Bölüm seçimi

Kulkedisi3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2022
116
57
22
Arkadaşlar merhaba, direkt konuya girmek istiyorum, yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. Yks sonuçları açıklandı ve sonucum beklediğim gibi gelmedi. puanımla sıralamam çok alakasız, yine de tercih yapıcam çünkü bir yıl daha hazırlanmak için maddi ve manevi imkanım yok. Türkçe öğretmenliği istiyordum ama olma ihtimali sıfır, zaten sözeldeki diğer önü açık bölümler de tutmuyor, aklımda sosyal bilgiler öğretmenliği vardı ama çevremdeki birkaç arkadaşım sosyal hizmetlerde yazabileceğimi söyledi. Biraz araştırdım ama karar veremedim. Biliyorum ikisi içinde atama sorun ama iş olanağı ve atama bakımından kıyaslarsak hangisini seçmek daha mantıklı

Atanma durumu sosyal bilgiler öğretmenliğinde maalesef düşük. Özel okullarda bile alım zor oluyor. Öğretmenlik alımlarını bilmiyorum takip ediyormusumuz ama çok zor hatta sizin mezuniyetinize göre düşünürsek dört yıl sonrası için daha da zor olacağı kanaatindeyim.
Sosyal hizmet bölümünü çok bilmiyorum.

Sosyal hizmetler tabi ki
Öğretmen olup atanamadan oturacak son
Ayrıca öğretmene verilen pardonn verilmeyen değer ...ortada
Görüyorsun

Sosyal hizmetler tabi ki
Öğretmen olup atanamadan oturacak son
Ayrıca öğretmene verilen pardonn verilmeyen değer ...ortada
Görüyorsun
Haklısınız ne yazık ki öyle, umarım çok sıkmıyorumdur ama sosyoloji bölümü hakkındaki görüşleriniz nedir peki? Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Anladım. Cevabınız için çok teşekkür ederim

Haklısınız ne yazık ki öyle, umarım çok sıkmıyorumdur ama sosyoloji bölümü hakkındaki görüşleriniz nedir peki? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Sosyolojiyi hele hiç okumayin
Bomboş bölüm
Zaten açıköğretim fakültesinde de okunuyor o
Yani mesela siz x bölümünu okurken aynı zamanda açık öğretim fakültesinde sosyolojiyi de eş zamanlı okuyabiliyorsunuz

Peki :) gerçekten çok teşekkür ederim, çevremde beni bilinçlendirebilecek insan maalesef yok. şimdi daha iyi hissediyorum bi rahatladım sanki

Ülkemizde önü açık bölüm kalmadı ki barajı bile kaldırdıkları için sayelerinde iş hayatı da zorlaştı. Ama öğretmenlik tabi atamalarda çok daha zor. Mesela kpss tercihte ya da herhangi bir kamu iş başvurusunda '' sosyal hizmet bölümü okumuş olmak '' niteliğini daha çok görüyorum. Hatta Memurluk ilanlarında Büro Yönetimi bölümünü okuyanlar çok şanslı yeminle her yerde onlar var Ben başvuru yapamıyorum doğru düzgün bölüm uyuşmadığı için. Ama dediğim için değişen şeyler bunlar yinede sizin ne istediğiniz ve hangisini severek yaparsınız o daha önemli bence.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Sosyal bilgiler öğretmeniyim ve bu hanım haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…