• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç borç borç yiğidin kamçısı olmaktan cıktı....

bu borç sadece sizde yok valla herkesde var..
ben eşimden daha çok düşünyorum..
toparlarsak 20binlira borç var..
arabayı ben gereksiz görüyorum borç varken..
borçlar bitince alınır
bizimde arabamız var ama eşim arabayla iş yapıyo bu yüzden satamayız
ama şöyle düşünüyoruz sizde böyle bişe uygulayabilirsiniz..
eşim arabayı satıp daha ucuz bi araba almayı düşünüyo..
10bin borca veririz geriye kalanına kredi çeker ucuz bi araba alırız az az öderiz diyo..
diğer 10binide az az ödicez yapcak pek bişe yok..
param olmasın borcumda olmasınnn bıktım hep borç düşünmekden..

canım ne kadar maaş aldığının çok önemi olmuyor maalesef..aldığın paranın sınırlarını zorlayarak daha iyi hayat yaşmak istiyorsun.. aynı şekilde ben ve eşimde çok iyi maaş alıyoruz.. ki bizim ev kredimizin ödemesi 1800 lira aylık.. dediğin gibi heryere borcumuz var bizim de... bazen benim de cebimde 5-10 lira oluyor.. ama bence arabayı satmayın.. sıfır mı aldınız bilmiyorum ama eğer sıfır aldığınız arabayı şimdi satmak istersen en az 5 bin lira kaybınız olacak yazık olacak..ne kadar borç içinde olsak da standrtlarımız diğerlerine oranla yüksek ve bunu biz istiyoruz.. biraz sabredin hepsi ödenir gider.. kredi çekip de bi de ona faiz ödemeyin.. allh kolaylık versin

"Ayağını yorganına göre uzat" diye bir sözü boşune söylememişler. borcunuz varken almışsınız okadar yüksek fiyatlı bir araba. bir şey alınırken bütçe yapılması gerekli. 15000 tlnizi bağlamak adına almışsınız. ama o kadara da arabalar var piyasada. arabayı satıp tüm borçlarınızı kapatabilirsiniz.

bende de 4 tane kredi kartı vardı ve hepsi full dolu askeri tutarını ödeyebiliyodum - krediler- ailemin borçları acayipp kasıyodu ..
öncelikle iki tane kredi kartının kenarını kesin evet askeri tutarını ödeyebiliyosunuz en azından ödedikten sonra kullanmazsanız ve mecburen ödediğiniz için
borçları yavaş yavaş azalmaya başlıyacaktır. eşiniz sıgara içiyo 150.00 tl para veriyo yazık günah sizin boğazınıza girsin doldurma sıgaralar evde karı koca hazırlarsınız en fazla 20 .00 liraya 1 aylık rahatlıkla içeceği kadar sıgara yapabilirsiniz burdandan size 130,00 lira kalır .
kredi çekerseniz faiz ödiceksiniz yüklü miktarda çektiğiniz için yüksek tutar olucak -arabayı satarsanız hem zarar olucak hem yatırım diye verdiğiniz altınlarda gidicek yavaş yavaş ödeyerek azaltabilirsiiz.çok zor olur ama biter inş.

Ben arabanın satılıp borç kapatılmasına karşıyım. Sanırım 36 vade kullandınız, eğer 12 - 16 taksit ödediyseniz zaten faizin büyük çoğunluğunu ödemişsiniz demektir. Krediyi kapatmak sadece bankanın işine yarar. O yüzden arabadan vazgeçmeden varsa diğer masrafları kısmak lazım diye düşünüyorum. Dışarıda yemek, tatil, üst baş gibi.

