Bölüm secemiyorummm! Yardımmm

Boncuk4693

Flowers open, when you come to my world
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
562
218
2 yıllık unıversıte okudum.Bu sene sınavsız gecıs hakkı sonmuş. Açıkögretimden lısans tamamlamak istiyorum. AMA bir türlü ne bölümü okuyacagıma karar veremedım. Kayıtların bıtmesıne az bır sure kaldı. Matematık yapamıyorum.Bu yuzden epey zorlanıyorum bölüm secmekte. Bölümler; İktisat,İşletme,Maliye,Konaklama,Uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi ve calısma ekonomisi sizce hangısını secmeliyim? iş olanagı acısından ve atanma acısından hangısı daha iyi ? tecrübeli yorumlarınıza güveniyorum. Ona göre karar verecegim.

Çalışma ekonomisi. Erkek arkadaşımda aynı sizin durumunuzda çeko okumak istiyor ve birkaç kişi daha var tanıdığım memnunlar. İş olanakları da fazla bildiğim kadarıyla.

Bende ikinci üniversite olarak iktisat düşünüyorum ama kararsızım.
Çeko ya da uluslar arası istiyordum ama iktisat en geneli sanırım.

Çalışma ekonomisi. Erkek arkadaşımda aynı sizin durumunuzda çeko okumak istiyor ve birkaç kişi daha var tanıdığım memnunlar. İş olanakları da fazla bildiğim kadarıyla.
Çalışma ekonomisi derslerine baktım fakat istatistik ve matematk benı korkuttu. O yuzden emın olamadım ondan

Merhaba, ben bir üniversitede örgün okumama rağmen aynı zamanda açıktan 2 yıllık bir bölüm bitirmiştim şimdi senin gibi bu haktan faydalanmak istiyorum, ben Uluslararası ilişkilerde karar kıldım, çünkü ekonomi ağırlıklı derslerde zorlanacağımı düşünüyorum, tek tek derslerine baktım hepsinin ve ünitelerinin içine baktım, çıkmış sorularına da, Uluslararası ilişkilere karar verdim. Ki atanma açısından da bu 6-7 bölümü birbirinden çok ayırmıyorlar, hemen hepsi eşit gibi devlet alımlarında. Özel sektör için ise iktisat, işletme ve çeko iyi olabilir çünkü iş ilanlarında özellikle bu bölümleri belirttiklerine çok kez şahit oldum.

Bende ikinci üniversite olarak iktisat düşünüyorum ama kararsızım.
Çeko ya da uluslar arası istiyordum ama iktisat en geneli sanırım.
Evet. İktisat genelde daha cok tercıh edılıyor. Eger esıt agırlıgınız ıyıyse sızın ıcın ıyı olur. Benım malesef tamamen sozel agırlıklı.

Uluslar arası ilişkilerde sanırım işler genelde sehir dısından oluyormuş. Yanı gıdıp gelme ıhtımalı varmıs. Bu yuzden onu elemıstım ben

Çalışma ekonomisi derslerine baktım fakat istatistik ve matematk benı korkuttu. O yuzden emın olamadım ondan
Isletme ve kamu yönetiminde de matematik var.
Maliye ve iktisat bölümünde de olur.matematisiz bir bölüm pek yok.
Uluslararası ilişkiler sözel diyorlar.

Bende onlisanstan kpss ye girdim 87 puan aldim. Bolumumden atama yok 3001 den tercih ediyorum oda gelip gelmeyecegi muamma. Onumde daha 900 kisi var

Bu sene aciktan da tamamlamaya baslayacagim. Bende kamu yonetimi daha kolay gibi geldi. Matematigim iyi ama iktisat isletme daha detayli matematik istiyor sanirim.

Yarin bolumlerin konularina bakip karar verecegim

Ne zaman son kayıtlar ?
Ön kayıt mı yapacağız birde ?
Bende iktisatta karar kılacağım sanırım.
Lisans tamamlama değil normal ama.

sgk 3001 den alım yapıyor mu bu konuda bilginiz var mı acaba?:)

Lisans tamamlama
2015-2016 Öğretim Yılı İçin İnternet Başvuru Tarihi 28 Eylül 2015 Pazartesi - 09 Ekim 2015 Cuma

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 28 Eylül 2015 Pazartesi - 08 Ekim 2015 Perşembe

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 09 Ekim 2015 Cuma gününe kadar başvurmaları gerekmektedir

bu arada bende kamu 3.sinifim dersler sozel agirlikli bu yil sayisal dersm hic yok sanirm kayit yenileme tarihi henuz gelmedigi icin tam derslerimi goremedim..iktisat ve matematigi 1.sinifta gordum 3.sinifta farkli bi sekli var mi bilmiyorm ama gercekten zor degil dersler..

sgk 3001 den alım yapıyor mu bu konuda bilginiz var mı acaba?:)
Evet gecen alimda yapti
Ama.onumuzdeki alimda hangi kurum kac alim yapacak daha belli degil
Tesekkur ederim cevabiniz icin.
Kayit yaptirayim burada topik acacam paylasim yapariz calismalarimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…