ben çok tecrube edindim bu konuda. silikon ve boncuktan uzak dur kesinlikle. silikon çabucak eriyip saçına dolanır sakız gibi, çıkartırken çok sorun yaşarsın, hatta saçlarını kesmek zorunda kalabilirsin çıkartılırken.
boncukta ise o metaller sıkıştırılırken saç tellerine zarar veriyor ve o kaynak yerlerinden saçlar kopuyor daha sonra. ayrıca ağırlıktan ve saç diplerini yıkayamadığından vs. saç kökleri ölür zamanla ve bir daha saç çıkmaz tekrar. "boncuk kaynakları çıkardıktan sonra saçlarım seyreldi" denmesinin de nedeni bu.
keratin bu iki yöntemden daha sağlıklı, sonuçta keratin saçın yapısında olan bir madde. saf keratin ile yapılırsa çıkarılırken çok fazla zarar vermiyor silikon yada halka gibi.
birde micro kaynak denen bir yöntem var, bu en sağlıklı olanı. saç diplerini rahatça yıkayabiliyorsun, saç köklerine de zarar vermiyor. ayrıca çok küçük kaynaklar yapıldığından kimse de görmüyor kaynakları. çıkartılması da çok rahat oldu, saçlarımı yolmadı hiç çıkarttırırken. benim tavsiyem kaynak yaptıracaksan iyi araştır, 4-5 ay kullanacaksın sonuçta...