende aynı sekılde derdım. bizim elimize ekmegı onlar verdı boynumuzun borcu

Allah razı olsn cok ıyıdır canım ben bastan konusmustum bunu esımle ck sukur o da sorun cıkaracak bırı degıl,annem bı emeklı maasıyla gecınıyor.kardesım okuyor.ben kıralarına 500lira katkı saglıyorum kardesımın yurdunu oduyorum ekstrada tabiki yardımcı oluyorum. ben esıme dedım Allah ızın verdıgı surece durumum oldugu surece aıleme yardımcı olucam dedım o da tabiki elimizden ne gelırse dedı,aynı sey kayınvalıdem ıcın olsa bende aynı sekılde derdım. bizim elimize ekmegı onlar verdı boynumuzun borcu

Ne güzel düşünmüşsünüz.Ben de nişanlıyım evlenince de aileme yardım etmeyi düşünüyorum.Eşimin ailesine de destek çıkmayı düşünüyorum onlar bizler için fedakarlık yapıyorlar o kadar çalışıp okuttular meslek sahibi yaptılar.Evlenip uzaklaşmak onlara sırt dönmek olmaz.Allah daha çok bereketlendirir rızkımızı.

Ne güzel düşünmüşsünüz.Ben de nişanlıyım evlenince de aileme yardım etmeyi düşünüyorum.Eşimin ailesine de destek çıkmayı düşünüyorum onlar bizler için fedakarlık yapıyorlar o kadar çalışıp okuttular meslek sahibi yaptılar.Evlenip uzaklaşmak onlara sırt dönmek olmaz.Allah daha çok bereketlendirir rızkımızı.
aynen oyle canım ailene hizmet yardımcı olmak hepımızın görevı.hele hele esının aılesı de kadır kıymet bılenlerdense seve seve yaparsın.dusun ben anneme yardımcı oluyorum ya gecenlerde emeklılere para verdıler ya ıcınden bana yüz lira verdı tatıl parana kat dedı ben o parayı almazdm ama sırf gönlü olsun tatmın olsn o da dıye aldm bunlar guzel seyler

ne güzel dikkatli gidiyorsunuz.
Kredi kartı beni hep korkutuyor
Sonunda ne kadar ödeyeceğimi görüp moral bozukluğu yaşamak istemiyorum.
Ağustosta telefonum bitiyor.
Birde kartta bitecek olan taksit var
Eylül ekim gibi oğluma yatak alıcaz onu taksit yaptırırız.
Kıyafet taksidine girmiyoruz.
Sadece sezonlarda bot spor ayakkabılara 2 taksit yapıyoruz şuan o taksidimizde yok.

günaydın kızlar,

dün akşam eve gidince jet hızı ile ütü yaptım
yemeğim vardı sofrayı hazırladım, ortalığı toparladım
oğlum hastaydı tekrar kontrole götürdüm.
yatma saati gelene kadar 2 dk durmadım

bu akşam iş çıkışı bir arkadaşım ile birşeyler içip öyle eve gideceğim. evde yemek hazır eşim benden 1,5 saat geç geliyor
en azından gelene kadar kendime özel alanım olsun.

kızlar geçen yıl bir sınava girmiştim ve sınav ücretini çalıştığım kurum bana geri iade ediyordu ama unutmuşum almayı.
üstünden bir yıl geçti tutar da 195-TL
aradım sordum tmm öderiz dediler :)

hesapta olmayan bir tutar olduğu için onunla gram almayı düşünüyorum.
ayrıca üstüne 105-tl de ekleyim 300-TL lik bir gram alırsam kar kardır.
para böyle ayırmayınca birikmiyor.... bu işinden anladığım bu.

benımde kıyma tereyag sıvıyag deterjan almam lazım ayın 6sında kartım dönüyor muhtemelen o zaman alırım kredı kartına calısıyoruz zaten:duduk:

kesinlikle haklısın
ben 2 aydır 3.300-tl altında kredi kartı ödemiyorum
hayat çok pahalı
sabah gelirken gaz aldm 105-tl ye doldu.
tahminimce 10 temmuza kadar gider , tekrar bir 60 tl atarsam ayı çıkarırı.
ödeme hiç bitmiyor.
aslında bir çarkın içinde dönüp duruyoruz.
hayatın en güzel zamanları koşturmaca ile geçiyor.
benim tüm çabam oğlumun geleceği için.
yoksa ben evimi arabamı almışım ama onunda ilerde hayata bir sıfır önde başlaması içim gayem...
çok uzun yazdım :))

kesinlikle haklısın
hayat çok pahalı
ödeme hiç bitmiyor.
yoksa ben evimi arabamı almışım ama onunda ilerde hayata bir sıfır önde başlaması içim gayem...
ah canım o asamaya bız de bi gelebılsek hayırlısıyla ev yok arabanın 2yıl kredısı var cocuk yok:KK48: ona ragmen kartı 3500altı gormuyorum. benzın desen her ay en az 500yakıyoruz tabı bu karta dahıl

Kredi kartı beni hep korkutuyor
Sonunda ne kadar ödeyeceğimi görüp moral bozukluğu yaşamak istemiyorum.
Ağustosta telefonum bitiyor.
Birde kartta bitecek olan taksit var
Eylül ekim gibi oğluma yatak alıcaz onu taksit yaptırırız.
Kıyafet taksidine girmiyoruz.
Sadece sezonlarda bot spor ayakkabılara 2 taksit yapıyoruz şuan o taksidimizde yok.

Kredi kartını her zaman taksitsiz tutmak yada en fazla 2,3 taksitle sınırlandırmak en doğrusu bana göre de canım.

günaydın kızlar,

dün akşam eve gidince jet hızı ile ütü yaptım
yemeğim vardı sofrayı hazırladım, ortalığı toparladım
oğlum hastaydı tekrar kontrole götürdüm.
yatma saati gelene kadar 2 dk durmadım

bu akşam iş çıkışı bir arkadaşım ile birşeyler içip öyle eve gideceğim. evde yemek hazır eşim benden 1,5 saat geç geliyor
en azından gelene kadar kendime özel alanım olsun.

kızlar geçen yıl bir sınava girmiştim ve sınav ücretini çalıştığım kurum bana geri iade ediyordu ama unutmuşum almayı.
üstünden bir yıl geçti tutar da 195-TL
aradım sordum tmm öderiz dediler :)

hesapta olmayan bir tutar olduğu için onunla gram almayı düşünüyorum.
ayrıca üstüne 105-tl de ekleyim 300-TL lik bir gram alırsam kar kardır.
para böyle ayırmayınca birikmiyor.... bu işinden anladığım bu.

Maşallah canım ekstradan para gelmesi harika senin gram altına dönüştürmense şahane olmuş:))

kesinlikle haklısın
hayat çok pahalı
ödeme hiç bitmiyor.

Haklısın canım benimde tüm çabam çocuklarım ve Allah ömür verirse rahat bir yaşlılık geçirebilmek için

Back
Yukarı