Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Selnurr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
1.031
2.522
Konumuz tasarruf ve birikimse önceliğim mevcut borçlarımı kapatmak bu esnada ufak birikimler yapmak, borçlarım tamamen bittiğinde ise zaruri ihtiyaçlarımız dışında kalan tüm paramızı birikime çevirmek. Kredi kartı defalarca sıfırlayıp en başa döndüğüm kısır bir döngü bu defa tamamen kapatıp kullansam dahi o ay sıfırlamak niyetindeyim ki kullanmamak en güzeli. Savurgan biri değilim ancak gereksiz alışverişlerim dikkat etmediğim ufak ayrıntılarım oluyor bu günlük sayesinde hergün kendimi takip ederek daha kontrollü olmaya çalışacağım hergün ne harcadıysam neye harcadıysam yazacağım ki gerekli olup olmadığını göreyim.

52 HAFTADA BİRİKİM KUMBARASI ETKİNLİĞİ
1-) Selnurr Selnurr
2-) kronikuykucu kronikuykucu
3-) D dilek bolu
4-) T tatlu
5-) esra92li esra92li
6-) karamelli_turta karamelli_turta
7-) @Hayalimi_yasarken
8 -) royem royem
9-) p_ritha p_ritha
10-) mornergis mornergis
11-) @kahvemsi mutluluk
12-) Fistiklicikileta Fistiklicikileta
13-) ftemiz ftemiz
14-) aryalorinn aryalorinn
15-) @2 kuzulu ana
16-) @estella-
17-) zelalke zelalke
18 -) B Burcak41
19-) @Melodiaa
20-) sekerim00 sekerim00
21-) @All is well
22-) minikkoala minikkoala
23-) C coffeex
24-) @kmsl Hnd

Son düzenleme:
Bu ay elimde kalan para 900 lira kredi
kartına dokunmadan Temmuz 15i getirmeye çalışacağım. Şindilik hedeflerim;
  • Öncelikle mutfak için gereksiz alışveriş yapmamaya karar verdim. Yarın mutfağımı kontrol edip öncelikle stoklarımı eriteceğim mercimek bulgur makarna vs evdekileri tüketmeden yenisini almayacağım. Bu benim yaptığım büyük bir yanlış. Sağlıksız abur cubur alışverişi yapmayacağım. Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar alacağım. İndirimleri daha çok takip edeceğim.
  • Evde gereksiz elektrik, su tüketimi yapmayacağım
  • Birşeyi alırken kendine soracağım “İhtiyaç mı?” “ İstek mi?” ihtiyaçsa alacağım istekse almayacağım.
  • Haftalık pazar paramı ayırıp artarsa birikim kumbarama atacağım
  • Çocukların bayram harçlığının üstüne azar azar harçlık verip hem birikim yapmalarını sağlayacağım hemde para biriktirmeyi ve tasarruflu kullanmayı öğrenmelerini sağlamaya çalışacağım.
Yazdıkça nwleri yapıp yapamadığımı da göreceğim haydi hayırlı olsun bakalım:)

yolun acık olsn arkadasım ınsAllah hedeflerine ulasırsın ben de babamın bi borcu yuzunden bı kac aydır sıkısıgım bide tatıl paketi lastik falan derken bırıkıme ara verdm gıbı ınsAllah sonbaharda devam

yolun acık olsn arkadasım ınsAllah hedeflerine ulasırsın ben de babamın bi borcu yuzunden bı kac aydır sıkısıgım bide tatıl paketi lastik falan derken bırıkıme ara verdm gıbı ınsAllah sonbaharda devam

Çok sağol canım inşallah sende tüm borçlarını kapatıp birikimine devam edersin masraf borç hiç bitmiyor maalesef

