borç borç borç yiğidin kamçısı olmaktan cıktı....

nursesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
330
2
96
İstanbul
NE OLUR MOTİVE EDİCİ YORUMLAR YAPIN...daha kötü durumda olan birçok insan olduğunu biliyorum

ben 2100 eşim 1800 tl maaş alıyor.ama o kadar çok borcumuz varki toparlayamıyoruz.
şöle bi yazsam
evimiz kendimizin
market 100
araba benzin 200
birde eşim sigara içiyor 150
araba kredisi 725(gittik düğün takılarını sattık 15.000 peşinatla 40.000 tl araba aldık)
su doğalgaz elektrik telefon internet 500
kredi kartları (4 kredi kartının sadece asgari ücreti toplamı) 650
kredi borcu benim 315
eşimin kredi borcu 210
özel bi mağazaya 340
bunun haricinde bir kişiye 1600(sonra vericez)
bir kişiye 3600(ayda 350 veriyoruz)
bir kişiye 2000(ayda 350 veriyoruz) borcumuz var.
sürekli eksideyiz...sürekli cebde 10-20 geziyoruz..(onuda eşim işyerinden avans alıyor)kredi cekip hepsini kapasak bir yere borcumuz olsa diyoruz ama bu sefer faizde ödeyecez bilmiyorum napıcaz(((

Son düzenleme:
Direk şu yorumu yapıcam ben sizin yerinizde olsam o arabayı satar daha uygun bi araba alırdım, elime geçen parayı da bi kenara atar aylık ödemelerime destek oluştururdum...

Bu kadar borçla 40.000 lik araba çok fazla bence....

nerdeyse 4 bin lira geliriniz var kirada vermiyosunuz ve geçinemiyosunuz ilginç..altınlarla araba almak yerine önce o birilerine olan borçlarınıızı kapatacaktınız bence..altınlarda yanınıza kar kalacaktı.krediylede sırası gelince borçlar bitince araba alacaktınız..en doğrusu bu siz tam tersinden başlamışsınız olaya..olan olmuş ..bukadar kara kara düşünüp borçlu gezmketense tek kreidyle faiz ödemeyi göze alıp borçları kapatmak en mantıklısı..

haklısın ama zaten 40000'nin 15000ni ödendi geri kalan kredi 25000 var bunun 8000ödemiş olsak ,zaten arabayı 36000 satsak 17000 kredi borcu sırf arabanın var. geri kalan 19000 olur.buda aylardır cektiğimiz işkenceye değmez.yani o zmn takıları sattık para birikmiş olsun diye 15000tl üstüne bide 8000 ödedik ama elimize 19000 kalıcak yani 4000 zarar buda cekilen işkence.....

Arabayı almadan önce bütçe planlaması yapmadınız mı? Bunu beğendik diyip gidip aldınız mı? Dört kredi kartını neler için kullanıyorsunuz ki? Asgari 650 tl çok çok yüksek. Tek mantıklı yol 40 tl lik arabayı satıp yarı fiyatına bir araba almak olabilir. Bu şeklide borçları kapatabilirsiniz.

işte banada ilginç geliyor ama yaşayınca anlaşılıyor.çalıştığım yerde 6000 tl maaş alıp gecinemeyip parasız gezen birsürü kişi var bende mesela onları anlıyamıyorum 6000 alsam gecinirdim yani bu ne kadar para o kadar dert .biz bide dediğin gibi işi aceleden başlayınca olan oldu.napım düğün paralarını eşimin ailesi almıştı.bende düğün takılarını kaptırmamak için araba almaya evet dedim....

haklısın ama zaten 40000'nin 15000ni ödendi geri kalan kredi 25000 var bunun 8000ödemiş olsak ,zaten arabayı 36000 satsak 17000 kredi borcu sırf arabanın var. geri kalan 19000 olur.buda aylardır cektiğimiz işkenceye değmez.yani o zmn takıları sattık para birikmiş olsun diye 15000tl üstüne bide 8000 ödedik ama elimize 19000 kalıcak yani 4000 zarar buda cekilen işkence

az öncede yazdığım gibi arabayı satsak 36000 eder bunun 17000 zaten kredi borcu....

iyi de canım bu borçlar size babanızdan kalmamış ki, siz ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz şeyleri alarak yapmışsınız bu borcu.

dişinizi sıkacaksınız artık ama kredi çekip borçlerı kapatmak son derece mantıksız olur borçla borç kapatılmaz.

