- 29 Mart 2024
- 151
- 175
- 35
-
- Konu Sahibi matematikh
evet ben de şahit oluyorum ama onlar gelirleriini resmi olarak göstermiyorlar. yoksa mümkün değil almaları. çok teşekkürler ciddi bir hayat mücadelesinden sonra inşallah feraha ericez.Valla millet neler nelerle alıyor da yardımı üzüldüm. Umarım en kısa zamanda iyileşir . Sağlığına kavuşur yavrunuz.
19.09.202417.09.2024 harcama
1 ekmek 30 tl
1 kg yoğurt 54 tl
kıza harclık 20 tl
kredi kartı asgari deme 3100 tl (kalan toplam tutar 4200 tl)
üniversite harcı 1970 tl
toplam harcama 5174 tl
kalan tutar 3074 tl
kalan gün 28
işyerime kahvaltıyı evden getirdim. öğle yemegi de dardanel var. akşam yemegine menemen yapıp geçmek istiyorum. o yzden bir domates alsam yeterli olacak. bugunü domates dısında harcamasız gecirmek istiyorum
Yanılmıyorsam aldıkları ,yaptıkları herşeyin faturasiyla birlikte basvuruyorlardi. Keşke bir çözüm olsa çocuğunuz iyi olsun da borç ödenir.evet ben de şahit oluyorum ama onlar gelirleriini resmi olarak göstermiyorlar. yoksa mümkün değil almaları. çok teşekkürler ciddi bir hayat mücadelesinden sonra inşallah feraha ericez.
Zannetmiyorum evin resmi geliri çok düşük gözükğyordur yoksa mümkün değil 1 kurus vermiyorlar. Tabi önemli olan sağlık toprlabncak inş maddiyatYanılmıyorsam aldıkları ,yaptıkları herşeyin faturasiyla birlikte basvuruyorlardi. Keşke bir çözüm olsa çocuğunuz iyi olsun da borç ödenir.
Eşinizin yaptığı ek iş nedir acaba19.09.2024
eşim ek işinden 5000 tl aldı.
banka eksi hesabım ödeme günü sınırdaydı 1500 tl ödeme yaptım. kart kullanıma kapalı zaten. (toplam kalan tutar 7500 tl)
babamın üstüne 500 tl ödemeli kredinin eylül taksitini yatırdım. (kalan toplam tutar 2000 tl)
kızımın ayakkabısı küçük gelmeye başlamıstı önümüzdeki ay hallederiz demiştim ama yürüyemeyecek duruma gelmiş. ayakkabı alındı 2000 tl
kızım ishali geçmediği için maflor şase aldık 300 tl
saglık ocagına ilaç yazdırdık fark 70 tl
toplam harcama 3370 tl
kaln tutar 4704 tl
Mobilya döşemesi için haftadonu veya akşam iş olunca çalışmaya gidiyorEşinizin yaptığı ek iş nedir acaba
Toplam harcama 4370 tl19.09.2024
eşim ek işinden 5000 tl aldı.
banka eksi hesabım ödeme günü sınırdaydı 1500 tl ödeme yaptım. kart kullanıma kapalı zaten. (toplam kalan tutar 7500 tl)
babamın üstüne 500 tl ödemeli kredinin eylül taksitini yatırdım. (kalan toplam tutar 2000 tl)
kızımın ayakkabısı küçük gelmeye başlamıstı önümüzdeki ay hallederiz demiştim ama yürüyemeyecek duruma gelmiş. ayakkabı alındı 2000 tl
kızım ishali geçmediği için maflor şase aldık 300 tl
saglık ocagına ilaç yazdırdık fark 70 tl
toplam harcama 3370 tl
kaln tutar 4704 tl
Neden utanç verici? Tabi ki bizde böyle olmasını istemezdik. Tedavi söz konusuydu eminim ki tedavi olmayıp suan farklı sekilde kimse üzülmek istemezdiBirc miktari asiri fazla.
Ama en acisi ve bana gire utanc verici
65 yasinda bi adamin size destek icin calismasi .
O kadar haklısınz ki mutfak giderimden sürekli kısacak bir uygulama keşfediyorum. Az alımla başladım şimdi bitmeyecegini anladıgım anda buzluga atıyorum.Dolapta bitiremeyeceğiniz ve bozulacağını düşündüğünüz şeyleri buzluğa atın bu arada ben öyle yapıyorum.. maydanoz dere otu nane baktım tüketememişsek tepsiye serip kurutuyorum baharat olarak kullanıyoruminanıyorum çıkacaksınız feraha ama zorlu bir süreç sadece şuan hastane ortamından çıkmış iken evdeki geliri gideri kontrol edebilirseniz size yardımcı olacak..
Benim evlendikten sonra en büyük keşfim en çok gider mutfağa oluyor ve en çok müsrüflikte yine mutfaktan oluyor..
yenilmeden çürüyen sebzeler, bozulan yemekler.. çekmecelerde duran gereksiz malzemeler ve varken sürekli alınan mutfak eşyaları (bardak tabak ıvır zıvırlar)
Market kampanyalarıda tam bu iş için.. ihtiyacımız olmayan şeyleri kampanya adı altında bize satıyorlar ve bizde ucuza alıyoruz içgüsüsü ile alıyoruz malesef..
ben artık markete liste ile gidiyorum ve haftalık aldığım ürünlerden de mutlaka bir kısmını buzluğa atıyorum..
örneğin 3 kapya biber aldıysam 1 ini doğrayıp buzluğa atıyorum o hafta lazım olursa zaten buzlukta tazecik duruyor lazım olmazsa da tasarruf olarak duruyor.. başka zamanda bir yemeğimin malzemesi oluyor.. domatesleride öyle yapıyorum peynirleride tereyağınıda..
mutfak masrafımda ciddi bir fark oluştu diyebilirim..
Merhaba, yoğunluktan yazmaya elim gitmiyor bazen. Artık bir tık rahat olacagım daha çok yzarım inş. Kızım daha iyi. Bir ameliyatı daha var o planlanıyor hazırlık yapıyorum 2-3 aya olur sanırım. Maddi olarak bir kat daha asagı inecegiz sanırımGüncel durum atmamışsınız umarım kızınızın durumu iyidir...