Çok sağol canım inşallah sende tüm borçlarını kapatıp birikimine devam edersin masraf borç hiç bitmiyor maalesef
bizimki tamamen bitmezde canım azalır ınsAllah bırıkıme ayırabılıyorum az olunca cunku bı taksıt bıtıyo oburu baslıyo eylulde mesela kasko var sıgorta var bılmemne habıre taksıt

bizimki tamamen bitmezde canım azalır ınsAllah bırıkıme ayırabılıyorum az olunca cunku bı taksıt bıtıyo oburu baslıyo eylulde mesela kasko var sıgorta var bılmemne habıre taksıt

Aynen tam bitti derken yenileri başlıyor canım benimde amacım kredi kartlarını sıfırlamak kullacsksamda bir sonraki ay ödeyip sıfırlamak taksit yaptıkça artıyor borç birde kesinlikle kredi çekmek istemiyorum hiçbişey için gerçekten bıktım ödemekten

Bugün için tek masrafım akşam yemeği gibi görünüyor, normalde evdeki stoklardan kullanmaya başlayacağım ancak bugün misafirim var ne yapsam bilemiyorum. Mantı alayım diyorum bakalım. Birde yarından itibaren evdeki malzemelerle ne kadar süre alışveriş yapmadan dayanacağız merak içindeyim:)

Aynen tam bitti derken yenileri başlıyor canım benimde amacım kredi kartlarını sıfırlamak kullacsksamda bir sonraki ay ödeyip sıfırlamak taksit yaptıkça artıyor borç birde kesinlikle kredi çekmek istemiyorum hiçbişey için gerçekten bıktım ödemekten
cok sukur bız olabılıdgınce dıkkatlıyız esımde bende 2yıllık arac kredımız var bide ailemin kirasıyla kardesimin yurdunu oduyorum evımız kıra.bunlar harıcı ıste kredı kartını kullanıyoruz canımAllah kolaylık versn hepımıze

cok sukur bız olabılıdgınce dıkkatlıyız esımde bende 2yıllık arac kredımız var bide ailemin kirasıyla kardesimin yurdunu oduyorum evımız kıra.bunlar harıcı ıste kredı kartını kullanıyoruz canımAllah kolaylık versn hepımıze

Amin canım maşallah Allah rızkınızı bereketinizi arttırsın hayat çok pahalı ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya mecburuz geçen gün migrostaki satış görevlisi bayan bana siz indirimleri çok takip etmiyorsunuz uygulamasını indirirseniz marketin birçok indirimden faydalanırsınız dedi evimin yanı olduğundan hep ya migrosa ya bime gidiyorum söyleyince füşündüm gerçekten çok takip etmiyorum eksilince almaya gidiyorum dikkate alacağım dedim indirdim uygulamayı bakıyorum ara ara kampanyalara artık

birkaç tavsiye de benden olsun o zaman :)

• kredi kartı ekstresinde o ay gelen tüm borcu kapatmaya çalışın. asgarisini ödeyerek daha büyük bir çıkmaza giriyor insan.

• kredi ödemelerini 2 hafta öncesinden yapıyorum ben yani öyle denk geldi maaşımı daha erken alıyorum orda bile faizden bi indirim oluyor.
  • tasarruflu ampul çok işe yarıyor, çaycı makinesi su ısıtıcılar gerçekten çok elektrik harcıyor bir yerde okumuştum.
  • sezon sonu indirimlerini takip edebilirz
  • ve en önemlisi alışveriş konusunda bir şeyi almayı istediğimizde sakince o mağazadan ayrılıp üzerine bir gün düşünmeliyiz gerek var mı ihtiyaç mı istek mi...
  • ben cocuklarıma lcw den alışveriş yapıyordum hesaplı diye fakat sosyete pazarına bir gittim ki ihraç fazlası tişörtler 7,5 tl hem de çok çok kaliteli.. lcw de en az 15 tl hatta daha bile fazla..
  • her avm ye gidişimizde dışarda yerdik çocuklarla geçen hafta dedim ki ev de hamburger yapayım size yarım kilo kıyma aldım bim den hamburger ekmeği çok da güzel oldu.. bayıldılar..
bunlar da benim planlarım.. haydi bakalım yalnız değilsin.. ben de ev eşyası alacağım birikim yapmam gerekiyor :)

haa bir de kredi kartı borcumu şöyle kapattım.. her ay ekstrenin tamamını ödedim ve hemen bankayı arayarak limiti düşürdüm.. çünkü yer açıldıkça harcıyordum.. bence limit kişinin maaşını geçmemeli.. büyük bi harcama yapılacağı zaman hemen yükseltiyorlar limiti zaten. Selnurr Selnurr