Son düzenleme:
canım benim ev kredim sadece 180.000 tl diğerlerinden bahsetmiyorum......

benim sana borç yiğidin kamçısı sözünden yola çıkarak söyleyeceğim tek şey.....

aç dururken zekat verilmez. yani; o kadar borcunuz varken niye gider 40.000 tl ye araba alırsınız. kredi kartalrı + kredi borçlarını var ama keyfiniz den de ileri kalmıyorsunuz.
bunu sormak için biraz geç bence.

ben 6 senedir aynı arabaya biniyorum. niyemi??
ev kredisi
kredi
kredi kartları
elek. su. doğalgaz. adsl. cep tel. telefon. aidat. kızımın kreşi. oğlumun okulu. servis ücreti.
benzinim. mutfak masrafım.

ne demişler ayağını yorganına göre uzatacaksın.

allah yardımcın olsun tez zamanda at sıkıntını inşallah. allah utandırmasın

1,5 senelik evliyim 65bin tl kredi çekip evimizi aldık borç 85bin tl oldu 1,5 senedir yemeyip içmeyip borcumuzu ödüyoruz çok şükür 25 bin tl ye kadar düşürdük tabi gezmeden yemeden içneden fedakarlık ederek düğünümüzü elimizdeki paramıza göre yaptık eşya almadık birde başka yere borç ödemeyelim diye bütün hayalimizi ev borcumuzun bitmesine saklıyoruz

Borç Yiğidin Kamçısı Ama Kamçılayın Beni Dercesine Hareket Etmemek Gerek.. :40:

hadi 40000 kredi celtiniz de diğer o kredi kartları size zarar birde baskalarınada olan borc önemli olan kısım o paralarla ne yaptınız
vallaa aylık 4000 geliri olan bir aile kredi ile değil araba ev alır..

şuan arabayı satmak mantıksız gerçekten.bir arkadaşında dediği gibi borçla borç kapatılmaz yani bankadan kredi çekmek mantıksız.gene azar azar ödemeye devam edip,bi kısım şeylerden mahrum kalıp hayatı devam ettirmeliyiz sanırım....

en baştada 4 kredi kartını bire düşürerek işe başlayın bence:40:konunu okuyunca en çok bu dikkatimi çekti 4 kredi kartına gerek yok canım:50:

benceee canım birazda genede şükredin bak 4000 tl şuan günümüzde insanımızın bulamadığı para mesela biz zavallı zavallı asgari ücrete talim yaniiii biz napalım. herkes parasına göre yasıyorrr lüksünü ona göre ayarlıyor yoksa bu para bir aileyi heelde kira olmadan güllük gülistanlık yasatır

bende soyle bır sey soylemek ıstıyorum
borc harc konusunda yenı akıllanmıs bırı olarak
arabanızı satın borclarınızı kapayın ıkıncı el bır araba alın

zaten borcunuz ve kıranız olmayacagı ıcın bır yılda bıraz para atıp bıraz daha yuksek model arabayı obur sene alırsınız zorlanmadan

insanoğluyuz hepimizin ihtiyaçları istekleri var ama ben açıkçası dişimi sıkıyorum yoksa bişeye sahip olamıyacağımı biliyorbunu nie anlattım bum benım düğün borcum yok gibi o bakımdan rahatım ben calısmıorum ne yazıkkı atama bekliyorum o yüzden çok zorlanıyoruz evimiz kira ama naptık ben alışveriş merkezinin yolunu unuttum gidince dayanamıyorum çünkü bebek yapmayı erteledik ki 1 sene oldu gayet istiyorum ama herseyi bir anda olmuo olsun dersen bole zorluk cekıosun bence benım bı arkadasım evlendi 3 ay sonra isteyerek hamile kaldı düğün borçları vardı ikiside calışıo eve giren toplam para 1600 civarı düğündeki altınları satıp one borçlarını kapatım çocuk var die aaraba aldılar elden düşme şimdi geçinemiolar arabanın yarı parası kredi ailelerinin durumu da kötü ama az bıraz destek oluolar işte bazı seyleride kendimiz yapıoruz tamam cocuk cok güzel allah rıskını da verir ama masraflı bişey bence yeni evlenenler evlenecek olanlar en azındn ılk 1 sene ne cocuk ne luks masraf ben soranlara once kendımı toplıyım bı sonra cocuk dıorum 2 düşünüp bir yapmak lazım

Back