bol sutmu,yemismi.meyve mi??siz bebeginizi nasil besliyorsunuz?

nuraa

sukurler olsun
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
564
3
arkadaslar hamilelik suresince bebegin iyi beslenmesi icin hangisine agirlik verilmeli sizce. bazilari bol sut icmenin bebegi iyi besledigini yazmis bazilarida findik ceviz incir gibi yemislerden bahsetmis.bi arkadasimda bol meyve yenilmesi gerektigini soyledi,
bazi hamileler sut icemiyor bazilarimizda sekeri yukseldiginden meyve yemis yiyemiyoruz.siz nasil besleniyorsunuz?fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.ozellikle bebegi 3500 gr ve uzeri dogan yada dogacak olanlar.

Ben 33+4 günlük hamileyim. Bebeğim şuan 2350gr.
Günde 650-700ml. süt içiyorum. Meyve çok yiyorum. Ceviz ve badem yiyorum. Haftada 1-2 gün sebze,
2 gün balık, 1 gün bakliyat, 1-2 günde serbest besleniyorum. Tabii bu kadar yemeğe 15 kiloda aldım:KK66:

valla al bendende okadar bende 7ayda 14 kilo almis durumdayim beslenen benmiyim bebegimmi bilmiyorum

mrb bende beş buçuk aylık hamileyim şu ana kadar 2,5 kilo aldım. kuzenim diyetisyen olduğu için bana bir beslenme programı yazmıştı. hergün kahvaltıda haşlanmış yumurta ve iki üç tane ceviz, günde üç porsiyon meyve, hergün sadece bir avuç kuru üzüm kuruyemiş ama bir avucu geçmiyecek şekilde. haftada iki gün balık, öğle ve akşam yemeklerinde bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeği ve bir çeşit et tavuk ürünü ama porsiyonlar küçük. günde bir bardak süt bir su bardağı da yoğurt. fazla süt içmek kansızlığa sebep olduğu için yoğurttan da kalsiyum alabilirsiniz. meyveler ve süt ara öğün olarak almalısınız. en önemlisi sabah kahvaltıyı mutlaka c vitamini ile alın çünkü süt demir emilimini azaltıyor. ben her sabah bir portakal suyu sıkıyorum kahvaltıdan hemen arkasından demir ilacını alıyorum. çikolata şeker hamur işi yok yediğiniz ekmek dilimleri sınırlı olacak öğünlerde ikişer dilim ve beyaz ekmek yerine tahıllı besleyici ekmekler alınmalı. ama arada bir alınan küçük porsiyonlu tatlılar bebesk için faydalıymış mesela sütlaç küçük bir parça çikolata gibi

mrb bende beş buçuk aylık hamileyim şu ana kadar 2,5 kilo aldım. kuzenim diyetisyen olduğu için bana bir beslenme programı yazmıştı. hergün kahvaltıda haşlanmış yumurta ve iki üç tane ceviz, günde üç porsiyon meyve, hergün sadece bir avuç kuru üzüm kuruyemiş ama bir avucu geçmiyecek şekilde. haftada iki gün balık, öğle ve akşam yemeklerinde bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeği ve bir çeşit et tavuk ürünü ama porsiyonlar küçük. günde bir bardak süt bir su bardağı da yoğurt. fazla süt içmek kansızlığa sebep olduğu için yoğurttan da kalsiyum alabilirsiniz. meyveler ve süt ara öğün olarak almalısınız. en önemlisi sabah kahvaltıyı mutlaka c vitamini ile alın çünkü süt demir emilimini azaltıyor. ben her sabah bir portakal suyu sıkıyorum kahvaltıdan hemen arkasından demir ilacını alıyorum. çikolata şeker hamur işi yok yediğiniz ekmek dilimleri sınırlı olacak öğünlerde ikişer dilim ve beyaz ekmek yerine tahıllı besleyici ekmekler alınmalı. ama arada bir alınan küçük porsiyonlu tatlılar bebesk için faydalıymış mesela sütlaç küçük bir parça çikolata gibi

bebeğinin kilosu nekadar canım gelişimi nasıl yani

17 haftalıkken gittiğim kontrolde 200 gr 17 cm yani herşey normaldi ama 20 haftalıkken bir sefere mahsus olmak üzere farklı bir göz amaçlı başka bir doktora gittim orda boy ölçümü kilo ölçümü falan yapılmadı sadece anatomisine bakıldı şu an ne kadar oldu bilmiyorum

ben gunde 5 bardak sut iciyorum ama bende kemik erimeside var aceba bu kadar sut iyideilmi benim icin?doktorum gunde iki bardak yeterli olacagini soyledi amaben korkuyorum dislerimi kaybetmekten falan...

ben 17 kilo aldım bebeğimde maşallah gelişimi hep ileride bende çok süt içiyorum ama bol su içmekte önemli

bol bol meyva bebeği çok ii besliyo benim komşum 5 kilo doğum yaptı bol meyva yemekten