Bugün için tek masrafım akşam yemeği gibi görünüyor, normalde evdeki stoklardan kullanmaya başlayacağım ancak bugün misafirim var ne yapsam bilemiyorum. Mantı alayım diyorum bakalım. Birde yarından itibaren evdeki malzemelerle ne kadar süre alışveriş yapmadan dayanacağız merak içindeyim:)

merhaba arkadaşım topiğin hayırlı olsun
bana çaya misaifr gelince evde ne varsa hemen yanına yakıştıryorum
pataes varsa 3-5 dal yeşillik ile salata
makarna varsa yogurtlu soslu yapıyorum, bazlama varsa tereyağda kızartıyorum
tatlı birşey için bisküvi puding araya 3-5 meyve
hem uygun oluyor hemde pratik

geçen ben de misafirime mantı aldım 1 kilo mantı 5 kişilik porsiyon çıkar dedi satan kadın. fakat mantının kilosu 35 tl..

misafir yemeğe geliyorsa eğer tavuklu bir fırın yemeği pilavı çorbası yanına bir meze gibi de düşünebilirsin ya da yarım kilo kıyma ile güzel bi köfteli menü çıkabilir.. tabi bu sadece bir tavsiye :)

kolay gelsiinnn

Topigin hayirli olsun Canim
Bende gunu gunune ne alinmis yaziyorum
Maastan once yine bir bir hesap kitap yapiyorum
Ozellikle camasir deterjani,bulasik deterjanlari,sampuan, cay gibi pahali olan seyleri indirimini bekliyorum nerde indirimdeyse oradan aliyorum indirim cok cok iyiyse fazla aliyorum mesela bu dediklerimi bu ay aldim bir cay kaldi o daha indirime girmedi o girince onuda alicam
Bu ay gratisten bimde 13 tl olan sampuani 7,90 dan aldim cok indirimli olunca 5 tane aldim koydum eve.
Kk mumkun oldugunca harcamamaya calisiyorum

birkaç tavsiye de benden olsun o zaman :)

• kredi kartı ekstresinde o ay gelen tüm borcu kapatmaya çalışın. asgarisini ödeyerek daha büyük bir çıkmaza giriyor insan.

• kredi ödemelerini 2 hafta öncesinden yapıyorum ben yani öyle denk geldi maaşımı daha erken alıyorum orda bile faizden bi indirim oluyor.
  • tasarruflu ampul çok işe yarıyor, çaycı makinesi su ısıtıcılar gerçekten çok elektrik harcıyor bir yerde okumuştum.
  • sezon sonu indirimlerini takip edebilirz
  • ve en önemlisi alışveriş konusunda bir şeyi almayı istediğimizde sakince o mağazadan ayrılıp üzerine bir gün düşünmeliyiz gerek var mı ihtiyaç mı istek mi...
  • ben cocuklarıma lcw den alışveriş yapıyordum hesaplı diye fakat sosyete pazarına bir gittim ki ihraç fazlası tişörtler 7,5 tl hem de çok çok kaliteli.. lcw de en az 15 tl hatta daha bile fazla..
  • her avm ye gidişimizde dışarda yerdik çocuklarla geçen hafta dedim ki ev de hamburger yapayım size yarım kilo kıyma aldım bim den hamburger ekmeği çok da güzel oldu.. bayıldılar..
bunlar da benim planlarım.. haydi bakalım yalnız değilsin.. ben de ev eşyası alacağım birikim yapmam gerekiyor :)

haa bir de kredi kartı borcumu şöyle kapattım.. her ay ekstrenin tamamını ödedim ve hemen bankayı arayarak limiti düşürdüm.. çünkü yer açıldıkça harcıyordum.. bence limit kişinin maaşını geçmemeli.. büyük bi harcama yapılacağı zaman hemen yükseltiyorlar limiti zaten. Selnurr Selnurr

