• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan bohça nişandamı olur düğündemi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

zuzu44

GuteZeitenSchlechteZeiten
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
13.355
71
413
kızlar ben şimdi haziranda isteme olayım olucak istendikten bir kaç gün sonra söz nişan bir arada olucak annemle şimdi konuşuyoruzda bohçayı nişanda mı tutalım yoksa düğündemi kafamız karıştı yardım edin kızlar ya:(

cnm biz nişanda yaptık sonuçta düğün hazırlığı varken zor olur gibi birde bohça hazırlamak

ama ailelerin istekleri doğrultusunda değişir

bence nişanda yapın

şimdiden hayırlısı olsun cnm

saol canım benim .....ay ne bilim kararsız kaldım

hayırlısı olsun öncelikle:kedi:

4 nisanda benımde nişanım oldu karşılıklı bohça yapmadık düğünde yapılacak ama zemuszemus

ama yinede siz bilirsiniz ;)

bizim nişanda verilmişti bohçalar. düğünde damatlık ve gelinlik dışında bişey olmayacak sanırım.

ay bilmiyorum ya söznişan bir arada olucak ama bohça olayında kararsızım

Bizim nişanda olmuştu.
Ama bizde eski bir adet vardır, uygulayan kaldı mı bilmiyorum. O adete göre, bohçe nişanda karşılıklı yapılır. Düğünde de gelin giderken oğlan evindeki büyüklere (kayınvalide, kayınababa, kardeşler, yengeler, tyezeler, dedeler, nineler, amcalar, dyaılar) "gelin beneği" denen bir başka bohça götürür.
Siz nasıl konuşursanız öyle olur.Dert etme, ikisi de yapılıyor. Hiç yapıldığı da oluyor hatta.

saol canım ya hem nişanda hem düğünde saçma olur zaten bohça aslında bana kalsa ben hiç sevmiyorum bohça olayını bana göre değil bizim kaynana bohçaçı yoksa bana kalsa yapmam ona vereceğim parayı işime yarayan bişeye kullanırım daha iyi ama mecburiyet işte yapmadı demesinler :))))

nişandda olur dügündede ama annem dügün telaşı çeyiz filan derdinde oluruz diye nişanda yaptı werdi herkesinkini o derdimiz kalmadı çok şükür

ben esiminkini nisanda yaptim
geri kalanini dügünde yapicam.
Birden o kadar cok masraf olmasin diye böyle ayirdim kendimce.
Bilmem dogru,bilmem yanlis.

offfff ne bilim yaaa bi türlü karar veremedim yahuu

nişanda şart değil cnm ya bende tedirgin oluyordum ama gerek yok ama verme şansın varsa şimdi ver düğünde uğraşmazsın bana geldi ama nişanlım nişan akşamı döndükleri için veremedim düğüne kaldıbilmiyorumkismile:CüvCüv:

canim su an durumun varsa aradan cikar bence
dügün telasi arasinda bide bu yük olmaz sana

dügün zamani cok stresli oluyor insan, tecrübe konusuyor
ben bide simdi bohcalarla ugrascam yaz sicaginda
o dükkan senin bu dükkan benim :)

nişan bohçası erkek tarafı kızı nişan alışverişine çıkarır sonra da o aldıklarını söz.nişan.vs. günü getirirler..kaynana bi de çeyrek altın iliştiriverir bohçaya:))bu ayrı...ama 1.derece akrabalara(amca dayı teyze dede vs.)düğünden 1-2 hafta önce erkek tarafı getirir,kız tarafının bohçalarını,düğünden sonra damat tarafının ailesine kız tarafının hazırladığı bohçalar götürülür,el öpmeye giderken mesela,ay çok mu karışık oldu ne:)) bizde böyle...

canım benimde nişanım haziranda düğünde bi dahaki yaza..
kayınvalidemler bana hazırladıkları bohçayı nişana gelirken getircekler. şehir dışından gelioolar. bizde onlara yapcağımız bohçayı düğüne yakın götrcez.
o kadar dert edilcek bişey diiil kafana takmaa rahat ol.. nişanı atlat onlar getirsinler nişanda sende düğününü kadar yavaş yavaş hazırlarsın..
hem onlar neler hazırlamışlar bu konuda da fikrin olur

Bazı yörelerde düğün zamanı oluyor bazı yörelerde nişan zamanı...
Bizi de söz nişan birarada olmuştu.. Onlar benim annemin babamın ve erkek kardeşimin (bekar)bohçaalrarını çiçek çikolata ile nişana gelirken getirdiler... Nişan oldu... 1 hafta sonra da biz nişan karşılığı için gittik... Eşimin ve kayınpederimin bohçalarını 1 tepsi ev baklavası ile götürdük(eşimin bekar kardeşi yoktu ve kayınvalidemde vefat etmişti)...
Düğünden sonra da görümcemlere ve kayınlarıma ilk yemeğe davet edildiğimizde ufak birer bohça yapıp götürmüştüm ama çk ufak bohçalar yani 1 havlu 1er takım çamaşır çorap ve bir yemeni o kadar....

Back