Benim kızım şuan 22 aylık ben hamileliğim boyunca 16 kılo aldım kızım doğduğunda 3,610 -51 cm idi .Sütü çok sevmem ancak bir bardak oda kakao katarak ıcebıldım.Yoğurduda pilavlara sebzelere felan ekleyerek yedim. Çok sıcak olduğundan artık bilmiyorum çok su ve vişne suyu tükettim tabi meyveler en önemlisi .Hiçbir öğünümü atlamadım.Yani bence önemli olan herşeyden kararınca yemekti

ben gunde 5 bardak sut iciyorum ama bende kemik erimeside var aceba bu kadar sut iyideilmi benim icin?doktorum gunde iki bardak yeterli olacagini soyledi amaben korkuyorum dislerimi kaybetmekten falan...

güzelim sen ne yapıyorsun günde 5 bardak süt içmek ne demek
dr.lar günde sadece 1 bardağın bile yeterli olacağını
çok süt içmek faydalı değil zararlı çok fazla süt tüketmek kansızlığa yol açar ki kansızlık gebelikte son derece önemli o yüzden kan hapları içiyoruz doğuma hazırlık için
sen bu kadar süt içiyorsan içtigin kan haplarının hiç bir faydası yoktur sana
bana kalırsa bu kadar çok süt tüketme yanlış yapıyorsun

bakalim bu hafta kan tahlilim var hemoglobin ne cikacak ona gore bi uygulama yapariz. bide ben demir ilaciyla kalsiyum ilacini ayni anca iciodum iyimi :KK43:

ben muzun bebek üzerinde etkilioldugunu duymustum ve günde 2 tane yiyiyorum 3 bardakta süt içiyorum semiz otu yemeye cok özen gösteriyorum cünkü ben cevizi sevmiyorum

valla muzda yedim ben gunde iki tane cunki sut icince ishal yapiodu sutle muz dengelesin diye yiyordum o ay kendim cok kilo aldim bebek fazla buyumemisti.oyuzden artik yemiyorum muz. sende kabizlik yapmiyormu angel-baby?

günde iki tane muz ne yapıyorsunuz arkadaşlar bence abartmışsınız. büyük bir muzun yarısını yemeniz gerekiyor. iki tane muz kalorisi çok yüksek

canım ben kabızlık cekmiyorum semiz otu iyi geliyo ona deniz canım ben cogul gebelik yasıyorum malum iki kat beslenmeme dikkat etmem gerek ben bu güne kadar sadece 5 kilo aldım ve masallah bebeklerim su anda 1 kilo yani ben kilo almıyorum kendime yaramıyo yediklerim bebeklerime yarıyo canım abartılacak bence hiçbişey yok her anne bebeginin saglıklı dogmasını ister heleki erken dogum küvezde kalmasınıda içine katarsan belki beni anlarsın

iki muzmu ay ben rahat 5 tane yiyom günde bir kiloya yakın kiraz da yerim ama ekmek tatlı tuzlu hiçbişey yemem şekerim ölçülücek haftaya inş meyveden dolayı sorun yaşamam

iki muzmu ay ben rahat 5 tane yiyom günde bir kiloya yakın kiraz da yerim ama ekmek tatlı tuzlu hiçbişey yemem şekerim ölçülücek haftaya inş meyveden dolayı sorun yaşamam

ee yokmu artiran muz sayisi 5 e ciktikaydirigubbakcemile3
canim sendemi yoksa ikiz bekliyorsuun?massallahin var ben okadar muzu yesem 3 gun kabizlik cekerim heralde.
sen ilk defami seker olcturuceksin ve kac aylik hamilesin?

benım bebiş 18 haftalıken gecen cuma dr gıttım kılosu 218gr cıktı ama ben 4ayda 4kılo zayıfladım bırsey yıyemedım bana dr haftada 2kez balık tuketmemı ama ben balık sevmıyorum gunde 3bardak sut ıçmemı ve gunde bır avuç cevız badem fındık yememı ve kuru sıyah uzum kırmızı et yememı soyledı mutlaka bebek ıcın yememı soyledı az ve sıksık yemelısın dedı ama benım bulantılarım hala gecmedı cerez ve sutu ıcıyorum demır hapını portakal suyu ıle ıcmemı soyledı ama benım mıgdem yanıyor cıkartıyorum oyuzden su ıle ıcıyorum bırde kemık suyunu kaynatıp corbalarıma katıp iç dedı 6haftada 2kılo alıp gel dıyede kızdı yavas yavas uygulamaya basladım havalar sıcak ıstahım yok mıgdem bulanıyor yemeye calısıyorum

benım bebiş 18 haftalıken gecen cuma dr gıttım kılosu 218gr cıktı ama ben 4ayda 4kılo zayıfladım bırsey yıyemedım bana dr haftada 2kez balık tuketmemı ama ben balık sevmıyorum gunde 3bardak sut ıçmemı ve gunde bır avuç cevız badem fındık yememı ve kuru sıyah uzum kırmızı et yememı soyledı mutlaka bebek ıcın yememı soyledı az ve sıksık yemelısın dedı ama benım bulantılarım hala gecmedı cerez ve sutu ıcıyorum demır hapını portakal suyu ıle ıcmemı soyledı ama benım mıgdem yanıyor cıkartıyorum oyuzden su ıle ıcıyorum bırde kemık suyunu kaynatıp corbalarıma katıp iç dedı 6haftada 2kılo alıp gel dıyede kızdı yavas yavas uygulamaya basladım havalar sıcak ıstahım yok mıgdem bulanıyor yemeye calısıyorum
aliyecim midendeki yanmaya iki yudum soguk sut alirsan seni rahatlatir,nasilsa sut icebilyormussun.

X