Canımm harika tavsiyelerin için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım geçen gün bir mesaj geldi limitiniz 20bine çıkartıldı diye hemen bankayı aradım ben böyle bir talepte bulunmadım neden artıyor diye müşteri temsilcisi otomatik artırım yapılmıştır dedi hemen indirdim limiti çok haklısın limit konusunda bende lcwden yapıyorum bakayım sosyete pazarına tatlım çok sağol gepsini yazdım aklıma tavsiyelerin:)

benimde hedefim yılbaşına kadar parça borçlardan kurtulmak

ev kredisini kısa sürede kapatmak.

İnşallah canım önümüzde 6 ay var temiz borçsuz bir yıla girmek için biraz çaba yetecek inşallah:)

merhaba arkadaşım topiğin hayırlı olsun
bana çaya misaifr gelince evde ne varsa hemen yanına yakıştıryorum
pataes varsa 3-5 dal yeşillik ile salata
makarna varsa yogurtlu soslu yapıyorum, bazlama varsa tereyağda kızartıyorum
tatlı birşey için bisküvi puding araya 3-5 meyve
hem uygun oluyor hemde pratik
Sağol canım hoşgeldin önerilerin akşam misafirleri için aklımda olacak eskidende annelerimiz bir dilim keki bile 2ye böler sofraya koyardı gönüller birolsun yeter aslında:)

geçen ben de misafirime mantı aldım 1 kilo mantı 5 kişilik porsiyon çıkar dedi satan kadın. fakat mantının kilosu 35 tl..

misafir yemeğe geliyorsa eğer tavuklu bir fırın yemeği pilavı çorbası yanına bir meze gibi de düşünebilirsin ya da yarım kilo kıyma ile güzel bi köfteli menü çıkabilir.. tabi bu sadece bir tavsiye :)

kolay gelsiinnn

çok sağol tatlım benim yatılıydı misafirlerim bir haftadır bendelerdi yarın gidecekler epey çeşit yaptım bugün bir tıkandım acaba mantımı diye düşünmüştüm çok güzel tavsiyeler normal misafirlerime mutlaka uygulayacsğım:)

enerjiniz ne kadar güzel maşallah :)

ben ve çocuklarım ailemle yaşıyoruz memurum. ayrı kiralık bir eve çıkacagız inşallah ev bakıyorum.. o yüzden bu ara tasarrufa yöneldim.. topiğini takipteyim..:))

Maaşallah bereketli hatunlr...bozuk paralar birikiyo :halay: su satıcısı bana artık su getirmiycek :işsiz: topikin hayırlı olsun :KK48:

Eklentiler

• Screenshot_20180620-154743.png
    Screenshot_20180620-154743.png
    198,1 KB · Görüntüleme: 244
Benim hedefim eylüle kadar dikkatli olmak çünkü kredi kartı taksitlerim eylül de bitecek, tekrar açılmak istemiyorum.

sadece tatili satın almak istiyorum, onu da çok abartmadan.

birikim sebebim oğlum eylül 2019 da anasınıfı olacak özel okul için en azından ne birkirse benim için kar.
bir kısmı peşin olursa okul taksitlerini daha uyguna getirmek.

kendi adıma şunlara özen gösteriyorum;

* akşam evde yemek fazla yaparsam , öğlen işyerine getiryorum, yemek çekimi arttıp marketten ufak tefek alıyorum.

*çay makinasını prizde bırkamıyorum, tatile giderken buzdolabı hariç çekiyorum fişini, suyu kapatıyorum.