1600 ve 2000 tl lik borçlar eşimin ailesi tarafından bize hediye edilen borçlardır. ayrıca eşimin her ay ödediğimiz 210 tl lik olan kredi borcuda eşimin ailesinin bize hediye ettiği bir borçtur.ve birşey daha şu benim olan 315 tl lik olan kredi borcunuda parayı bankadan cekince 2500 eşimin babasına vermiştim.bu kişisel borçlar başta 9000 ve 4500 dü bitirdik bu kadar yaptık tek kuruş vermediler.halende aylığımızı alınca kurt gibi üşüşmek istiyorlar....

40.000 tllik araba bu kadar borca fazla bence. Ayrıca kredi borçlarında çok çok fazla geldi bana asgari 650 diyorsunuz. Ben olsam arabayı satardım en azından borçtan kurtulana kadar.

Arabayı satın o kadar borç varken birde arabanın borcuna girmenizdeki mantığı çözemedim.

Araba zorulu ihtiyaç mı ulaşımda sorunmu yaşıyorsunuz ?

Ki birde arabanın kendi giderleri var

Arabayı satın o kadar borç varken birde arabanın borcuna girmenizdeki mantığı çözemedim.

Araba zorulu ihtiyaç mı ulaşımda sorunmu yaşıyorsunuz ?

Ki birde arabanın kendi giderleri var
arabayı ben kullanıyorum ewet 10 dk arabayla gidilecek yol ama bir vesait yok yani birgün gitmeye calıştım 1 buçuk saat sürdü ayrıca 2 minibüs değiştiriyorum 5 dk yürüyorum...arabayı aldıktan sonra ortaya cıktı bircok borç bi kısmı kayınpederin bize attığı borçlardır....

Araba arabadır niçin 40000 lik bir araba 15000 ikinci el bir araba yeterdi

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum.insan beğendiği şeyleri almak istiyor,nasıl olsa taksitle öderiz,nasıl olsa kredi kartıyla alıyoruz.sonra ipin ucu kaçmış oluyor.bu borçlardan yakında bitecek olanı varmı? benim fikrim,kredi filan çekip ödemek mantıklı değil.alabiliyorsanız yakınlarınızda elden borç alın,bencede arabayı satmak mantıklı değil,almışsınız birkere sıfır arabayı satınca zarar edersiniz haliyle.bende her ay hesap kitap yapmaktan bi hal oluyorum,frenlemek lazım,bi de peşin paran varsa almak lazım,kolay gelsin canım.

teşekkür ederim cnm.....yakın olarak ailem var alabileceğimiz onlardanda isteyemiyorum ya utanıyorum cünkü biz yaptık diye eşimin ailesi zaten veremez ödemeleri gerekenleri bile bize yıktılar(

aylık neredeyse 4 bın gelırı olup ev kendınıze aıt olup kıra derdınız bıle olmadan gecınememenız cıddı anlamda korkunc.evlenecek kızlarımız bu konuyu hıc gormesınler valla evlılıkten korkarlar.samımı olmak gerekırse ben bayag korktum.
allah yardımcınız olsun

teşekkür ederim cnm.....yakın olarak ailem var alabileceğimiz onlardanda isteyemiyorum ya utanıyorum cünkü biz yaptık diye eşimin ailesi zaten veremez ödemeleri gerekenleri bile bize yıktılar(

utanma bence,zaten bilseler kendileri teklif eder vermeyi.benimde bi borcum vardı kredi kartına,anca asgarisini ödeyebiliyodum.laf arasında söyledim anneme,ablama,hemen teklif ettiler para vermeyi bende kapattım borcumu,şimdi onlara ödeyeceğim.birde sizin için geçici bir durum,geliriniz gayet iyi,hem o borçları yaptınız ama sonuçta bişeyler aldınız,mal sahibi oldunuz.biraz sıkıntı olur,normaldir canım..bundan sonra daha dikkatli olursunuz zaten.ama eşinin ailesi hoş davranmamış,niye size yıktılar,durumları yok mu? düğün borçlarını mı yıktılar size?

Çağımızın hatası " kredi"
kredi= faiz..... bir eve faiz girdimi istersen 5bin tl maaş al ay sonu cebinde kalan para sıfır...
bunun başka hiçbir açıklaması olamaz faiz paranın bereketini alıp götürüyor
4000tl zarar edeceğiz diye düşünme arabanızı satın borçlarını kapatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…