*bulaşık , çamaşır tam dolmadan çalıştırmıyorum

* migros indirimi takip ediyorum

*gıda konusunda az az en iyilerini tercih ediyorum

*ihtiyacım kadar sebze alıyorum, bazen 3 kırmızı biber bazen 2 patlıcan ile sık sık alıp taze taze tüketiyorum

*benzinim kredi kartı kesimime yakın bittiyse az alıyorum, kesim sonrası ful alıyorum

*haftalık yemek programı yapıyorum o plandan şaşmıyorum,böyle olunca gereksiz bir alış veriş olmuyor

*dışarıda yemek yemeyi eskiye göre azalttım, hafta sonları tercih ediyoruz. 50-TL altında hesap gelmiyor. hafta içi 40 -tl'lik kırmızı et alıp kavurma yapıyorum yanına pilav ile 2 gün yiyoruz.

*gereksiz alış veriş yapmamaya özen gösteriyorum

*bana bir arkadaşım gelecek ise evdekileri değerlendiriyorum

enerjiniz ne kadar güzel maşallah :)

ben ve çocuklarım ailemle yaşıyoruz memurum. ayrı kiralık bir eve çıkacagız inşallah ev bakıyorum.. o yüzden bu ara tasarrufa yöneldim.. topiğini takipteyim..:))

Canım benim çok sağol:) İnşallah gönlünüzce bir ev bulup kolaylıkla yerleşirsiniz ben çok büyük evden ziyade böyle derli toplu kutu gibi evleri çok seviyorum yaşaması daha kolay geliyor toplaması temizliği:)

Maaşallah bereketli hatunlr...bozuk paralar birikiyo :halay: su satıcısı bana artık su getirmiycek :işsiz: topikin hayırlı olsun :KK48:

Çok sağol tatlım maşallah:)) Biberonunda çok tatlıymış :)Bozuk para diyerek geçmemek lazım damlaya damlaya göl olanlardan onlar :))

Benim hedefim eylüle kadar dikkatli olmak çünkü kredi kartı taksitlerim eylül de bitecek, tekrar açılmak istemiyorum.

sadece tatili satın almak istiyorum, onu da çok abartmadan.

birikim sebebim oğlum eylül 2019 da anasınıfı olacak özel okul için en azından ne birkirse benim için kar.
bir kısmı peşin olursa okul taksitlerini daha uyguna getirmek.

kendi adıma şunlara özen gösteriyorum;

* akşam evde yemek fazla yaparsam , öğlen işyerine getiryorum, yemek çekimi arttıp marketten ufak tefek alıyorum.

*çay makinasını prizde bırkamıyorum, tatile giderken buzdolabı hariç çekiyorum fişini, suyu kapatıyorum.

*bulaşık , çamaşır tam dolmadan çalıştırmıyorum

* migros indirimi takip ediyorum

*gıda konusunda az az en iyilerini tercih ediyorum

*ihtiyacım kadar sebze alıyorum, bazen 3 kırmızı biber bazen 2 patlıcan ile sık sık alıp taze taze tüketiyorum

*benzinim kredi kartı kesimime yakın bittiyse az alıyorum, kesim sonrası ful alıyorum

*haftalık yemek programı yapıyorum o plandan şaşmıyorum,böyle olunca gereksiz bir alış veriş olmuyor

*dışarıda yemek yemeyi eskiye göre azalttım, hafta sonları tercih ediyoruz. 50-TL altında hesap gelmiyor. hafta içi 40 -tl'lik kırmızı et alıp kavurma yapıyorum yanına pilav ile 2 gün yiyoruz.

*gereksiz alış veriş yapmamaya özen gösteriyorum

*bana bir arkadaşım gelecek ise evdekileri değerlendiriyorum

Tespitlerin dikkat ettiklerin çok güzel çok önemli noktalar canım fişi pirizde bırakınca az da olsa elektrik harcadığını duymuştum mutlaka çekmek lazımmış, haftalık yemek planı da süper o düzeni benimde oturtmam lazım hem sağlıklı hem ekonomik olur:)

Son düzenleme:
X